2009-03-19

Juokinga?

Galvojau pasisaypyti is lietuviskuju "patriotu", bet "pagavo" kitas dalykas - savo nelaimei atsidariau A.Raco bloga... "Humoro klubas" mane stebino nuo pat pradzios - as vis netycia uztaikau ant jo perjunginedamas kanalus, paziuriu keleta ar keliolika minuciu ir vis stebiuosi: negi tai kazkam juokinga? Hmmm...

Vengiu but "komentatorium" ypac populiariose interneto taushkyklose (nors kartais labai norisi). Bet keletas klausimu-apmastymu man kilo.


1. Ar isties tiems "gerbiamiems" A.Pukleviciui, M.Katleriui, J.Jankeviciui (ir tam paciam M.Vaisnorui) butu juokinga, jei tam vadinamojo "humoro" klube atsistotu koks besistengiantis savirealizuotis megejas stand-up'eris ir imtu pasakot istorijas apie tai kaip (pvz.) A.Puklevicius laize M.Mikutaviciaus apelsinus, kai pastarasis savo agurku mankstino M.Katleri*?
Nemanau (kazkodel), kad jiems butu juokinga. Net jei del to visa sale juoktusi.
O juk jei ieskoti to apsimestinio pagrindo tokiems "juokams", tai "pagrindas" tam yra toks pats, kaip ir N.Pareigytes atveju - siti "humoristai" juk papuole kazkaip i laida. Ir juk gerai suprantam, kad papuole, tikrai ne del sugebejimo juokauti (bent dauguma) ar "juokavimo" mokslo universitetiniu laipsniu. Tai kodel tada? A?...


2. Tarkim (manykim), kad isties yra pagrindas** saipytis is N.Pareigytes. Ar tai reiskia, kad bent kazkiek kontroliuoti savo saviraiska nereikia? Joks subtilumas nebutinas? Elementarus mandagumas ir isauklejimas atostogauja?
Juokai paprastai slypi dviprasmybese ir netiketumuose (kiek ash suprantu). Kai nei to nei to nera - juokai menki. As suprantu, kad tam klube ikaushusi ir uzsivedusi kompanija juoktusi is parodyto bybio, oj atsiprasau, pirsto, - bet nuo to tie "juokai" netampa juokingi.
Neblogai isivaizduoju, kaip viskas butu atrode, jei vietoj M.Vaisnoro butu R.Bingelis. Jis nebutu rodes jokiu nesvankybiu, butu tiesiog perskaites teksta atitinkamai intonuodamas ir darydamas atitinkamas pauzes. Mintis is esmes butu likus ta pati - bet tai butu juokinga.
Kodel?
Cia retorinis klausimas apmastymams pradedantiems humoristams.


3. Man truputi keista, kai "humoristu" salininkai ima baksnoti pirstu i Aristokratus...
Nes imho tai kaip tik Aristokratai ir labai gerai iliustruoja kodel tas "juoku klubas" yra nejuokingas. Visuose Aristokratuose tera viena pasakojimo versija (kuria pasakoja S.Silverman), kurioje figuruoja realus asmuo - ir ten juokas slypi butent tame, kad to asmens neimanoma isivaizduoti tam tikram kontekste (a la kaip "popiezius viesnamyje", "negras deginasi" etc.).
Visi kiti juokai filme ziauriai purvini, taciau neindividualizuoti. Juokinga yra butent tai kas pasakojama ir netiketas finalas, o ne pastangos ka nors pazemint.
Kita pamoka, kuria duoda Aristokratai, yra ta, kad juokams pasakot yra jiems tinkamos vietos. Aristokratai paprastai pasakojami tarp paciu jumoristu ir itin retai vieshai (tik esant labai labai labai tinkamam kontekstui) - tas filme kartojama ir akcentuojama. Taip ir tas "juokas" apie N.Pareigyte - jei jis jums "juokingas", tai reikejo ji namie ant sofos begeriant alu, bekalbant apie mergas ir besigiriant seksualiniu pajegumu pasakotis...
As tikrai labai siulyciau paziureti Aristokratus (ir "humoristams" ir visiems kitiems). Ir dar karta... ir dar... kol pagaliau mazumele praryskes, kas tas yra juokai ir kuo gi jie skiriasi nuo "humoro klubo"...


4. Pastarasis dalykas manau butu labai skaudus tiems "huomoristams" ir jiems butu labai pikta, bet manau ta vis tiek reikia pasakyti...
Tyciojimasis is kitu zmoniu nera juokingas. Negi isties takoskyra tarp saipymosi ir patyciu yra kai kuriems zmonems iki tiek nejauciama?
Baksnojama pirstais i uzsienio humoristus, kurie sau leidzia net ir labai ziauriai saipytis is politiku, pop zvaigzdziui ir dar ko tik nori.
Bet atsisakoma pastebeti viena dalyka. Tie (uzsienio) humoristai - savim pasitikintys ir savo verte suvokiantys zmones. Del to jiems nereikia "saves realizuoti", nereikia stengtis "pasikietint", del to jie ir nesistengia kazka pazeminti... o tiesiog nori pasisaipyti. Lai juodai ir astriai. Lai skaudziai. Lai ties leistinumo riba. Bet pasisaipyti.
Taciau kai iseina i scena lietuviskasis "pradedantis humoristas" is kurio taip ir tryksta nepasitikejimas savim bei slepiami kompleksai... ir pradeda juos kompensuoti tyciodamasis is kitu zmoniu... na nepykit, bet tai juk akivaizdziai matosi (nereikia netgi but ypatingu psichologu) - it balti siulai juodam audekle.
Ir pastangos "pasikelti", "uzsitarnauti aplinkiniu pagarba", "pasijausti kietu" zeminant kitus zmones... jos nera "humoras". Deja, bet tiesiog nera. Net jei tai ir "patinka" kitiems tokiems patiems kompleksuotiems...

Visam tam "klube" (jei nepaisant atsitiktiniu "klasiku" pasirodymu) yra tik vienas bichas su vagina (cia ne as taip sugalvojau - jis pats ta ant marskineliu uzsirase) kuris juokingas... bus, kai suaugs :).
Rimtai - jis pasitiki savim ir moka juokauti - netgi kalbedamas tas idiotiskas nesvankybes. As tik noreciau tiket, kad laikui begant jis "ikirs", kad nebutina "varyti ant" kitu zmoniu, nebutina tiesiogiai ivardint "pirsto" "pirstu" tam, kad tai butu juokinga ir ne viskas tas yra humoras, kas apie antra gala... tada mes (suprask - Lietuva :) ) turesim tikrai labai gera humorista. Tikiuosi.


O apie "patriotus" ir kuo jie man slavejas primena as dar parasysiu... ;)

_________________
* Tiems kas nesupranta, paaiskinu. Cia ne humoras. Cia sarkazmas ir ironija... sarkazmo matyt kokie 90%. Ir jis visai nebutinai turi "isspaudineti bent menka sypsenele". Tas pat (jei ka) pasakytina ir apie A.Raco rasliava.
** Nieks nebande susimastyt apie tai, kad jei tai butu ne moteris, o vyras, tada jis del tu paciu "pagrindu" kaip tik butu vertinamas kaip nerealiai kietas, macho ir t.t. ir pan.

7 komentarai:

  1. nustebino sitas blogo irasas.

    nemaciaus paskutines laidos. ir nzn ka ten ant tos pareigytes taip uzstume. ir aristokratu dar nemaciau. bet butinai paziuresiu.

    pagrindine beda, kad zmones visi labai izeidus ir nesugeba i save is sono pasiziureti. kai kada teisybe akis bado. zinoma tos teisybes tam humoro klube gal koks 10 procentu, kiekvienam mastanciam tai aisku. viskas gerooookai hiperbolizuota. kai kurie humoristai visai neblogai pasisaipo is saves, pvz mantas (jei neklystu tas, kur is panevezio). jei ant taves uzstume, sveikai i tai paziurejes gali pamatyti savo ydas ir imtis priemoniu jas isnaikinti. kartais nebutina ju naikinti, tiesiog tai asmenybes dalis ir niekam zalos nedaro. paskutinej laidoj vienas is dalyviu parodijavo kitus humoro klubo dalyvius. ir siaip jie vienas ant kito kartais "uzvaziuoja", ypac ant marijono. tai kas cia labiau kompleksuotas? :D

    taip pat zmones nesugeba atskirti juoku nuo faktu. juk ten tokia vieta, kur gali sakyt vos ne ka nori, gi visi supranta, kad nieko konkretaus neteigi. dar tegu sugalvoja i teisma paduoti uz garbes ir orumo izeidima :D tas pats vaisnoras juokais sake, kad skaiva uosto koksa, kamera atsisiuka i skaiva, o ta nutaiso tokia durna mina, kad bent jau man aisku, kad uosto. :)

    man uzsienietiski stand up'ai nepatinka. nesudomina. todel ir nebeziuriu.

