2008-11-07

Jei neklystu... karalius nuogas

http://sofkute.wordpress.com/2008/02/04/chroniskas-neklystamumas-pozymiai-eiga-ir-gydymas/#more-300

Lyg ir nebloga rasliava. Sutikciau didziaja dalim. Zmogus netgi pabaigoj praso palikti jam teise klysti :)

Tik vienas "bet" man kelia sypsena: tai kad visa sita rasliava parasyta tokiu neklystanciu, uztikrintu, neabejojenciu tonu. Juokiasi puodas?

Kita vertus...

Nors akivaizdu, kad neklystanciu zmoniu nera, taciau taip pat akivaizdu, kad imanoma bent jau "dazniausiai" neklysti - tereikia (is tiesu) gilintis i tai apie ka kalbi, gebeti abejoti "tiesomis", ir mastyti ka butent sakai. Tas tariamas neklystamumas apie kuri kalba minetas kolega, tuo ir skiriasi nuo tikro neklystamumo (reliatyvaus zinoma - bet siame pasaulyje bet kuris "tikras" dalykas yra reliatyvus), kad jis kyla is "nuomones", kuri, kaip zinom, siaip laikais reiskia bet ka kas uzejo ant liezuvio, o ne ismastyta ir apmastyta bei logiskai pagrista pozicija.

Kaip pvz. kad ir ta pati istorija su Obama.

Politanalitikai, politologai ir kiti blevyzgotojai teigia, kad odos spalva nebuvo faktorius. Hmmm... Nejaugi?

Kazkada cia sia savaite buvo kazkokia politine laida butent apie rinkimus JAV, kur Sakadolskis (kuris kadangi gyveno JAV lyg ir laikomas ekspertu sios srities) issake minti, kad tai buvo toks geras kandidatas, kad spalva buvo visai nesvarbu. Toliau kitu sakiniu kalba jau ejo apie tai, kokie sie rinkimai istoriniai. Nieko keista?

Kuo jie istoriniai, tie rinkimai? Kad kandidatas "toks geras" ir siule "permainas"? Zinoma mes dar pamatysim, ko jis vertas isties. Bet siuo atveju tie patys ir tautiniai ir JAV analitikai kalba apie tai, kad Obama yra juoda kate juodam maise (kalamburas visiskai atsitiktinis ;). Tai kur cia tas ypatingasis neprilygstamasis "gerumas"? Nekalbant net apie tai, kad JAV turejo tikrai neeiliniu zmoniu prezidento vietoj: Vasingtonas, Linkolnas, Ruzveltas (2 vnt.)... net XX a. Kenedis ir Reiganas.

Tai kuo sie rinkimai tada tokie istoriniai? Juk visiems aisku kuo - tuo kad isrinktas "juodaodis afroamerikietis". Ir rinkeju dalyvavimas rinkimuose buvo aktyviausias per paskutinius 100 metu...

Tai kam tada neigti ta, kas taip pat visiskai akivaizdu - odos spalva siuose rinkimuose ne tik kad buvo itin svarbus, bet ir lemiantis faktorius (kaip jau sakiau anksciau: jei Obama butu baltasis, jis matyt irgi butu laimejes (Bushas2 pasistenge), bet jau tikrai be tokiu "fejerverku" kaip dabar).

Negi isties reikia tos mazos mergaites, kuri pasakytu:

- O karalius taigi nuogas ("prezidentas taigi negras")...

Diskriminacija taip giliai sedi tiek baltuju galvose tek ir paciu juoduju, kad mes visi net nesuprantam, kad pats tas faktas, kad sie rinkimai vadinami istoriniais, jau savaime parodo, kad ta diskriminacija (grieztaja prasme - t.y. skirstymas) vis dar yra.

O meluot sau galim kiek tik norim.

2 komentarai:

  1. Ei, brolau, ar skaitei apie save?
    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/57/13457/?fid=2
    http://www.vakarai.us/news/130/ARTICLE/6866/2008-11-05.html
    Ir už tau kliuvo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Trumpai - rinkimai buvo seksistiniai ir rasistiniai.
    O barakomanija jau yra masinė psichozė ir tai yra baisi liga.

    AtsakytiPanaikinti