2009-04-02

Jei as buciau KGB vadas (griuvancioj) LTSR

(Blogiausia, kad nepamenu ar jau rasiau sia tema :) Bet jei jau rasiau - pasikartosiu)

Tarkim as esu KGB vadas LTSR.
Po kovo 11 agentura pranesineja (o ir siaip akivaizdziai matosi), kad viskas krypsta ne pacia geriausia linkme.
Po sausio 13 fiasko tampa akivaizdu (analitikai, jei jie ko nors verti, tai prognozuoja), kad galas jau atejo - tik dienu (savaiciu) klausimas kada teks kraustytis lauk.

Klausimas: ka ash tokiu atveju tureciau daryt?
Atsakymas: degint popierius :)

Jei truputi rimciau, tai imho akivaizdu, kad KGB traukdamasi is Lietuvos svarbiausia ir aktualiausia informacija (t.y. ir informacija apie pacius svarbiausius ir pacius vertingiausius savo agentus Lietuvoje) pasieme su savim. Kita informacija (t.y. ir apie maziau vertingus agentus) - ta informacija buvo deginama (siaip ar taip pagrindiniu dokumentu kopijos turejo buti Maskvoj). O jau tai, kas liko neizvezta ir nesudeginta... tai is esmes makulatura (ir butent ja dabar Lietuvoje taip "dziaugiamasi").

Va del ko ash esu visiskai tikras, kad KD.Prunskiene, kad ir ka ir kiek ji ten prisidirbus, kad ir kokia ji ten informacija apie kapitalistinio ukio pasiekimus atvezdavo i brangiaja tevyne - ji vis tiek tik smulki ir nereiksminga zuvele.
Jau nekalbant apie koki Valioni ar Pociu...

O vat jei garbusis V.Landzbergis butu KGB agentas, kaip suponuoja(-avo) V.Petkevicius savo "Durniu laive" - mes to nezinom ir vargu ar kada suzinosim... nebent tokia informacija Rusijai atskleisti pasirodytu naudinga.

Taigi.
Imho (velgi) akivaizdu, kad Lietuvos valdzios auksciausiuose sluoksniuose turetu buti senojo KGB / naujojo FSB agentas (o gal net ir agentai), bet i ji niekas (spauda) pirstais nebado, jis niekam neuzkliuna... tiesiog dirba Lietuvai (?).

Pati vyksmo logika to reikalautu.

1 komentaras:

  1. O ka - va Estijoje buvo isaiskintas šnipas Hermanas Simmas, kuris slaptus ES, NATO ir Estijos dokumentus perdavinėjo Rusijos užsienio žvalgybai ir aiškino, kad KGB jį užverbavo sovietmeciu. Nemanau, kad Rusija tik Estija apsiribotų, jai rūpi ir Latvija bei Lietuva.
    Bet esu tatos Landsbergio simpatikė, todėl norėtųsi kito "įtariamojo".

    AtsakytiPanaikinti