2010-01-23

Apie bučiavimą į užpakalį

Atvirai sakant, tas keliaklupsčiavimas prieš ES mažumėle užknisa :/

Atsiunčia Europos Komisija kažkokią tokią "pisulka" maždaug: "Europos Komisija mano, kad Lietuva nevykdo savo įsipareigojimų". Jokių argumentų, jokio išaiškinimo kodėl, jokio pagrindimo teisės nuostatomis - ot, jiems tiesiog taip atrodo.

Man tai tokiu atveju norėtųsi jiems atgal irgi panašų raštelį "paleist": "Kadangi Jūsų rašte nenurodomos jokios priežastys ir/ar argumentai, kodėl Jums atrodo taip, kaip Jums atrodo, vadinasi Jūs neįsigilinot į esmę. Taigi: Lietuvai atrodo, kad Europos Komisijai atrodo netesingai.".

Bet ne...
Lietuva kaskart atsako maždaug: "Oj, labai atsiprašau, buvau negera mergaitė, pasitaisysiu. Į kurią konkrečiai užpakalio vietą Jums pabučiuot?". :/

2010-01-22

Apie katės maiše pirkimą

Transparency International visi žino.
O Privacy International?
Vargu. Nors kažkaip man atrodo, kad privatumas ne mažiau svarbus dalykas nei korupcijos nebuvimas...

Čia duomenys apie privatumą pasaulyje. Tiesa naujesnių nei 2007 metų nėra, bet nemanau, kad kas nors labai pasikeitė (o jei pasikeitė, tai tikrai ne į gerąją pusę).
Suprantu, kad žmonės atsisako asmeninio privatumo vardan (tariamo) "saugumo", bet žmonijos istorijoj šitie "mainai" niekada nėra buvę sėkmingi... kodėl kažkam atrodo, kad dabar "pasiseks"?
Didžiojoj Britanijoj yra 2 proc. žemės gyventojų ir 20 proc. žemėje esančių stebėjimo kamerų (4.2 mln. vnt. - po 1-ą kamera 14-ai gyventojų), bet ar nuo to labai saugiau gyventi ten pasidarė? Jei pažiūrėtumėm statistiką ir palygintumėm, pamatytumėm, kad nelabai* (na, apie nusikalstamumą D.Britanijoj šitam bloge jau diskutuota kažkada...).


Saugumą (savo, o ir kitų) užtikrint galima tik prisiimant atsakomybę - o ne atsisakant jos kartu su privatumu.


Tiek.

_____________________
* Taip, nusikaltimų N.Zelandijoj, Suomijoj ar Danijoj daugiau nei D.Britanijoj - užtat visose kitose išsivysčiusiose šalyse mažiau...

Apie "Jokių E" :)

Jokių E?

Hmmm... na, nežinau, kaip kitiems, bet bent jau man tai galit tas visas sosiskas tiesiog išmurkdyti tame E175... a ne, galit dėti i kiek tik norit. Leidžiu :) Sutikčiau nei jei 100 gramuose dešrelių būtų 99 gramai E175 (reikia juk nors 1 g palikti mėsai? ;) )... svarbu kad kaina išliktų ta pati.

Va toks mano pageidavimas :)

Apie tai, kurioj pusėj pas arklį galva

Daug kartų jau sakiau, kad nemanau, kad esu geras vairuotojas (tą kaipo ir rodo taip pat ir pasivažinėjimų Kačerginėj "rezultatai"). Bet aš bent jau miglotai įsivaizduoju, kas tas yra "teisinga" važiavimo trajektorija...


Kai (retkarčiais) vaziuoju Honda, tai važiuoju taip gan dinamiškai - ne tai kad labai greitai (nors truputėlį ir viršiju leistiną greitį), kiek nesivelku (skirtingai nei važiuodamas Mersu :) ) - nemelžiu iš variklio visko (ir nekirtinėju per stabdžius paskui), bet leidžiu sau panaudot daugiau nei puse akseleratoriaus eigos ir variklį kartais iki 4000+ aps. suktelnu...
Na ir kadangi dar ir duslintuvas yra (deja) gan garsus, tai taip nutinka, kad vis atsiranda kas nors, kas ima "lenktyniauti", kai aš jį prisiveju (kaip nekeista tai paprastai būna golfo klasės ekonominis hetčbekas (ir netgi ne kokia "pasportinta" versija) kurį kažkokiam jaunuoliui firma paskolino važinėt darbiniais reikalais su atitinkamu firmos lipduku ant durų).
Ok, aš suprantu, kad jaunuoliams atrodo, jog sportas sveikata, ok suprantu, kad tai, kad ta mašina su std pakaba ir siauručiais ratais vartosi kaip "jokukas-nevirstukas" yra ne problema, bet kai aš pamatau, kokiom "trajektorijom" jie įveikinėja posūkius (dar ypač žiemą, kai danga toli gražu neideali) iškart....... atleidžiu akseleratorių. Kažkaip labai jau baisu pasidaro, kad "belenktyniaudami" su manim, jie nenuslystų kur nors į kitą mašiną (ar, neduokdie, pėstyjį)...

Ok, visi kartais kvailiojam (tik kai kurie meluoja, kad to nedaro), na bet vis tiek reiktų bet kažkiek pasidomėt bent jau iš kurio galo pas arklį galva, jei jau norisi juo joti...

2010-01-20

Poll: SU vs USSR vs Soviet Union

Jei nesunku - pasirinkit apklausoj vieną varianta. Nesigilinkit kol kas perdėm - paskui paaiškinsiu, - tiesiog rinkitės tą variantą, kuris "teisingiausias".

Ačiū labai.


p.s. Jei nei vienas Jums ne prie širdies - pasiūlykite komntaruose kažką geresnio. Dėkui.


[edit 2010-01-28] Rezultatai:

SU
2 (3%)
USSR
32 (56%)
Soviet Union
14 (24%)
nei vienas (kitas?)
9 (15%)

2010-01-19

Apie CŽV kalėjimą Lietuvoje

Senas anekdotas:

Gruzinai vykdė archeologinius kasinėjimus ir rado surūdijusį laidą. Iš to padarė išvadą, kad jau V amžiuje Gruzijoje buvo telefoninis ryšys.
Negi armėnai nusileis. Jie skubiai puolė daryti nuosavus archeologinius kasinėjimus. Kasinėjo, kasinėjo - ir vis tiek nieko nerado. Iš to padarė logišką išvadą - jau III a. Armėnijoje buvo mobilusis ryšys!

Taip ir su tuo kalėjimu anot (kai kurių) Seimo narių: "Jei nieko neradom - vadinasi kažkas tikrai buvo".

Tuo viskas ir pasakyta.