2009-03-26

Dirzai, atsvaitai, laisve ir logika

Buvo kazkadaise toks postas apie dirzus ir laisve. Nerijus itariu neseniai ji atrado, nes parase komentara. Galvojau jam atsakyti, bet nusprendziau, kad isties tai verta atskiro posto.


Nerijus iskelia problema: kas bus tau paciam, jei tavo keleiviai, kuriuos tu vezi, nebus prisisege, del ko jie zus/nukentes hipotetinej avarijoj.
Imho tai ir yra butent tas situacijos aspektas kuris yra opiausias.
Ir, velgi imho, sprendimas, kuri renkasi Nerijus ir valstybe, yra ydingas. Nes nelogiskas.

Va pvz. naujausia iniciatyva apie kuria cia nelabai seniai suzinojau: susisiekimo miniterija siulo papildyti ATPK numatant bauda uz vaiksciojima tamsiu paros metu neprisisegus atsvaito.
Pats noras, kad zmones segetu atsvaitus yra pagirtinas, nes tos "smeklos" kurios isplaukia is tamsos tai manau kiekvienam vairuotojui nemazai nervu prigadina...
Bet ar renkamasis tinkamas reguliavimo budas?

Tarkim ivedam ta bauda. Kokia situacija turim?
Jei tu vaikstai be atsvaito ir tave "pagauna" (o patys suprantam, kokie to shansai), tave nubaudzia tais 20 ar ten 50 litu (pagal nusizengimo rimtuma tikrai ne daugiau)...
Bet jei vairuotojas vaziuodamas tamsoje numusha koki nors beatshvaistininka... kas tada? Galiu pasakyt vienareiksmiskai, kas tada: vairuotojas atsakys "pagal pilna programa" (gal ses, gal susimokes labai daug). O is to, kuris buvo be atsvaito (jei jis liks gyvas), galbus kas nors ir paims tuos kelis litus uz maklinejima po kelia be atsvaito...
Logiska?

Bent jau man - nelabai.
Mano galva logiskiau yra tiesiog numatyt ipareigojima KETe, kad kiekvienas pestysis tamsiu paros metu turetu buti su atsvaitu. Jokiu baudu uz tai numatineti nera reikalo - nori vaikstai su tuo atsvaitu, nori - be jo. Taciau jei tu be atsvaito trainiojiesi nakti po kelia ir tave kazkas numusha - tai visa tavo kalte yra tik tavo vieno, - vairuotojas neprivalo buti atsakingas uz tavo kvailuma (cia tuo atveju, jei vairuotojas zinoma pats ko nors "neprisidirbo" - a la nebuvo ikauses etc)...
Tas pat turetu galioti ir dirzams.

Bet juk ne musu socialistinej... :)



Siaip jau tai visada - jei vadovautis logika ir sveiku protu, tai geriausias (efektyviausiai pasiekiantis norimus tikslus) reguliavimas gaunasi tas, kuris palieka asmenims imanomai didele laisve priversdamas juos prisiimti imanomai didele atsakomybe.
Ne atvirksciai.

2009-03-25

nesu tolerantiškas

The world is made up for the most part of morons and natural tyrants,
sure of themselves, strong in their own opinions, never doubting anything.
- Clarence Darrow

Get your facts first, and then you can distort them as much as you please.
- Mark Twain




Mane pastaruoju metu pravardziuoja "tolerastu". Ir kaimietis cia nesenam komentare :) ir visokie anoniminiai komentatoriai. Kadangi ash nelabai zinau, ka isties dezignuoja si savoka, tai negaliu ir aiskiai pasakyt, ar mano paties nuomone ash esu tuo "tolerastu" ar ne.


Bet ka ash galiu pasakyt vienareiksmiskai, tai kad as tikrai (vis dar deja) nesu tolerantiskas. Visai saziningai: as tikrai labai stengiuosi, nes manau, kad protingas ir isaukletas zmogus privalo buti tolerantiskas, bet man tas tikrai labai sunkiai gaunasi.

