2009-04-02

Jei as buciau KGB vadas (griuvancioj) LTSR

(Blogiausia, kad nepamenu ar jau rasiau sia tema :) Bet jei jau rasiau - pasikartosiu)

Tarkim as esu KGB vadas LTSR.
Po kovo 11 agentura pranesineja (o ir siaip akivaizdziai matosi), kad viskas krypsta ne pacia geriausia linkme.
Po sausio 13 fiasko tampa akivaizdu (analitikai, jei jie ko nors verti, tai prognozuoja), kad galas jau atejo - tik dienu (savaiciu) klausimas kada teks kraustytis lauk.

Klausimas: ka ash tokiu atveju tureciau daryt?
Atsakymas: degint popierius :)

Jei truputi rimciau, tai imho akivaizdu, kad KGB traukdamasi is Lietuvos svarbiausia ir aktualiausia informacija (t.y. ir informacija apie pacius svarbiausius ir pacius vertingiausius savo agentus Lietuvoje) pasieme su savim. Kita informacija (t.y. ir apie maziau vertingus agentus) - ta informacija buvo deginama (siaip ar taip pagrindiniu dokumentu kopijos turejo buti Maskvoj). O jau tai, kas liko neizvezta ir nesudeginta... tai is esmes makulatura (ir butent ja dabar Lietuvoje taip "dziaugiamasi").

Va del ko ash esu visiskai tikras, kad KD.Prunskiene, kad ir ka ir kiek ji ten prisidirbus, kad ir kokia ji ten informacija apie kapitalistinio ukio pasiekimus atvezdavo i brangiaja tevyne - ji vis tiek tik smulki ir nereiksminga zuvele.
Jau nekalbant apie koki Valioni ar Pociu...

O vat jei garbusis V.Landzbergis butu KGB agentas, kaip suponuoja(-avo) V.Petkevicius savo "Durniu laive" - mes to nezinom ir vargu ar kada suzinosim... nebent tokia informacija Rusijai atskleisti pasirodytu naudinga.

Taigi.
Imho (velgi) akivaizdu, kad Lietuvos valdzios auksciausiuose sluoksniuose turetu buti senojo KGB / naujojo FSB agentas (o gal net ir agentai), bet i ji niekas (spauda) pirstais nebado, jis niekam neuzkliuna... tiesiog dirba Lietuvai (?).

Pati vyksmo logika to reikalautu.

2009-04-01

LietuvosRespublika.LT

Hmmm...

Tiesa pasakius ash ir pats dar nelabai suprantu, kas cia vyksta. Panasu i tai, kad kazkoks superpatriotas apskunde mane "kompetentingoms institucijoms" uz tai, kad ash tariamai propaguoju tautine nesantaika ir komunizma... Atrodo ir pats adresas ltsr.lt kazkuo neitinka :/

Siaip nelabai ikertu ka cia kazkas sugebejo izvelgt (kazkas aiskiai nepagauna nei ironijos, nei sarkazmo), bet kol kas susilaikysiu nuo tolimesniu komentaru, kol neissiaiskinau iki galo kas ir kaip.

Bet kad nesukelt papildomu bedu laikinai sitas rasliavynas pasivadins lietuvosrespublika.lt (paziurejau - adresas dar neuzimtas, tai issiunciau uzsakyma vienai firmai).

Gal tiek. Kol kas...

2009-03-31

Ne ne, as nekaltas!!!

Jei tarkim... as imu ir suorganizuoju savo gimtadieni. Uzsakau didziule sale etc. Ateina koks pussimtis zmoniu, kuris paskui "mazumele" prigeria, ima linksmintis, isdauzo langus, sulauzo baldus, apmeto praeivius alaus buteliais.
Kas kaltas? Aisku, kad kalti tie, kas visa tai dare. Be abejo. Bet taip pat aisku ir tai, kad kaltas ir ash - nes akivaizdziai kazka ne taip dariau jei mano gimtadienis pavirto i debosha.

Jei tarkim... as esu renginiu organizatorius. Suorganizuoju roko koncerta (jei kazkam labiau patiks, tai gali buti ir pvz. Yvos koncertas). Sueina keletas tukstanciu zmoniu. Kai kurie ju tiek isiaudrina, kad ima lauzyt medelius, versti gatviu apsvietimo stulpus, dauzyt aplinkiniu namu langus...
Kas tokiu atveju kaltas? Na taip, tie kas dauze. Pirmiausia. Bet taip pat ir ash - nes nesuorganizavau visko tinkamai, nepasamdziau reikiamos apsaugos etc...

Bet tarkim... as esu profsajungos vadas. Ir suorganizuoju mitinga. I kuri kvieciu susirinkt visus nepatenkintus valdzia. Sukvieciu kelis ar keliolika tukstanciu ipykusiu zmoniu. Kai kurie ju tiek isiaudrina, kad ima metytis kiausiniais ir akmenimis, dauzyti (brangius) langus...
Kas kaltas? Taip, tiek kas dauze zinoma kalti. O as? As...

Ne ne, as tikrai nekaltas!!! Valdzia kalta!!!

2009-03-30

Minciu kratinys po savaitgalio

Rekomenduoju seriala The Big Bang Theory. Imho vienas linksmiausiu amerikietisku serialu... galima butu sakyt pastaruoju metu, bet matyt isvis. Tiesa dabar dar tik antras sezonas baiginejasi, tai seriju nera labai daug.

Serialas apie pora jaunu teoriniu fiziku su ju geek'ais draugais ir seksualia kaimyne. Daugiau pasakot kaip ir ner ko - lyg ir eilinis sitcom'as ir tiek. Bet paziuret rekomenduoju :)

Kas man buvo idomu, tai kad ash isties nelabai supratau, kaip toks serialas JAV gali "eiti". Kai kurie bajeriai pakankamai sudetingi ir reikalauja pakankamai ziniu, norint sugebeti sekti minti ir suprast kame juokas. Paskui daugiau paziurejes nusprendziau, kad eiliniam neperdaug intelektualiam amerikieciui to suprat isties ir nereik - jam juokinga butent pats tas faktas, kad kazkas pashnekejo kazka "mokslishkai" skambancio, bet visiskai nesuprantamo...

- - - - -

Kas nutiko su S.Seagal'u. Vakar dvi televizijos tuo pat metu rode du filmus su S.Seagal'u pagrindiniuose vaidmenyse, tai susimasciau - kas su juo nutiko. Juk pirmieji filmai su juo buvo visai neblogi koviniai filmai (atsizvelgiant zinoma i tuos laikus). Bet velesni? S.Seagalas kuo toliau tuo labiau storeja, veidas darosi vis labiau be israiskos... filmai jau net ne B kategorijos, bet matyt kokios H...

- - - - -

Truputi nustebau, bet atrodo zmones, kurie nieko nesidomi apie smagesnes masinas isivaizduoja kad toks WRX'as naudoja 25 l/100km... Hmmm... Tai zinoma (net daugiau nei) dvigubai daugiau nei is tikruju (vazinejant normaliais miesto-uzmiescio rezimais).
Siaip tiesiog, idomu.

Kita vertus... akivaizdu, kad 11 l/100km benzino nera labai ekonomiska krizes salygomis... :/

- - - - -

Del man sunkiai suvokiamu priezasciu homoseksualumo tema Lietuvoje zmonems itin svarbi. Negi visa Lietuva tokios "cekavos Zoses", kad jiems taip be galo be krasto svarbu ka daro ju kaimynas lovoj... ir su kuo jis tai daro. Neduok dieve ne su tuo, su kuo reikia...
Ar cia tokia masine paranoja ir persekiojimo manija apemus? Gal isties zmones itikejo tais kliedesiais apie tai kad "gejai puola" ir dabar dairosi kas antrame zingsnyje, kad ju kas nors neuzpultu?

Praeita treciadieni originaliu lankytoju skaicius perkope 200... cia kai paprastai buna 35? Ir akivaizdu del kurio posto.
WTF?

- - - - -

Zurnalistu "kvalifikacija" kaip visada nedziugina.
D.Stancikas bernardinuose (tingiu ten viska komentuot tai tik labai trumpai, kas uzkliuvo): "Kai JAV ar Skandinavų vyriausybėms atrodė reikalinga, jie net buvo priėmę "sausą" įstatymą (visų libertarų dėmesiui - JAV tai buvo padaryta net du kartus ir antrą kartą tęsėsi ilgiau nei dešimtmetį)...".
Wikipedia vistik valdo. Ir "zurnalistams" gal deretu pasiskaityt kartais, jei jau tingima pries ka nors leptelint nepasidomejus. Tada gal jie suzinotu, kad prohibicija nedave jokios reiksmingos naudos, o zalos padare tiek ir tiek, del to ja teikti kaip "pavyzdi" mazu maziausiai nelogiska.

Idomu tik, kad nepaisant visu istoriniu pamoku (ar ten elementarios psichologijos) vis dar kruvai politiku, zurnalistu ir "eiliniu zmoniu" vaidenasi, kad prohibicija gali but efektyvi... Cia matyt tas bendrasis desnis veikia: "Jei kazkas neefektyvu - reikia tai daryti dar labiau, daugiau ir stipriau!".

2009-03-29

God bless you and keep you safe from anything as dangerous as knowledge.