    del tu humoristu lygio, tai labai nesiplesiu, gerai vertinu tik du (justas "su vagina" ir mantas "is panevezio", pastarasis aplamai daugiausia saiposi is saves). bingelis tegu geriau lieka pasakot anekdotu (ka daro visai neblogai), o puklevicius geriau raso, nei kalba. bet as dziaugiuosi, kad sita laida egzistuoja. tarp kruvos vidutinybiu ar net man nejuokingu pasakojimu kartais pasitaiko neblogu bairiu.

    algis greitai irgi stumdo, kartais netgi ziauriau, ypac per radijo laidas anksciau. ir tikrai ne visada juokingai. bet tai nereiskia, kad jis blogas humoristas.

    manau del humoro jausmo, kaip ir del skonio, nesigincijama. o sis blogo irasas neatrodo tiesiog nuomones issakymas, cia tieiog pabedavojimas ir pasipiktinimas, kaip daro kai kurie seni zmones ("prie musu taip nebudavo..."). pats leidi sau internetiniuose irasuose uzsipulti kitus zmones visiskai nesubtiliai (zinoma, dauguma tu "ispuoliu" turi priezasti, dazniausiai as pritariu jiems"). o cia bedavoji, kad kazkas tam skirtoj laidoj taip daro juokais... jei nepatinka, isjunk televizoriu. didele cia beda.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sorry kaimieti, bet imho tu darai viena, taciau esmine, klaida.

    Taip, ash labai daznai bunu labai kandus ir labai megstu saipytis.

    Bet nuo to patycios netampa saipymusi.
    Cia matyt yra pagrindine mintis.

    Sakai jie uzvaziuoja Mikutaviciui? Taip. Jie butent saiposi. O ne tyciojasi.

    Ash daznai uzstumiu buldozeriu pakankamai ziauriai (nors imho vistik subtiliai: niekad (kiek pamenu :) ) nesakau kazko is serijos "uzsikimshk tu bybius chiulpiantis seserkrushy" ;) ).

    Beje, kalbant apie ta pati Ramanauska - nepastebi, kad laikui begant jo juokai pakito? Lyg ir "tokie patys", kaip visada, bet geriau isiuziurejus paaiskeja, kad visai ne...

    Zinai su tais juokais kaip... Izeidimai sakomi su sypsena iki ausu nepatampa staiga ne izeidimais. Nors ta siuolaikine "sypseneliu kultura" taip ir noretu: galiu kalbet/rasyt kas tik uzeina ant seiles, bet jei pabaigoj padejau "smailika", tai "jus mane supratot, ash tik pajuokavau. Cha cha". Labai juokinga.

    Niuansai niuansai niuansai...
    Skirtumai tarp saipymosi ir patyciu gal nedideli, bet jie yra. Ir nors tu (o ir kiti daznokai) kaltini mane nesubtiliais uzsipuldinejimais, bet ash labai stengiuosi tos ribos laikytis.
    As niekad sau neleisciau jokios moters pavadint paleistuve... ir isvis as labai daug dalyku sau neleidziu pasakyti, nors kartais norisi :)

    Taip kad... kai jie ten nejuokingai juokauja, tai zinoma tu teisus - perjungi kanala ir ate. Bet kai tyciojasi - na, nepyk, bet as manau, kad turiu teise pasisakyti. Net jei nuo to mane laikysi senu perdyla ;)



    Iliustracijai (kas yra saipymasis, o kas ne, imho) atvejis, kuriuo as (manau ne be pagrindo) isties didziuojuosi:

    Kazkada seniai @utos'uose uzvire "diskusija". Labai arsi, kaip ten iprasta, bet jau nepamenu apie ka, o isties tai ir nesvarbu. Esme kita. Vienas kazkoks personazas iki tiek neapsikente tu manim stumdytis, kad paniekinanciai numete mano adresu: "Kaip sako mano biciulis, teisininkai gimsta is analinio sekso". Nezinau kaip tau atrodo, galbut tai tam tikram kontekste ir galetu buti laikoma "saipymusi", bet bent jau tuo atveju, imho, cia nebuvo lengvas kandus pasisaipymas - cia buvo pastangos pazeminti (kitu tos "diskusijos" dalyviu akyse) ir izeisti.
    Aisku, kad as isiutau. Puoliau rasyti kazkoki labai bjauru ir pikta atsakyma... prirasiau nemazai. Bet paskui istryniau.
    Kazkuo atsimoket zinoma reikejo, bet buvo penktadienis, dienos pabaiga ir nusprendziau, kad tai gali palaukt pirmadienio...
    Savaitgali vis laiks nuo laiko grizdavau prie tos frazes ir vis perrinkinejau visokius atsakymo variantus.

    Zinai ka parasiau pirmadieni?
    "Biciulis tave apgavo - jums nieko nesigaus"...



    p.s. Tu Lietuvoj buni? Isgertumem alaus kada...

    AtsakytiPanaikinti
  3. mat kaip tinklaraštyje sujudo. nenuėjau į kelis humorstų vakarus, nepažiūrėjau per tv ir... ai, nieko nepraradau - internete visi tie "bajeriai" yra.
    ai, čia įžanga tiesiog.
    o esmė paprasta - nesigilinant į kas teisus, kas ne (savo nuomonę dar formuoju), patiko šis įrašas, bet norėčiau nesutikti su kaimiečio komentatoriaus nuomone "del humoro jausmo, kaip ir del skonio, nesigincijama".
    ginčijamasi. nes juk taip jau susiklostė, jog viena yra juokinga, kita - ne. daugumai. esant statistinėms sąlygoms. ir jei tai imti kaip etaloną, galima ginčytis, jog kita yra juokinga kitiems, bet ne visiems. tai nėra blogai. tai yra kitaip. tad natūralu, jog kiti bajeriai nebus priimtini daugumai.
    ai, be to, dar toks mokslas - evoliucijos psichologija - tikina, jog teiginys "dėl skonio nesiginčijama" yra neteisingas, nes taip jau nutiko, kad dalis skonio sampratos (anot tojo mokslo) yra užkoduota mūsų genuose.

    AtsakytiPanaikinti
  4. patycios vs. pasisaipymas. kai jau sakiau, man reikia visu pirma pasiziureti apie ta Pareigyte kas ten ka pasake.

    tarkim nemazai holivudo komediju vaidina liliputai, yra pora net visai zymiu aktoriu ten. man pvz jos nejuokingos. bet jei jes kuria, rodo vadinasi nemazai ziuri siuos filmus ir nesa pelnus kino kompanijoms (tiesa sakant pastaruoju metu jau senai nemaciau geros komedijos, jau tampa norma ir is neigaliu zmoniu tyciotis). tai yra humoro jausmo skirtumas. man visai nejuokinga, kaip filme mazasis zmoguti sokineja ir negali ko nors pasiekti, nors yra tokiu zmoniu kur toks vaizdas labai juokingas. as apie toki zmogu susidarysiu tam tikra nuomone, bet jo nepasmerksiu ir nenurasysiu visiskai. zinoma nusivilsiu jo poziuriu.

    gincijimasis del skonio. atsiprasau, pasitaisysiu. gincytis galima, netgi butina. bet nebutina prieiti vienodos isvados. pvz va vakar tevas nusipirko reno vel satis... iki siol atsigauti negaliu. bet koks gi mano suknistas reikalas, ar ne? ka nori, ta ir perka... kas geriau, saslykai ar sokoladas? brunetes ar blondines? reno ar pezo? del "daugumos" skonio ar humoro jausmo, tai atsiprasau, jau ir taip uztenka, kad VISKAS orientuota i vidutiniokus. tik asmenybiu deka zmonija progresuoja.

    blogo savininka sau leidus priskirciau "tolerastams" (geras zodis...). kaip ir beje pats save. laisve isreiksti savo nuomone turi tureti ir homoseksualai, ir fashista-komunistai ir ne bet kaip, o per daug nevyniojant i vata, nes "politkorektiskumas" uzkniso juodai. o va TAM SKIRTOJ dergimosi vietoj pasakytas bairis (kad ne visiems juokingas) jau negerai... tarkim dvi situacijos. humoristas V. humoro laidoj sako, kad zvaigzdute P. miegojo su 10 vyru. kita situacija. humoristas V. veda radiocentro apdovanojimus, vieno is apdovanojimu ateina pasiimti zvaigzdute P. ir tada humoristas-vedejas pasako publikai bairi, kad V. miegojo su 10 vyru. ar jauciat skirtuma?

    rokai, nesupratau, ka norejai pasakyti paskutiniu sakiniu...

    LTSR.LT (kaip tave vadinti? vardu, nicku ar blogo internetinio puslapio pavadinimu? mano vardas beje Darius, bet internete geriau vadinti kaip visada - kaimieciu, nors esmes tai nekeicia) su @utos - geras bairis. Man taip pat labiau patinka subtilus humoras. bet negi tu rimtai galvoji, kad tavo oponentas apie visus teisininkus taip galvoja? tai zinoma izeidimas, bet manau, kad taip sakydamas tavo oponentas labiau pazemino save. tai tik tieiog parodo, kad oponentas pritruko normaliu argumentu, prarado savitvarda ir pradejo izeidineti. jis pralaimejo. o atsakei labai taikliai, bravo, kaip sakoma "uzskaitau" :D !

    del alaus... LT zinoma bunu,bet ne taip jau dznai... gal tenka UK apsilankyti? galima ir proga sugalvoti. pvz paskutines F-1 lenktynes silverstoune, WRC velso ralis arba EDC koks nors etapas :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Politkorektiskumas man labai nepatinka (skaitei matyt). Bet taip pat ir skaitei, kad mandagumas, kulturingumas ir issiauklejimas yra vertybes. Man.

    Cia truputi tangentas, bet logika ta pati... Zinai, kuo man, kaip teisininkui nepatinka teisinis reglamentavimas? Tuo, kad su juo susijus tam tikra mastymo yda pas nemaza dali zmoniu: jiems atrodo, kad jei kazkas neirasyta "istatymuose", tai iskart elgesio taisykles neegzistuoja... (kitaip sakant - viska reikia surasyt i "istatymus"). Imho gi, teise tai tik salutine ir "ribine" priemone - is esmes zmoniu santykius ne ji reglamentuoja, ir net dar daugiau - ji to ir neturetu daryt.

    Etc politkorektiskumas vs mandagumas...


    Del tavo tos "dergimosi vieta" vs "aukstuomenes balius" priespastatymo. Is esmes juk ash sutinku kad kai kurie juokai tinka vienoj vietoj, o kitoj ne.
    Ir ta istorija su @utos is esmes del tos pacios minties papasakota. Pats tas posakis matyt galetu but net ir visai neblogas bajeris tinkamam kontekste (kaip ir pvz: Dvidesimt advokatu juros dugne - kas? Gera pradzia :) ). Bet jis taip pat gali but izeidimu.

    Tu pats pamastyk apie tai, kaip tau atrodytu, jei panasiai kazkas pavarytu apie tavo zmona/drauge per (vieno is) nacionalinio TV "humoro laida". Nemanai, kad tai jog ta laida "humoro", o ne "ziniu" isties nedaug "grotu" nei tau, nei tavo "geresnei pusei"?

    Gal tiesiog TV eteris ne visai ta vieta kai kuriems atseit "juokams"?



    p.s. Mane irgi gali saukti kaip nori zinoma :)
    As kazkaip esu tikras, kad bet kas bent truputi mokantis naudotis google, galetu pradejes paieskas nuo sito blogo pusvalandzio begyje man i mobilu paskambint :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aptariamas Modesto jumoras manes irgi nesuzavejo. Bet tavo kritiska nuomone, apeliavimas i morale, "ribu virsijima" atrodo juokingas tame kontekste, kuriame ta mergina yra.

    Jei minima pareigyte (ir kitos grupes nares) bei ju produseriai apie save kuria patys "keksiska", "liberaliu seksiuku" ivaizdi, tai ar nejuokinga, kai jie patys paskui geria is sulinio, i kuri prispjaude?

    Gal prisiminkim dainu tekstus? Klipus, koncertus? Tas nesunkiai nuspejamas dviprasmybes ir aliuzijas sekso tema?

    Nepaslaptis, kodel filmavimo metu kamera pasukama taip, kad uzgriebtu apatines kelnaites matomas is po trumpu sijonu - tai nera atsitiktinumas, o reitingu kelimas. Tokia yra greito populiarumo kaina ir ja ateina laikas moketi.

    Zemiau iliustracijos ta pacia tema:

    Nuotraukoje matomas besipiktinantis produseris del anekdote panaudotos aliuzijos i oralini seksa:
    http://g.delfi.lt/images/pix/file21078936_7368349c2e763a9971.jpg

    "Netycia" ant Pareigytes genitaliju uzkritusi Sabutytes ranka:
    http://images.alfa.lt/5343/73/29.bmp

    Tik draugiskas pasisveikinimo pasibuciavimas:
    http://images.alfa.lt/5343/73/53.bmp

    Toli grazu ne zurnaline nuotrauka:
    http://images.alfa.lt/5343/72/93.bmp

    Ir dar daug kitu...
    http://www.alfa.lt/straipsnis/10248018

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nemanai, kad zmogaus is(si)auklejimas yra jo asmenine savybe. Vaisnoro "pasireiskimas" isties visiskai nieko nepasako apie Pareigyte, bet uztat labai daug pasako apie Vaisnora...


    Taip, ju ivaizdis seksualus. Imho kitaip ir but negali, nes tai "merginu grupe". Jei Stakenas pvz toki ivaizdi lauztu, manau jis atrodytu apgailetinai. Tarkim net, kad tas ivaizdis "kekshishkas" (nors imho ne). Ok. Na ir?
    Kokio neisivaizduojamo mities suolio deka imanoma prieit isvados, kad mandagumas ir kultura del to tampa nereikalinga?
    Taip, ivaizdis yra ir jis uzdeda savo antspauda. Normalu, kad saipomasi is tu merginu grupiu, saldziu seksualiu dainusku ir dainavimo "papais".
    Bet bendrosios leistino ribos nuo to nesikeicia. Ar tu manai, kad kadangi ten buvo Pareigyte, tai viskas ok, o va jei butu Grybauskaite ir istorija apie tai kaip ji i EK pakliuvo... oj kaip tada tai butu blogai... ?


    Mane pykina (visiskai tiesiogine prasme) nuo zagintoju ir nuo tos ju "logikos": "cia ji pati kalta, ji pati... - kodel ji toki trumpa sijoneli uzsidejo?".

    Ji pati kalta? Del to, kad moteris trumpu sijoneliu, tai ja "galima zagint"?
    Kokiu reikia buti, neatsiprasant, idiotu, kad tokius minties suolius "iveikt"?

    Sorry, bet mano nuomone, zagintoju ir ju "logikos" vieta yra lavoninej.


    Griztant prie Pareigytes. Del to, kad spauda talpina jos pusnuoges nuotraukas ar ten kazkur matosi kelnaites ir kazkas rankioja tokias nuotraukas, varvina seiles ar net masturbuojasi i jas ziuredamas, tai del to kulturos reikalavimai isnyksta?

    Atleisk, bet tai debiliska. Tiesiog. Gal specialiai del taves idet i bloga savo kelnaiciu nuotrauka (gaila neturiu su LTSR veliava - teks pasidaryt)? Tada vadovaujantis tavo sugestijom ir mano atzvilgiu tu ir Vaisnoras galesit reikst savo seksualini susirupinima?


    Sita lietuvisko nudebilejusio katalikisko kaimo gludumos kultura, kur kiekviename bucinyje ir uzkritusioje rankoje iziurima nuodeme, kur kiekvieno prisilietimo bijoma, nes galima uzsikrest "gejiskumu", kur is moters maza krutine tyciojamasi (ji pravardziuojama "lenta"), bet jai pasididinus krutine vel tyciojamasi... gal susikishkit jus ja kur nesueina?


    As noriu Lietuvos, kur zmones vieni kitus gerbia, kur kiekvienas kaimo Jurgis neserga paranoja, kad ji uzpuls gejai,kur nemanoma, kad jei moteris seksuali, tai ja zaginti galima, kur zmones MASTO, ka kalba. Ir kalba, ka masto.



    Beveik manifestas gavosi :)
    Piktas as siandien... tolerancija matyt isseko... ir kultura irgi.
    Tuoj imsiu kaip koks Vaisnoras anekdotus per televizoriu pasakot...

    AtsakytiPanaikinti