Kad nekiltu bereikalingu klausimu. As nesu "tolerantiskas" homoseksualiems asmenims. T.y. "tolerantiskumo" kategorija ash isvis neoperuoju savo poziuryje i juos. As nesu jiems "tolerantiskas", visiskai taip pat, kaip ash nesu "tolerantiskas" pvz. moterims. Arba lenkams. Arba zmonems, kuriu akys melynos. Arba plikiams. Arba zmonems su amputuota kuria nors galune. Arba vyrams, kuriems patinka shatenes maza krutine, dideliu uzpakaliu ir kulturisto raumenimis. Arba olimpiniams begimo cempionams. Arba valstybiu prezidentams. Arba... heteroseksualams.
Del vieno dalyko kataliku "isminciai" yra teisus: tolerancija tai pakantumas kitam zmogui, tuo atveju, kai/jei tu manai, kad jis neteisus, jo elgesys netinkamas, mintys ydingos etc etc etc.
Kadangi ash nemanau, kad (pvz.) budamas (=gimes) lietuviu ash esu "teisus", o Jarikas budamas (=gimes) lenku - yra "neteisus" (ir kaip jis drista!), tai ir toleruoti jo man tiesiog nereikia...
Nes cia tiesiog nera ka "toleruot". Imho.


Kita vertus... as labai nemegstu kvailiu ir hipokritu. Cia svelniai tariant. Labai.
Ir man isties labai sunkiai gaunasi juos toleruot. Labai.
Tomas kazkada pasake: "Jei tu zmogui tiesiog i akis pasakysi, kad jis kvailys - nuo to juk netaps su juo lengviau bendrauti".
Bet ta ash ir pats suprantu!!!
Taciau kartais taip ir norisi nedviprasmiskais terminais paaiskint eiliniam kvailiui, kad jis turetu tyliai sedet kamputyje vietoj to, kad rekauja savo kvailystes...

Siaip is esmes kvailiu buti matyt negeda. Panasiai kaip negeda buti prastos fizines formos.
Tik va kas - jei tu nesi fiziskai pajegus, tai matyt neturetum dalyvaut Lietuvos cempionate (tarkim plaukimo). Tu i ji tiesiog nepatektum.
Bet jei tu - garsiai rekiantis kvailys... tai tu gali but bet kur ir bet kuo... zurnalistu, ministru... televizijoj, radijuj... visur! Gali nurodinet zmonems, kaip gyvent, pateikt savo kvailystes uz "tiesas", ieskoti kitu tokiu paciu kvailiu, kurie pritardami palinkses... "demokratinio balsavimo" budu nustatinet mokslinius faktus... Ir t.t.

Kadangi kvailos mintys kvailos - jos visiems suprantamos. O kadangi visiems suprantamos - tai teisingos. Skirtingai nuo tu protingu zmoniu minciu, kurie kai pasakys ka nors protingo, tai nieko nesuprasi :/... Nes norint suprasti - tenka galvoti. O kas gi tuo uzsiimines?


Pasako kazkas paprastai: gejai - iskrypeliai. Kokia mintis! Aiski. Paprasta. Teisinga! Triskart valio!!!

Negi klausysies cia, kaip kazkas kitas (besistengiantis mastyti ir nepriimantis shtampu) aiskins, kad viskas toli grazu nera taip "paprasta". Kad nukrypimas nuo "normos" - tai dar toli grazu ne iskrypimas. Nes tai, kas yra "norma" tipiniam homo sapiens, nera imperatyviai privalomas pozymis kiekvienam homo sapiens.
Nes ir buvimas lietuviu yra nukrypimas bendrai ziurint.
Aukstas intelektas yra nukrypimas.
Gebejimas iskelt virs galvos svori didesni negu pats sveri yra nukrypimas.
Amputuota koja yra nukrypimas.
Aklumas yra nukrypimas.
Fetishizmas yra nukrypimas.
Numizmatizmas irgi.
Vezys yra nukrypimas.
Diabetas taip pat.
Trecias spenelis yra nukrypimas.
Vogimas yra nukrypimas.
90 metu amzius yra nukrypimas.
Vedaru valgymas yra nukrypimas.
Gebejimas pasiekti liezuviu alkune yra nukrypimas...
Na taip - homoseksualumas irgi yra nukrypimas. Nuo "normos".

Bet ar isties tik vienas siu dalyku yra "iskrypimas". Ar du? O gal trys? Keturi? O gal visi juo yra? O gal tiesiog "iskrypimu" mes stengdamiesi pazeminti ir paniekinti vadiname tai (ir tuos), kas mums nepatinka?

Jei ash save pabandau isivaizduot pvz., pavadinkim taip, homoseksualiam kontekste... as jauciuosi itin nejaukiai. Jei dar tiksliau - mintis man atrodo labai ir labai atstumianti. Kaip ir pavyzdziui isivaizdavimas saves be kojos. Arba saves aklo.
Kita vertus... vedarai man patinka. Bet papasakokit apie juos "vakarieciams" - daugumai ta mintis kazkodel perdem atstumianti pasirodys :DDD. Ar del to, kad jie man patinka, o kokiam tulam tipiniam-norminiam amerikieciui - ne, - ash esu "iskrypelis"? "Iskrypelis" todel, kad kazkokiam kvailiui nepriimtina tai, ka as valgau?

O gal isvis visa problema kyla tik del to, kad kazkas nepabande pasinaudot smegenimis pagal paskirti ir bent kazkiek pasidomet tuo, apie ka kalba, ir ka vertina? Nepabande suprast, kad zmones skirtingi? Ir jei jis pats butu toks "kitoks" - jis pats butu "antrarusis"? O gal kieno nors akyse del kokiu nors priezasciu jis jau yra?



Taigi.
Man labai sunkiai sekasi toleruoti kvailius.
Dar sunkiau - tuos, kurie savo kvailuma iskelia kaip veliava ir juo didziuojasi.
Dar sunkiau - "tundrinio" kvailumo apraiskas pas, mano nuomone, isties protingus zmones. Norisi staugt valkirijos kovos klyksmu pastariesiems i veida: "Tu ka, savo smegenis i atostogas isleidai, kad tokias kvailystes tauzyji?!!!"
O jau hipokritai su savo shukiais "As uz demokratija (kur visi balsuoja taip kaip as)!", "As uz zodzio laisve (kur tas zodis mano)!", "As uz laisva pasirinkima (kur tas pasirinkimas yra mano ir visiems privalomas)!"... ... ...man tikrai sukelia DiDeliu tolerancijos problemu. Isties.


Tai va:

nesu tolerantiškas.
Bet aš stengiuosi.

You can fool too many of the people too much of the time.

Naujoji Darbo Sajunga

Trumpai: man tai tik juoka kelia "gili mintis" sujungt Naujaja Sajunga su Darbo partija :)))

Kaip ten sakoma: per velai, per mazai?

Kur jie buvo ir ka jie galvojo pries pusmeti-metus? Pasakykit man. A?

2009-03-24

Energetikos GIGANTĖ

Ar zinote, kad... is musu kaimyniniu valstybiu energetikos ministerijas turi tik Rusija (imho suprantama) ir Baltarusija (kurioj tu ministeriju prikurta kaip... na, daug). Nei Estija, nei Latvija, nei (net) Lenkija tokios ministerijos neturi.

Privercia susimastyti: kodel? Ne tiek: "kodel jie neturi?" - tas lyg ir aisku, - kiek: "kodel mes turime?"
Atsakymas irgi kaip ir akivaizdus: Lietuva - energetikos GIGANTE!

Tikiuosi visi supranta, kad tai sarkazmas*. Taip pat manau, kad kiekvienas, truputi pamastes, supranta, kam isvis ta ministerija sukurta. Ir, atvirai pasakius, isvada, bent jau manes, nedziugina.

Nes ministerija yra sukurta del vienos imones - sukurta jai "priziureti" (siaip nesu tikras ar "priziureti" siuo atveju nereiskia "suzlugdyti"... ateitis parodys).
Tai, kad istatymai Lietuvoje kuriami del vieno (fizinio ar juridinio) asmens - tas zinoma nieko naujo (dar nuo "slepeciu" istorijos), del to ir istatymo sukurimas LeoLt, nemanau, kad ka nustebino... Bet kurti ministerija?! Cia jau tikrai naujas lietuviskosios politines minties posukis.


Bet kokiu atveju faktas tas, kad tokia ministerija atsirado. Atsirado dabar, kai ivairiausios valstybines institucijos yra atvirksciai - naikinamos, kai mazinami atlyginimai ir atleidinejami zmones. Ir atsirado del to, kad vienos politines jegos galetu "pakishti kiaule" kitu neskaidriai sukurtam "finansiniam liutui"... Smagus zaidimai, ane?


Jei rimtai ir neironizuojant, tai mano nuomone Lietuvai jau labai seniai laikas susimastyti apie savo ateities vizija. Kuo mes norime buti ir kur mes norime nueiti.
Energetiniu istekliu (ar dar kokiu ten naudingu iskasenu) mes neturim. Nepaisant netgi naujos ministerijos.
Pigios darbo jegos - irgi ne (jei lygint su Kinija ar Indija).
Turizmui mes neidomus - gamta niekuo neypatinga, Baltijos juros pakrante turi visa Baltijos jura, istorija, nors ir labai grazi, bet nelabai pateikiama (Lenkijoj vien pili pvz. turi kiekvienas didesnis mietelis. Lietuvoj?)...
Tai ka mes galetume pasiulyti?
Ar tiesiog norim taip ir likti visada

Niekas nieko
niekam nieką
nė su niekuo -
niekada.

Niekas nieką
niekam niekuo
niekaip nieko -
nė su kuo.

Niekam nieką
niekuo niekas
niekaip nieko -
nė už nieką.**

(trumpai tariant - tiesiog niekas)


Vieninteles sritys, kuriose mes kazka galetume (ir turetume) galvoti ir bandyti issikovoti vieta pasaulyje, tai naujausi tyrimai, moderniausios ir daugiausiai zadancios sritys: nanotechnologijos, biotechnologijos, progresyviausios informacines technologijos (arba dar kazkas mokslo ir tyrimu progreso smaigalyje).

Tai gal tokia ministerija tada ir reikia kurti? Gal kokia nors 'inovaciju'?
Bet jos, nepaisant visu kalbu apie tokios ministerijos reikalinguma (kurios tesiasi jau nezinau kiek, metu 10?), vis dar nera.

Savo laiku (po praeitu (= priespaskutiniu) Seimo rinkimu) buvo ideja sukurti Informatikos ministerija, kuri turejo perspektyvu laikui begant peraugt i platesnio profilio... bet kadangi to norejo Darbo partija, tai visa ideja buvo aptapshnota ir numarinta.

Siandien (pasikartosiu) turim Energetikos ministerija. Kurios taip pat norejo viena tokia partija...


Hmmm...

_________________
* siaip keista, kad reik rasyt tokias "islygas", bet panasu, kad sarkazmas daznai Lietuvoj priimamas uz gryna piniga... gal todel, kad jo "sypsenelemis" nepazymesi?
** M.Martinaitis. Kukučio niekų dainelė

Re: Zombiai atrieda, atidunda !!!!!!!!

[atsakymas i viena meila]




Mano nuomone tai ne katalikiškas orentavimas - gi visam
pasaulyj šeima yra dviejų skirtingų lyčių žmonių sąjunga. Neramu dėl
to, kad tokiems mažiems įšnekės iškrypimą (esu tvirtai įsitikinus, kad tai
psichikos liga, įtakota kažkokių veiksnių) kaip normalų dalyką


