2008-08-22

Jei Saltasis Karas buvo karas... 2

Ideja, kad treciojo pasaulinio karo, jei toks kiltu, nebus imanoma laimeti iskilo dar WWII metais (jei ne anksciau). N.Bohr'ui priskiriama mintis, kad po atominio ginklo sukurimo pasaulis atsidure naujoje situacijoje, kuri negali buti isspresta karu.

Kita vertus - jei Saltasis Karas buvo karas, tai akivaizdu, kad tai buvo treciasis pasaulinis. Nes jis apeme pasauli daug labiau, nei pirmieji du ir truko gerokai ilgiau nei jie. Ir rodos, tada reiktu daryti isvada, kad, jei tai buvo treciasis pasaulinis, tai jame nebuvo nugaletoju...

Nepaisant to, JAV sventai isitikine, kad jie ji laimejo :)

Nors, jei jau ieskot nugaletoju, tai jais matyt butu galima laikyti asmeniskai M.Gorbachiov'a ir visa (likusi) pasauli, o JAV ir TSRS pralaimejo (nes pastaroji tiesiog subyrejo, o pirmoji, nepaisant viso spyriojimosi, buvo priversta eiti nusiginklavimo keliu, taigi visi ju desimtmecius truke agresyvus ispuoliai galutiniame rezultate nedave jokios naudos).

Kazuistika :)



p.s. Manyciau M.Gorbachiov'ui reiktu duoti medali. Kol jis gyvas. nes baigsis, kaip su B.Jelcin'u - bus susimastyta apie tai, ka jis gero nuveike tik po mirties. O Lietuva, nors ir megsta uzimt nedekingo vaiko poza, del to, kad kazkada nepelnytai lupt gavo, turi jam but uz labai daug ka dekinga (kaip ir visas pasaulis for that matter).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą