2007-02-15

Ekologija ir demagogija...

Kad jau prakalbom apie Ziniu radija...

Klausiau vakar ten laidos taip pat apie siltnamio efekta ir ekologija. Dalyvavo keli specialistai (ir aisku siaip blevyzgotojai)...
Aptarinejama buvo situacija su klimato atsilimu ir ka reiktu dabar daryti. Kaip visada buvo ir protingu minciu ir visisku utopiniu nusisnekejimu (kaip ir reikejo tiketis).

Kas uzstrigo, tai europarla mentaro birucio pasisakymas (cituoju pagal atminti tai gal ciut klysiu, bet esme pilnai islaikyta): "Argi mums reikia automobilio kuris greiteja iki 100 km/h per maziau nei 6 sek, jei jis ismeta 3XX gCO2/km...". Ar tai susije su ekologija? Truputi.

O va su demagogija tai susije labai daug... :)))
Pradekim pirmiausia nuo to, kad daugiausia aplinka tersia ne automobiliai (kuo mus labai megstama gasdinti ir su kuo labiausiai kovojama), bet pramone.

Bet net jei ignoruotumem tai... automobiliai kurie greiteja iki 100 km/h per maziau nei 6 sek vien nomenklaturoje (t.y. ziurint vien automobiliu modeliu pavadinimus) sudaro maziau nei 1 proc, o jei skaiciuosim parduodamus kiekius, tai kalba neina ne tik apie procentus, neina net apie promiles ar desimtasias ar simtasias ju dalis...
O varikliai, kurie naudojami tose masinose - pats progreso smaigalys. Tai yra moderniausia, ka gali pasiulyt gamintojai. Tokie varikliai naudoja visas imanomas naujoves (moderniausias kuro ipurskimo valdymo, ismetimo, isiurbimo etc etc etc sistemas), kad _kuo_efektyviau_ panaudot visa kura, kuris paduodamas i varikli.
Jei visi iprastiniai automobiliai (= tokie kuriu parduodama dauguma) butu pagaminti panaudojant tokio lygio technika, tai (nepaisant to, kad tokie automobiliai butu brangesni "mazumele") jie butu _gerokai_ ekologiskesni.

Reikia dziaugtis, kad tokie automobiliai gaminami, nes juose naudojamos technologijos palaipsniui skverbiasi ir i masine gamyba ir tai padeda uztikrint didesni ekologiskuma, o ne issirinkti lengvus taikinius, kad butu galima ispudingiau pakalbet ir nieko nesuprantantys zmones galetu pritardami palinkset galva...

Geda, dema goge europarla mentare.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą