2007-07-10

Nuzudyti... Bila?

Kazkada seniai ziurejau "Nuzudyti Bila" ir taip likau nesuprates to visuotinio susizavejimo (dabar tiesiog prisiminiau, nes narsydamas exler.ru radau apzvalga kuri taipogi teigiama).
Na, gerai, kraujo upeliai - super (manykim - nors kai jie beprasmiai, tai imho naudos is ju jokios). Na gerai, citatos is visokiu geru senu filmu - super.
Na gerai, oranzinis Briuso Ly triko.

Bet visa tai sudejus gavosi sh. Tiksliau - nieko nesigavo. Panasiai kaip vandeni prastai suplakus su aliejum - norejosi, kad gautusi emulsija, bet aliejus isplauke i virsu. Pagal anonsus tikejausi labai gero filmo... o pasirode... snobams intelektualams zinoma sueina...

Kita vertus - noriu tiket, kad as tiesiog nieko nesuprantu. Greiciausiai. Bet kazkaip kvailystes filmuose manes niekada nezavejo. Suprantu, kai pvz. Bondas daro tai, kas absoliuciai neimanoma - bet viskas bent jau atrodo, kad tai galetu buti imanoma. Bet cia... Jei sita nesamone vyktu realybej, ta Nuotaka butu mirus jau pacioj filmo pradzioj. Ir taip su viskuo.

Thurman vaidyba... dar vienas susizavejimo objektas. Kurio as taip pat nepajegiu suprasti. N-tajame filme ji vaiksto (begioja, dar ten kazka daro) su ta pacia lavono israiska veide.

Nezinau. Uzskaityciau ta filma tik kaip groteska. Parodanti kokiu isties sh musu laiku "intelektualai" gali zavetis vos ne iki nualpimo.
Nykus filmas nei is tolo neprilygstantis mano nuomone kad ir tiems patiems "Pasiutusiems sunims"... Tarantino pagarsejo tuo, kad jis dirbo videonuomoj ir ten visko prisiziurejo. Del to jo filmai tokie "saviti". Bet jei tas savitumas ankstesniuose filmuose buvo subtiliai imieshtas, tai cia jis verziasi per krastus ir uzgozia pati filma...

Kaip toj istorijoj apie teatra:
Buvo statoma bene zaldokyne ir scenoj dekoracijose buvo kaimas. Vienas scenos darbuotoju, paeme molini asoti is pakabino ji aukstyn kojom ant zaginiu tvoros - taip kaip daroma kaime.
Rezisierius buvo suzavetas: "Tai butent tai, ko truko!!!... Saunuolis!"
Kita diena tas pats darbuotojas vel uzkabino dar viena asoti... vel tikedamasis pagyrimo... dar kita diena - dar viena... ir taip toliau, kol pagaliau rezisierius neapsikente:
"Kai pakabinai pirmaji - buvo puiku. Antraji - taip pat neblogai. Bet kai prikabinai ju daugybe - tai jau tapo perdaug ir nei sis nei tas..."

Gal ir Tarantino kas nors tai pasakytu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą