2008-02-22

Kas tas yra per daigtas toks - Kosovas?

Pasakysiu paprastai: imho visa sita istorija su Kosovo nepriklausomybe yra nesamone.

As atvirai sakant nesuprantu, nei kas vyksta, nei kodel, nei kas gero is to gali gautis. Toks ispudis, kad zmones nesigilindami i realybe nusipaise projekta ir dabar stato pagal ji baznycia - nesvarbu, kad rezultate visas pastatas turi stovet ant varpines smaigalio ir gali bet kada nuvirst...

Ok, tautos turi apsisprendimo teise - tai albanai jau ir yra sukure savo valstybe. Tai o kas yra Kosovas? Dar viena albanu valstybe? Albanija 2?

Dabar paskelbta Kosovo provincijos nepriklausomybe. Na ok. O kas tai yra ta Kosovo provincija? Valstybe? Kazkoks visiskai naujos rusies darinys?

Turejom viduri Europos pilietini kara. Dabar turesim normalu tarpvalstybini. To privalumai? Ar ir vel atskris gelbetojai is uz Atlanto ir subombarduos viska kas bombarduojasi Serbijoj? Kaip tai isspres egzistuojancia problema?

Collateral damage: kas dabar bus pvz. su baskais separatistais (cecenus tarkim pamirstam)? Kuo jie blogesni? Sakyciau ju pretenzijos net labiau pagristos.


Visoj sitoj istorijoj "logika" ash iziuriu tik viena: serbai "blogi" nes vykde genocida ir del to automatiskai visi teisus kas tik pasisako pries juos... Nubauskim dabar blogiecius.

Tie balkanai ir taip istoriskai yra Europos "pramogu bankas", tai negi reikia papildomu atrakcionu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą