2009-05-14

Adamkus Antrasis

Adamkus the Second...
Adamkus Deuxieme...


Yra tokia tradicija pas visokias karaliskas sheimas tureti numerinius vardus. Na, kaip Liudvikas XIV-asis...
Kazkaip apima mane po truputi jausmas, kad mums Lietuvoje jau atrodo laikas isivest sia grazia tradicija.

Zinojau, zinojau... :)
kad Konstitucinio Teismo nuomone Lietuvos Respublika yra berods parlamentine respublika su tam tikrais prezidentines respublikos elementais. Bet apima jausmas, kad mes (= musu shalis) de facto palaipsniui konstitucine elekcine monarchija. Kas Lietuvai, turint omeny musu istorini pavelda (Abieju Tautu Respublika etc.) is esmes visai tiktu ir net butu desninga.
Prezidentas pas mus galiu perdaug neturi - pagrindinis jo darbas rimtai atrodyt ir but tuo caro iki kurio "daleko", kaip sako rusu patarle. Is esmes visai "monarchiskos" pareigos. Ir manau, kad V.Adamkus jas puikiai ejo - tereikia paziureti, kad ir i jo reitingus (ir i visu imanomu visuomenes sluoksniu poziuri i ji) jo prezidentavimo metu. Jis nieko rimto neveike, venge bet kokios atsakomybes, uztat rimtai atrode ir kai reikejo peikianciai pamosuodavo pirstu.

Ir pazvelkim i Adamku Antraji, kuri dabar issirinksim (ar dar kas nors tuo abejoja?). Imho, tai re-release'as (kaip tai lietuviskai? "perleidimas"? "pakartotinis leidimas"). T.y. antra atnaujinta ir pagerinta (tikekimes) Adamkaus versija:
- Tapkes. "Tris metus gyventi Lietuvoje" vis dar reiskia, kad tapkes tris metus Lietuvoje turi but padetos. Neduokdie, jas kur nors issivezt...
- Geras dede is Amerikos. Teta is Europos!
- "Gal ir ne tobulas variantas, bet nieko geresnio tiesiog nera". Vel eilini karta visi skaito begalines panegirikas... ir niekas nesugeba pasakyti kazko konkretaus kodel tas variantas geriausias is to ka turim. Tai juk "savaime suprantama" "kiekvienam" :/ (Isties pastarasis "visuotinis panegiringumas" (pagiringumas?) mane labai stebina... hmmm... tema gal atskiram pokalbiui).
- Etc (tingiu paisyt tolesnes paraleles, kuriu dar sociai).


Sumuojant - Lietuvai reikia naujo mesijo.
Ir ji vel jo negaus.


Kita vertus...
Gal vistik gerai, kad isrinks D.Grybauskaite?
Nes jei ja isrinks nepaisant to, kad ji moteris(!) plius "senmerge" plius (tos visos kalbos, kad ji) "lesbiete"... tai gal isties Lietuva po truputi issiplauna smegenis kefyru ir nustoja laikyti isikandusi ta savo (moralini) atsilikeliskuma kaip pagrindinę "tautinę vertybę"? Gal ir pas mus XXI a. jau aušta? :)

Ka manot?


Adamkus Antrasis ar visgi Dalia Pirmoji?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą