2008-11-06

Grybauskaite pradejo prezidento rinkimu kampanija?

Kaip kitaip vertinti ta Europos Komisijos pranesima, apie tai, kad Lietuvos laukia ne tik stagnacija (kaip ir visu kitu ES nariu), bet netgi ir recesija?

As nesu ekonomistas, bet tikrai nematau jokio drastisko Lietuvos skirtumo nuo kitu ES saliu nariu. Dar daugiau netgi - kaip zinom Lietuva vis dar lyginant su kitom ES salim (isskyrus gal Baltijos salis) mes gerokai maziau priklausomi nuo "pasaulio ekonomikos" ir gerokai labiau priklausomi nuo Rusijos. Kuri kaip zinia babkiu Islandijai paskolino :DDD

Vienintelis (imho) logiskas paaiskinimas, kuri randu, tai yra tas, kad Grybauskaite ruosiasi dalyvauti kitamet prezidento rinkimuose... O ji jau seniai pagarsejo (ir nuolat deda pastangas tam, kad ta ivaizdi sustiprint) kaip Lietuvos valdzios kritike, kuri mato, kaip viska cia blogai musu valdzia daro ir zino, kaip vienintele mus cia visus isgelbeti. Amen.

Hmmm... Mesijas :/

4 komentarai:

  1. O tai rusijoj krizės nėra? Pasidomėk naftos kainom.

    AtsakytiPanaikinti
  2. pagrindinis skirtumas tarp LT ir ES - aukstas korupcijos lygis. tai leidzia susidaryti monopolijoms, stabdomas smulkus ir vidutinis verslas, neskatinamos investicjos. VST ir LEO pats geriausias pavyzdys.


    zodziu viskas perkama ir parduodama. kitose ES salyse taip pat perkama ir parduodama, bet dalis lieka ir visuomenei. o LT praktiskai nieko.



    nesuprantu, kaip klestejomo laikais estija beveik grazino visas valstybes skolas, o LT toliau prasiskolino.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manyti, kad ES korupcijos lygis zemas - naivu. Tai kad jis zemesnis nei pas mus, nebutinai reiskia, kad zemas.
    Ta retorika "pas mus blogai pas juos gerai" jau butu laikas pamirst. Ir pradet reik nuo saves, o ne nuo kazko kito.

    AtsakytiPanaikinti
  4. korupcijos lygis smarkiai aukstesnis LT nei vakaru Europoj. esu nemazai gyvenes US ir UK, niekur nereikejo "tepti" ar kitaip suktis.
    cia kaip eiliniam salies gyventoju, nei medicinos istaigose, policijoj nei savivaldybese.
    O LT kitaip niekas nevyksta. tikiuosi per pora metu situacija pasikeite. ziuriu keleta "heroju" su kuriais anksciau turejau reikalu jau paristi uz kysiu jamima. tikiuosi viskas i gera ir pagaliau mes keiciames.

    zmona medicinos srityje UK dirba. Kysiai neegzistuoja. Pora kartu ateina lietuviai, is karto gruda i kisene. Nors gydymas mokamas (mokestis nedidelis) valstybinis. Keistas mastymas. nepadarysi nieko nei geriau nie blogiau, o ta ka reikia.
    paprasti gyventojai kysiu UK neduoda. bet aukstesniam lygyje tam tikros protekcijos kiek zinau egzistuoja, bet tikrai ne tokio lygio kaip LT. konkurentas bus ne suzlugdytas, monopolija neatsiras, tiesiog geresnis kontraktas atsidurs "ten kur reikia", o paprastesnis pas kitus.

    sakai pradeti nuo saves. gali vadinti LT donkichota kiek nori, netepsi - nevaziuosi. versle be kysiu - apyvarta sumazes koius 10 kartu.

    teko susidurti su ivairiu "projektu" derinimu LT savivaldybej bei kitose valstyves valdomose istaigose. vieni valdinikai miega be darbo ir jama kysius, nes dristi juos zadinti, kiti apkrauti darbais, vel turi duoti kysi, kad tavo projektas atsidurtu eiles priekyje. viena karta vos nepastatem 30+ metru boksto antenoms laikyti Alytaus centre, butu tikra miesto puosmena, bet pritruko vieno architekto balso. per mazai pazistamu ir tepalo. pries naujus metus is viso kaip senis salti prisikroves pilna bagazine bonku vazineji po lietuvos "strateginius" taskus. fu, net nesinori prisiminti.

    kitas dalykas - policija. anksciau buvo balai, taigi visur tept reikia. sutaupai laiko ir pinigu. sakai vaziuok pagal taisykles ir viskas bus gerai? taip neimanoma, visiek satabdys, tikrins ir prisiknisines.
    antroj vietoj - baznycia. pasibaisejau. be "aukojimo" nevyksta absoliuciai nieko.

    taigi buciau labai laimingas jei LT korupcijos lygis butu bent panasus i UK. Italijoj su berluskoniu turbut biski kitaip :)

    dabar - ka daryti? nes pavirkauti visi gudrus, o kai reikia ka siulyti ir daryti tai nera nei vieno. vienas is "grubiu" pasiulymu - reikia ryztingai atsikratyti puses valstybes tarnautoju, likusiems pakelti alga dvigubai, kad brangintu savo darbo vieta, tada tikiuosi atliks savo darba tinkamai. ir tikrai spes. sumazinti ir su paprastiniti biurokratini aparata. tai znomoa labia sunku istaigos vadovui, kai reikia puse giminaiciu ismesti, bet ta padaryti reikia.

    ka blogo autorius mano siuo klausimu? ka reik daryti? ar kaip kirkilas sake, ner jokios krizes, viskas cia normaliai.

    grybauskaite gal ir stumiama i prezidentus. bet tada paklausiu - kas ja stumia? jei pati eina, tai as uz ja balsuociau. o kas butu geriau uz ja?

    AtsakytiPanaikinti