2007-02-15

Dar apie vadovo "charizma"...

Tik parasiau samprotavimus apie ypatinga musu valstybes vadovo "charizma" :) ir vel buvau vakar suzavetas.
Per Ziniu radija spaudos apzvalga... "Prezidentura vel aiskinasi del prezidento patarejos kelioniu" :DDD

Nors kaip nekeista mano nuomone, cia nera ka aiskintis - su prezidentu ne tik gali, bet ir turi vaziuot aptarnaujantis presonalas, kuris surinkinetu visokia makulatura, geles, dovanas ir pan. kad to nereiktu daryt prezidento patarejams ar diplomatams. Tai cia tikrai ner apie ka kalbet... as apie ka kita.

Jei vaziuotu kokia nors "padejeja" kartu su premjeru ar seimo pirmininku... ka rasytu spauda? ;)
"Premjeras aiskinasi...", "Seimo vadovas aiskinasi..."
Juk ne "Vyriausybės (Seimo) kanceliarija aiskinasi..."
Bet vistik kazkodel ne "Prezidentas aiskinasi" :)))

Kad ir kas jus ten prezidento kanceliarijoj uzsiimat ziniasklaidos valdymu, bet pasakysiu as jums atvirai - as jumis zaviuosi :) Nerealiai gerai dirbat :DDD

Ekologija ir demagogija...

Kad jau prakalbom apie Ziniu radija...

Klausiau vakar ten laidos taip pat apie siltnamio efekta ir ekologija. Dalyvavo keli specialistai (ir aisku siaip blevyzgotojai)...
Aptarinejama buvo situacija su klimato atsilimu ir ka reiktu dabar daryti. Kaip visada buvo ir protingu minciu ir visisku utopiniu nusisnekejimu (kaip ir reikejo tiketis).

Kas uzstrigo, tai europarla mentaro birucio pasisakymas (cituoju pagal atminti tai gal ciut klysiu, bet esme pilnai islaikyta): "Argi mums reikia automobilio kuris greiteja iki 100 km/h per maziau nei 6 sek, jei jis ismeta 3XX gCO2/km...". Ar tai susije su ekologija? Truputi.

O va su demagogija tai susije labai daug... :)))
Pradekim pirmiausia nuo to, kad daugiausia aplinka tersia ne automobiliai (kuo mus labai megstama gasdinti ir su kuo labiausiai kovojama), bet pramone.

Bet net jei ignoruotumem tai... automobiliai kurie greiteja iki 100 km/h per maziau nei 6 sek vien nomenklaturoje (t.y. ziurint vien automobiliu modeliu pavadinimus) sudaro maziau nei 1 proc, o jei skaiciuosim parduodamus kiekius, tai kalba neina ne tik apie procentus, neina net apie promiles ar desimtasias ar simtasias ju dalis...
O varikliai, kurie naudojami tose masinose - pats progreso smaigalys. Tai yra moderniausia, ka gali pasiulyt gamintojai. Tokie varikliai naudoja visas imanomas naujoves (moderniausias kuro ipurskimo valdymo, ismetimo, isiurbimo etc etc etc sistemas), kad _kuo_efektyviau_ panaudot visa kura, kuris paduodamas i varikli.
Jei visi iprastiniai automobiliai (= tokie kuriu parduodama dauguma) butu pagaminti panaudojant tokio lygio technika, tai (nepaisant to, kad tokie automobiliai butu brangesni "mazumele") jie butu _gerokai_ ekologiskesni.

Reikia dziaugtis, kad tokie automobiliai gaminami, nes juose naudojamos technologijos palaipsniui skverbiasi ir i masine gamyba ir tai padeda uztikrint didesni ekologiskuma, o ne issirinkti lengvus taikinius, kad butu galima ispudingiau pakalbet ir nieko nesuprantantys zmones galetu pritardami palinkset galva...

Geda, dema goge europarla mentare.

2007-02-14

Nuomones ir manymai...

Laikas nuo laiko as galima sakyt kakta susiduriu su tokiu idomiu fenomenu. Tiesiog isibedziu i tai tarsi i siena. Ir nera galimybes nei apeit nei persokt.

Tai zmoniu pasakymas "mano nuomone" arba "as manau" arba "man taip atrodo" arba "imho" arba arba arba...

Kame cia problema? Juk kiekvienas turi teise tureti savo nuomone? Taip. Ir del to ash nesigincyju. Kiekvienas gali turet savo nuomone kiekvienu klausimu ir apie kiekviena reiskini ar daikta. Sita sriuba man skani... tau gal ne. Jam patinka raudona spalva - man nebutinai. Ir t.t.

Kas mane stebina, tai kad sitas "mano nuomone" daznai vartojamas kaip dingstis (pasiteisinimas) tam, kad negalvoti. Kai kuriems zmonems (isties tai matyt daugumai) atrodo mazdaug taip: pasakei "mano nuomone" ir neprivalai nei jos rimtai apgalvot, nei pagristi (nesvarbu kaip - praktiskai, teoriskai dar kaip nors). Juk tai "mano nuomone" - ji gali but bilekokia, ko jus prie manes lendat.

Cia i galva ateina vieno vokisko zurnalo reklama. Sukis ten buvo toks "Bild dir deine Meinung" - susikurk nuomone. Susikurk ta prasme, ne kas issigalvok, bet susidaryk.

Tai va ir man kazkodel atrodo, kad norint turet savo nuomone (be kabuciu) reikia zinoti kazka (kuo daugiau, tuo geriau) ta tema ir pasinaudoti smegenimis - apmastyti tai. Tada mes galim kalbet apie nuomones turejima apie skirtingas nuomones ir apie gincus del to, kad nuomones skiriasi. Bet kai zmogus nieko ta tema nezino, niekad nesidomejo, ir net nesiruosia dometis, nei trupucio nepamaste apie tai apie ka kalba... kokia dar tada "mano nuomone" gali buti... siaip tuscios (it isgerta alaus skardine) blevyzgos ir tiek. Gal ir barska vidun ikritus atidarymo kilpute, bet turinio vis tiek jokio...

2007-02-12

Kazkaip nesuprantu...

Sitos musu Lietuvos kartais.

Vienas dalykas: Vilniuje pradeta dabar ta akcija "Miestas magnetas". Suprantu, kad cia Zuoko priesrinkiminis prozhektas. Del to kaip ir viskas aisku. Praeis rinkimai, nuslugs aziotazas, bet gal vistik kas nors gero is to ir gausis.
Klausimas, kuris taciau man neduoda ramybes yra: KAS toki kvaila infantiliska zenkla sugalvojo sitam projektui ir isvis firminis stiliu? Zalias fonas, melynos raides ir beviltiskai prastas demesio nepatraukiantis (magnetas, sakot???) brando zenklas...

Antras dalykas: Niekad nesuprantu musu valstybes vado fenomeno. Issilavine zmones ir visiski kvailiai, jauni progresyvus ir seni stagnatoriai, visi juo be galo zavisi. Koks jis grazus stiprus ir protingas :DDD Ir jaunas :DDDDD
Ir kazkaip nieks nepastebi, kad jis nieko naudingo nedaro. Kai kalba - tik tusciai ausina burna. Reaguoja i tai kas vyksta Lietuvoj tik palaukes kol bus aisku, kas toje situacijoje laimes, kad neduoktudie nesuklydus ir nepadarius zalos savo "autoritetui"... Jei prisidirba, tai tokie dalykai, kurie kitiems kainuoja postus ir reitingus, nuteka nuo jo kaip vanduo nuo zasies...
Fenomenalu isties - auksciausius reitingus turintis politikas Lietuvoj yra tas, kurio pagrindinis privalumas tas, kad dazniausiai jis nieko nedaro.
Va, kurioj kontoroj dirba tikri viesuju rysiu specialistai...

Va, kas butu geriau tuo magnetu uzsieme... ;)