2008-01-24

Gejai vs katalikai

Labai stengiuosi buti nenusistates pries religija aplamai ir katalikybe konkreciai. Bet kartais...

Kaip zinia Europos zmogaus teisiu teismas prieme sprendima, kad neleisti isivaikinti grindziant si atsisakyma tuo, kad asmuo (-enys) yra homoseksualus priestarauja Zmogaus teisiu konvencijos nuostatoms. Isties cia nereikia jokio netgi sprendimo - ir taip akivaizdu, kad diskriminavimas pagal seksualine orientacija neleistinas (analogiskai, kaip ir pagal lyti, rase, isitikinimus), o pagrindiniu argumentu vis tiek yra vaiko interesai. Imho jau geriau normali geju sheima (arba "normali" tradicines sheimos shovinistams), negu tradicine lietuviska seima, kur tevas islupes is tvoros shtakieta pliekia motina, o keturmetis vaikas gaivinamas reanimacijoj nes apsinuodijo alkoholiu.
Nors homofobu zinoma yra daug ir del to jiems perdetos emocijos sekmingai atstoja sveika prota...

Bet mane tai tiesiog suzavejo vieno Lietuvos kataliku baznycios vadu pasisakymas per televizoriu: "Ojojoj kaip negerai, kas dabar bus... Jei jau leidziama isivaikint homoseksualams, tai dar gal ir pedofilams leis isivaikinti?". Nezinau, kaip kazka toleruot, jei toks pasisakymas man issaukia viena reakcija - nebylu pakraupima. Negi jis isties TIEK nemastantis?

Katalikai isikabine laikosi savo retrogradisko XIII a. poziurio i aplinkini pasauli, tai gal jie dar ir deginima ant lauzu sugrazins?

Arba jei taip per subtilu:
jei jau leidziama isivaikinti katalikams, tai gal isties netoli iki tokios teise suteikimo pedofilams? Dar vis per subtili uzuomina?

Tai va, nesubtiliai - kuo eilinis katalikas yra pranasesnis uz eilini geju, jei:
Katalikybe neskatina buti mastanciu, o atvirksciai (kaip akivaizdziai parodo minetas pasisakymas). Tai kokia tikimybe, kad tas vaikas isaugs mastanciu?
Tarp kataliku kunigu matyt butu didziausias nuosimtis geju is visu visuomenes grupiu (bet statistika zinoma to neparodys, nes, net jei pazadesi visiska konfidencialuma, tai jie vis tiek MELUOS), bet jie vis tiek "pries" homoseksualuma.
Gejai pasisako uz tolerancija, nediskriminacija, sveika prota, progresa ir kitas "demokratinio pasaulio vertybes", kai tuo tarpu visa kataliku propaganda: asmenu priepastatymas, tam tikru grupiu skelbimas zemesnes vertes, neabejotinas tikejimas (daznai klaidingomis) dogmomis ir stagnacija yra visiskai akivaizdziai totalitaristinio diktaturinio mentaliteto apraiska... ... ...