2008-02-20

Elitas?

Beje, kodel ash cia prisiminiau musu (neivykusi) tautos teva? (Bet jis vistik nenulipa nuo savo susikurto postamento - vel bande teisejus mokinti, ka ir kaip jie turetu spresti (zinoma naudingai jam ;) ). Tik buvo mazumele pabaksnotas nosim... i Konstitucija :DDDDD)

Pakliuvo man i rankas "Lietuvos elito zurnalas". Vadinasi jis berods "Fortuna privata". Vyr. redaktorius A.Simutis. Trumpai: ta pati makulatura, kaip ir kitos lietuviskos rasliavos apie nieka, tik atspausdinta ant be galo prabangaus popieriaus...

Uzkliuvo interviu (net nezinau ar tai interviu vadint, tiesiog tokie pasisakymai ivairiom temom beveik samones srauto stiliumi) su Vytautu V. Landsbergiu. Yra zinoma teisingu minciu (bet apie kieno pasisakymus to nepasakysi - net jaunasis Paleckis protingu dalyku (nemazai) pasako, bet dabar i tai jau niekas nekreipia demesio, kai jis taip "prisizaide"). Bet kas... net nezinau, nustebino, sudomino, patrauke demesi... tai akivaizdus tevelio "paveldas". Tas pats kiekviena proga bedavojimas apie socializma ir jo "palikima", priskyrimas jam tikru ir issigalvotu "nuopelnu" (neigiama prasme, jai kas nesuprato), tas pats "vieninteles teisingos tiesos" monopolizavimas. O apie tai, kai viename sakinyje kalbama apie humanistini auklejima, o kitame eilinis tupas homofobishkas pasazas... ash geriau jau patylesiu.

(Btw: kodel homofobiski pasisakymai visad tokie tupi, emocingi ir totaliai nepagristi? Negi neimanoma sugalvoti kokiu nors rimtesniu ir bent kazkiek pagristu argumentu? Stai kad ir vienas: poziuri i homoseksualuma apsprendzia tam tikroje visuomeneje nusistovejusi pasauleziura. Musu dabartiniame pasaulyje poziuris i homoseksualuma yra (didziojoj daugumoj, nesigilinant i to priezastis bei protinga pagristuma) neigiamas - butent del to tai yra netinkama/blogai/negalima jiems leisti tuoktis/isivaikinti.
Kam reikia debilisku svaiciojimu apie pedofilija ar pseudomoksliniu isvedziojimu apie nieka?)

2 komentarai:

  1. labas.
    tavo blog'as - puikus intelektualus desetas!
    rasyk ir toliau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su malonumu perskaiciau visa bloga. Smagu, kad lietuvoje vis dar yra zmoniu, ne tik mokanciu, bet ir turinciu ka rasyti. Nors nenustebciau, jei esame pazistami. liudvikas@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti