2007-06-01

Grozis...

Vaikstau dabar gatvem. Vasara jau kaip ir arteja, tai merginos bei moterys rengiasi lengvai ir seksualiai (kai kurios). Vyrai zinoma taip nesirengia (dauguma).

Bet kas man krito i aki, tai stai koks dalykas - kazkaip visad as (kaip ir dauguma lietuviu) galvojau, kad musu merginos grazios... kad pas mus daug graziu zmoniu lyginant su vakaru Europa ar ten JAV. Kas siaip jau matyt yra tiesa, bendrai imant - pas mus (dar) nera tiek apsirijeliu.

Bet griztant prie to, kas krito i aki, tai kad is tikruju graziu zmoniu yra labai mazai. T.y. as nekalbu apie ten kazkokius supergrazuolius vyrus ir moteris, bet tiesiog grazius zmones, t.y. zmones, kurie diapazone baisus->pritrenkiantis grazuolis yra virs vidurkio. Ju yra mazai. Dauguma zmoniu Lietuvoj yra negrazus. Tiesiog negrazus.

Grozio suvokimas zinoma individualus dalykas, bet ne tiek, kaip daznai bandoma pavaizduot - visuomenej (musu civilizacijoj) yra pakankamai aiskiai nusistovejes grazumo standartas (kriterijai) - t.y. tai kad grazu yra universalu (na, zinoma tam tikrose ribose).

Iprasta statistine varpo formos kreive lyg ir sakytu mums, kad dauguma zmoniu turetu buti normalus - t.y. apie vidurki, o grazus ir negrazus turetu sudaryti mazdaug panasius skaicius ir kuo grazumas/negrazumas labiau isreikstas, tuo tokiu asmenu kiekis turetu mazeti... BET TAIP NERA.

Dauguma zmoniu yra zemiau to isivaizduojamo vidurkio.

Ir tada imi galvot - ant kiek vistik musu siuolaikinis suvokimas apie grozi yra iskreiptas... A?