2008-03-27

Interneto geni(j)ai dar karteli

Jeu rasiau, kaip keistai interneto privalumai kai kuriu asmenu "rankose" virsta jo trukumais. Va dar vienas...

Internetinio bendravimo visose formose (bent kol kas), bendravimas yra daugiau ar maziau anonimiskas - paprastai zinai tik kito zmogaus nick'a (kartais dar si ta). Ir is ties tai labai didelis privalumas, nes pvz. amzius neturi itakos bendraujant - koks skirtumas, kad tu 20 metu jaunesnis uz pasnekova, jei tavo pasisakymai protingi. Apie zmones sprendziama pagal tai, ka jis sugeba pasakyti ir kaip, bet ne pagal jo barzdos ilgi ar diplomu skaiciu (kad dabartineje visuomeneje, kur vis labiau imamos vertinti ne zinios, patirtis ir/ar sugebejimai, bet ivairus popieriai: diplomai, pazymos, vardai (pvz. reikia pasamdyt zmogu: du kandidatai - vienas aiksiai matosi, kas ismano sriti, kalba nedaug ir konkreciai i tema, kitas tauzyja niekus, plepa daug/pasako mazai, uztat turi daktaro laipsni; - kaip bebutu keista, bet dazniausiai pasirenkamas butent pastarasis), manau yra teigiamas dalykas).

Bet ir velgi. Kai kuriems (daugumai?) neisaugusiu is paauglystes jaunuoliu, tai isvirsta i atvirkscia dalyka - kadangi nemato su kuo bendrauja, tai jie ima isivaizduoti, kad visi zmones, vaizdziai sakant "kitam laido gale", yra tokie patys "protingi" kaip ir jie - t.y. nebrendylos idiotai :)
Tereikia uzmest aki i pvz. deli komentarus, kad ta pamatyt. Bendravimas zinoma gaunasi atitinkamas :DDD

(Jauciu, kad ir pats imu su tuo susidurti... nors ash ir labai gerbiu svetima nuomone (net labai nelogiska ir neprotinga) ir stengiuosi "praleisti" visus komentarus... na bet bukim atviri... kai kurie zmones raso bile tik rasyt :( pamastyt pries tai nebutina...)