1. "Visam pasauly" per daug plati imtis. Ypac, kai tai sakydama turi omenyje tik ta pasaulio dali, kuri vadovaujasi taip vadinamomis "krikscioniskomis vertybemis".
2. Kas yra "normalus dalykas"? Begaline zmoniu kvailybe - va, kas yra visiskai "normalus dalykas". I kvailius ir lygiuosimes?
3. Homoseksualumas egzistuoja visa laika kiek egzistuoja zmonija. Toli grazu ne visada ir ne visur jis buvo (ir yra) laikomas nenormaliu dalyku. Kaip ir kiti "iskrypimai": incestas, pedofilija, zoofilija etc. Antropologijoje yra vienas absoliuciai nekintamas desnis - kulturinio reliatyvizmo, - tai kas gera, bloga ir tabu priklauso nuo konkrecios kulturos. Universaliu visiems zmonems, visur ir visada "vertybiu" praktiskai neegzistuoja.
4. Tos pacios lyties individu (lytiniai) santykiai egzistuoja gyvunijos pasaulyje (beje, ne tik pas zinduolius (zirafas, banginius, hienas dar ka tik nori (zinoma ir primatus - ir zmogus niekuo tarp ju neissiskiria)), bet ir pas paukscius (kurie sudaro homoseksualias "gyvenimo poras" ir augina vaikus) ir net pas vabzdzius pvz). Tai nera isimtinai zmoniu kuryba. Jie irgi psichikos ligoniai? Net tie, kurie isvis psichikos neturi?
5. Jei ziuretume statistiskai, tai populiariausia zmoniu "sajunga" (issivysciusiose salyse (NB!)) yra trumpalaike (max. 7m) vyro ir moters sajunga (net terminas tam yra: serijine monogamija). Demesio klausimas: jei manyti, kad tos sajungos viena savybe (tai, kad ji yra tarp vyro ir moters) yra kazkokia "vertybe", ar neturetumem manyti, kad tada ir kita tos tipines "sajungos" savybe irgi turetu but laikoma vertybe? Ir tada i tai lyg ir reiktu orientuotis? (beje, tos pacios lyties asmenu sajunga statistiskai trunka ilgiau - taigi jie "patikimesni" partneriai)
6. Ar "populiariausia" tikrai reiskia "geriausia" arba juo labiau "vienintele teisinga"? Ar tai kad dauguma zmoniu zemeje tiki "isivaiduojamo aukstesniojo draugo" egzistavimu yra pagrindas teigti, kad jis isties egzistuoja ir viska sprendzia?
7. Kiek zinoma is mokslo studiju "isneketi" seksualines orientacijos nera imanoma. Isvis, kol kas lytinio imprinto procesas yra per daug nesuprantamas, kad butu imanoma daryti bet kokias vienareiksmiskas isvadas - zinomu faktoriu, kurie turi tam tikra vienoki ar kitoki poveiki yra begale. Jei "tai" butu galima tiesiog "isneketi", ash seniai buciau biseksualus - nes protu labai aiskiai suvokiu, kad galimybes visada yra geriau negu apribojimai.
8. Zmogus zinoma gyvulys, taciau jis labiau socialinis gyvulys nei gamtinis. Del to ir lytiniai santykiai pas zmones ne tik kad nesusiveda i gamtinius dalykus - isties pastarieji yra visai nesvarbus. Jau seniai seksas yra rekreacija, bet ne prokreacija (net jei Ratzingeriui to nieks nepranese). Kodel kazkas kitas manosi galis nurodineti zmogui kaip ir su kuo jam linksmintis?
9. Beje, tas pats mokslas rodo, kad visuomenese kurios grieztai reguliuoja seksualini elgesi (nustatineja, kas negalima, kas iskrypeliska, kas tabu) automatiskai isauga vaiku seksualinio isnaudojimo mastai. Ir juos isnaudoja heteroseksualus pazistami bei giminaiciai - tevai, dedes... Ka jus i tai?
10. Idomu, kodel teletabiai nekelia niekam tokiu problemu (jei nezinojot - vienas is ju akivaizdziai transvestitas, jei ne gejus), nors tas dalykas turi daug didesnius sansus itakoti imprinta, nes jis sumaitinamas gerokai mazesniam vaikui ir visiskai pasamoningai.
11. Aisti jo darzelyje moko katalikisku nesamoniu. Man zinoma tas iki lempos is esmes, bet faktas lieka - jam sheria religines kvailystes ir moko ji but nemastanciu hipokritisku debilu. Kodel tame niekas nemato problemos? (Norit, kad atsakyciau i si klausima?)
12. Apie menesines moterys irgi kalba "sergu" - ar tai reiskia, kad jas reikia isgydyti viena karta ir suvisam? Tas, beje, lyginant su homoseksualumu yra labai paprastai padaroma... chirurgiskai.
13. "Esu istikinus" posakis yra beprasmis jei jis nera pagristas sveiku protu. Kiti zmones pasaulyje taip pat yra tvirtai isitikine, kad nemusulmonus reikia zudyt. Arba dar kokiom nors nesamonem. Ar tai, kad jie isitikine reiskia, kad jie bent is dalies teisus?
14. Tarkim padarom prielaida, kad tai yra liga. Tada tenka konstatuot kelis dalykus. Nezinoma kaip ja susergama. Nezinoma, kaip nuo jos apsisaugot. Nezinoma, kaip ja pagydyt. Savaiminio "pagijimo" atvejai yra labai labai labai labai labai labai labai labai labai (tingiu kartoti si zodi dar koki viena-kita milijona kartu) reti ir pasizymi velesniais recidyvais - i.e. faktiskai liga nepagydoma. Taigi jei tai liga - pagal visus pozymius is esmes lyg ir atitiktu kitas paveldimas ir "pusiau paveldimas" ligas... tarkim pvz. koki diabeta. Ar tai reiskia, kad dabar ribosim diabetiku socialines teisines galimybes?
15. Ar pvz. shizofrenija, kuri, kaip zinia, yra psichikos liga, yra iskrypimas? Ar cia vistik yra atvirksciai: tai kas mums nepriimtina mes is pradziu ivardinam iskrypimu, o paskui ta "iskrypima" - psichikos liga.
16. Beje tas pats mokslas yra rades kruva visokiu biologiniu skirtumu tarp hetero ir homo vyru. Pradedant smegenu sandara ir baigiant pazastu kvapais. Ir gejai pagal siuos pozymius yra panasesni i moteris nei i "normalius" vyrus. Ar tuo pagrindu buvima moterimi galime laikyti liga?
17. Homofobija yra fobija - t.y. nepaaiskinama baime. O procesas, kuriuo stengiamasi emocijoms sukurti "racionalu" pagrindima vadinamas racionalizavimu. Jis yra visiskai priesingas dalykas racionaliam mastymui - jo antiteze.
18. Konstitucijos nuostata "visi asmenys yra lygus" reiskia butent tai - visi asmenys yra lygus. Jei koks nors podebilis gali varyt neapykantos propaganda (beje, idiegti neapykanta (ne tai, kad vaikui - suaugusiajam) lyginant su homoseksualumo idiegimu yra kaip du pirstus apmyzt), kuria paskui tevai savo vaikams suprogramuos - tada tokia pat teise turi ir homoseksualus asmenys. Isties, kadangi jie nediegia neapykantos ir shovinizmo, jie ta teise turi net didesne.
19. Moterys labai ilgai neturejo rinkimu teises. Arba teises i nuosavybe. Ju vieta buvo namie prie puodu (net ir dabar taip kai kurie "tikri" vyrai taip galvoja). Ir isvis - moteris, tai tik vyro papildinys. Viena ji - beverte. Kodel? Todel, kad ji kvailesne, silpnesne ir siaip prastesne. Ne-visai-zmogus. Sonkaulis. Dabar tai berods (beveik) pasikeite. Dabar kazkaip visi jau supranta, kad kitoks, kalbant apie lyti, nereiskia prastesnis. Bet va kitoks, kalbant apie seksualine orientacija - vis dar antrarushis???
20. Ta rasliava ash ne veltui pavadinau "Siono isminciu protokolais". Buvo toks tariamas "dokumentas" apie tai, kaip zydai uzgrobs pasauly (III reiche ji labai mego visur akcentuot). Dabar sita "geju manifesta"* istrauke. Bet kazkaip pamirsta paminet, kad tai yra satyra - ji ir buvo parasyta butent del tu visu kvailiu heteroseksualu, kurie visur iziuri geju samoksla pasauliui uzvaldyt. Ir ji cituojant "pamirstamas" pirmasis sakinys: "This essay is an outré, madness, a tragic, cruel fantasy, an eruption of inner rage, on how the oppressed desperately dream of being the oppressor" - "sis esse yra hiperbole, beprotybe, tragiska, ziauri fantazija, vidinio pykcio proverzis apie tai, kaip engiamieji desperatiskai svajoja buti engejais"...
21. Ir pagrindinis klausimas: kodel hetero yra geriau nei homo. Tik be tokiu "argumentu" kaip: taip dievas liepe (dievo nera), tai priestarauja gamtai (nepriestarauja), homoseksualios poros negali turet vaiku (jei tai priimam uz argumenta, tada reikia uzdraust prezervatyvus ir vaikus gimdyt non-stop - nes dauguma heteroseksualiu poru neturi vaiku (tiek, kiek galetu)) etc.
"Geriau" yra tik del vieno - todel kad mes "tokie", todel mes "geresni". Nes Mes (lietuviai, baltieji, heteroseksualus ir t.t. ir pan.) visada yra "daug geriau" nei Jie. Skirstymo pozymiai nesvarbu - svarbu: MES geriau!!!


Paskutine ragana Europoj sudegino kazkokiam ten miesteliuksty dabartines Lenkijos teritorijoj (berods XVIII ar net XIX a.) - cia visai netoli Lietuvos. Simptomatiska, ane?


_______________
* Zr. viena paskutiniuju (berods 2009 kovo mėn. 19 d. ) "Respublikos" numeriu, kur Tomkus eilini SHEdevra paskelbe...
[edit] pasirodo Vakaro Zinios.

2009-03-23

Delano sumazino kainas

Kadangi ash valgau neisrankiai (beveik kasdien vis ta pati), tai uztat matau kainu pokycius akivaizdziai tskant.

Jei dar praeita savaite Delano (t.y. Cancan pizzoj) mano pietus kainavo 6,85Lt, tai siandien 6,61Lt.

Deflation in action?