2009-05-15

Tai sakot "naujos kartos"?

Paklausiau ryte Ziniu radija. Kalbejo Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja, Seimo Audito komiteto nare, Seimo Maldos parlamentinės grupės narė, Seimo Laikinosios jaunųjų parlamentarų grupės pirmininkė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Kinijos Liaudies Respublika grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Japonija grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lotynų Amerika grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Rusijos Federacija grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Italijos Respublika grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Austrijos Respublika grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Gruzija grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės narė, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Afganistano Islamo Respublika grupės narė, Seimo delegacijos Lietuvos Respublikos Seimo ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Asamblėjoje narė, Tevynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partaijos narė bei Vakarų regiono vadybininkė, Socialinių problemų sprendimo asociacijos įkūrėja, TS-LKD Klaipėdos skyriaus moterų bendruomenės pirmininkė, ir siaip tikras supermodelis... (na ir t.t...) Agnė Bilotaitė.


Kalbėjo ji apie žiaurų baudimą "blogu valdininku". Labai Ziauru. Labai Blogu.
Ji(?) netgi "sukure" tuo tikslu istatymo pataisas. Aiskinamasis rastas irgi labai grazus ir itikinamas parasytas... Atrodytu. Tingiu analizuot projekta ir rasyt issamia isvada - gal jis net ir geras (nes kaip suprantu kopintas nuo senesio projekto).

Bet va paneles Rozes pasisakymai per radijaus imtuva... Hmmm... Tokie naivus ir paprasti, kad net svelnia sypsena man sukele :)

Ji save savo tinklapyje reklamuoja kaip naujos - jaunu politiku kartos, - atstove.
Keista ta nauja karta pas krikdemus, turiu pasakyti, - visai tokia pati kaip ir senoji :D
Kaip buvo nenorima pamastyt ir pazvelgt i viska bendrai sistemiskai - taip ir dabar tingima. Kaip "senoji karta" laikesi isitikinimo, kad visas pasaulio problemas galima isspresti baudziant ir draudziant - taip ir vadinamoji "naujoji" (bent jau ta viena tos kartos atstove kuri radijuj kalbejo) tuo sventai tiki... Kaip tikejo, kad jei nusizengusi valdininka ZIAURIAI nubausi, tai isspres visas korupcijos ir biurokratizmo problemas, kurios valstybeje yra - taip ir dabar tiki... Aha, tikrai.


Visas tas neispasakytas "naujumas" tik manekeniskoj isvaizdoj.



Imho tai labai gerai iliustruoja problema su musu Seimo nariais: (nepaisant to, ka raso ziniasklaida) dauguma ju isties nori gero visai Lietuvai, tik va nesugeba. Tiesiog yra nepajegus, nes tam reikia vertint viska kompleksiskai ir sistemiskai, suvokt, kad nera primityviu atsakymu i sudetingus klausimus ir vien draudimais ir baudimais nieko nepasieksi... nebent kokias rankas pradet kapot?

2009-05-14

Adamkus Antrasis

Adamkus the Second...
Adamkus Deuxieme...


Yra tokia tradicija pas visokias karaliskas sheimas tureti numerinius vardus. Na, kaip Liudvikas XIV-asis...
Kazkaip apima mane po truputi jausmas, kad mums Lietuvoje jau atrodo laikas isivest sia grazia tradicija.

Zinojau, zinojau... :)
kad Konstitucinio Teismo nuomone Lietuvos Respublika yra berods parlamentine respublika su tam tikrais prezidentines respublikos elementais. Bet apima jausmas, kad mes (= musu shalis) de facto palaipsniui konstitucine elekcine monarchija. Kas Lietuvai, turint omeny musu istorini pavelda (Abieju Tautu Respublika etc.) is esmes visai tiktu ir net butu desninga.
Prezidentas pas mus galiu perdaug neturi - pagrindinis jo darbas rimtai atrodyt ir but tuo caro iki kurio "daleko", kaip sako rusu patarle. Is esmes visai "monarchiskos" pareigos. Ir manau, kad V.Adamkus jas puikiai ejo - tereikia paziureti, kad ir i jo reitingus (ir i visu imanomu visuomenes sluoksniu poziuri i ji) jo prezidentavimo metu. Jis nieko rimto neveike, venge bet kokios atsakomybes, uztat rimtai atrode ir kai reikejo peikianciai pamosuodavo pirstu.

Ir pazvelkim i Adamku Antraji, kuri dabar issirinksim (ar dar kas nors tuo abejoja?). Imho, tai re-release'as (kaip tai lietuviskai? "perleidimas"? "pakartotinis leidimas"). T.y. antra atnaujinta ir pagerinta (tikekimes) Adamkaus versija:
- Tapkes. "Tris metus gyventi Lietuvoje" vis dar reiskia, kad tapkes tris metus Lietuvoje turi but padetos. Neduokdie, jas kur nors issivezt...
- Geras dede is Amerikos. Teta is Europos!
- "Gal ir ne tobulas variantas, bet nieko geresnio tiesiog nera". Vel eilini karta visi skaito begalines panegirikas... ir niekas nesugeba pasakyti kazko konkretaus kodel tas variantas geriausias is to ka turim. Tai juk "savaime suprantama" "kiekvienam" :/ (Isties pastarasis "visuotinis panegiringumas" (pagiringumas?) mane labai stebina... hmmm... tema gal atskiram pokalbiui).
- Etc (tingiu paisyt tolesnes paraleles, kuriu dar sociai).


Sumuojant - Lietuvai reikia naujo mesijo.
Ir ji vel jo negaus.


Kita vertus...
Gal vistik gerai, kad isrinks D.Grybauskaite?
Nes jei ja isrinks nepaisant to, kad ji moteris(!) plius "senmerge" plius (tos visos kalbos, kad ji) "lesbiete"... tai gal isties Lietuva po truputi issiplauna smegenis kefyru ir nustoja laikyti isikandusi ta savo (moralini) atsilikeliskuma kaip pagrindinę "tautinę vertybę"? Gal ir pas mus XXI a. jau aušta? :)

Ka manot?


Adamkus Antrasis ar visgi Dalia Pirmoji?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
---Benjamin Franklin