2009-03-17

Politkorektiskumas vs mandagumas

Politkorektiskumas nudien yra "in". Itin. Ypac Lietuvoj (nors mes ta nebutinai pastebim).

Taip pat yra madinga pries ji burnoti. Ironija zinoma tame, kad daznai pries ji burnoja tie patys, kurie labiausiai ir vadovaujasi "politkorektiskumo standartais".



Paziurekim i praktini pavyzdi. Jis zinoma tampytas - nutampytas, valkiotas - nuvalkiotas, bet uztat lengvai visiems suprantamas.

Lietuvoje dauguma zmoniu "toleruoja" homoseksualus (anot kazkokios ten statistikos).
Imho tai tipinis masinio politkorektiskumo pavyzdys. Kodel as taip sakau?

Todel, kad dauguma situ "tolerancijos pavyzdziu" "toleruoja" tik pro forma - jei jie galetu, jie tuos homoseksualus jei ne isskerstu, tai bent jau uzdarytu i psichiatrines ligonines "gydymui"...

Taciau kadangi jie isivaizduoja, kad taip kalbet ir elgtis dabartinese "tolerastinese" valstybese (visuomenese) "nedera", del to jie viska vynioja i vata, sneka visaip aptakiai "as juos toleruoju, bet jie ligoniai" etc.
Taigis. Politkorektiskumas... grynas... (cia tik vienas pavyzdys, bet galima ir kitu priieskot... galima pvz pakalbet apie zydus - esme nesikeis)



Man politkorektiskumas nepatinka. Labai.

Imho arba tu esi tolerantiskas, arba nevaidini tokio, nebuni "politkorektiskas".

Cia velgi klausimas - ar tokiu atveju yra butina grubiai drebti viska ka manai?


Velgi. Mano nuomone - ne. Nes nors politkorektiskumo as (itin) nemegstu, taciau yra kitas dalykas, kuris imho labai svarbus, nors daznai pamirstamas (ir dabar taip pat nemadingas, kaip politkorektiskumas patapes madingas).
Jis vadinasi mandagumu.
Paprastas mandagumas - grazus bei malonus elgesys su kitais zmonem - net ir tais, kuriu tu nesupranti, - ne del kazkokiu tariamai politiniu/socialiniu faktoriu ("demokratinej valstybej taip nedera"), o del paprasto mandagumo, del paprastos auksines taisykles "elkis su kitais taip, kaip nori, kad jie su tavim elgtusi".



Man daznai labai norisi idiotus tiesiai ir vadinti idiotais.

Nepaisant to, paprastai as stengiuosi islikti mandagus :) Ir tolerantiskas :DDD

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą