2008-08-28

Ar legalizuoti?

Nusprendziau isbandyti poll'u gadget'a :)

Taigi klausimas:
Ar legalizuoti kanapiu (ir tarkim grybu) auginima asmeniniam vartojimui. Atsakinet prasau ne ekspromtu, o apmascius kokius matote pliusus ir minusus ir kodel butent taip arba ne - t.y. ar pajegsit paskui apgint savo nuomone ;)

Savo poziuri ir mintis siuo klausimu gal parasysiu veliau...

Aciu tiems, kas netingi.

6 komentarai:

  1. Taip, nes nors pats nevartočiau ir neauginčiau, bet laisvė turi būti. Alkoholis bei cigaretės skatina pripratimą ir kenkia, tačiau juos rinkti galim.

    AtsakytiPanaikinti
  2. GB ruosiasi pakelti is pavojingumo klases C i klase B. Analogiskai ir bausmes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasisakiau uz legalizavima. Mano nuomone draudimas prie nieko gero neprives, nes kaip ruke zmones taip ir toliau rukys, todel atsiras ir tu, kurie praduos ko reikia atitinkamai zmoniu grupei (sakykikim skatina seselini versla).
    Zinoma sveiktaitai tai kenkia, bet alkoholis ir tabakas taip pat kenkia (ir pasak daugelio tyrimu, zole ne ka daugiau kenkia), bet ju kazkodel niekas nepuola uzdraudinet.

    AtsakytiPanaikinti
  4. NE, nesubrende dar LTSR buduliai laisvei. Ash nieko priesh, bet deja samoningu zhmoniu, gebanchiu prisiimti atsakomybe uzh savo veiksmus - mazhai. Mano kuklia nuomone, ishvis visokius psichotropinius daiktus, turetu legaliai pardavineti vaistineje (taip uzhtikrinant ju kokybe), bet tai utopija. Taip pat manau, kad poreikis svaigintis - pasekme. Bet nesiplesim ;).

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikriausiai nederėtų tokį legalizavimą lyginti su legaliu alkoholiu ir tabaku, na, pačią žolę, žalos prasme gal ir galima lyginti, bet leidimą ją augintis savo reikmėms tai net nežinau... valstybei iš to naudos nebus, o iš alkoholio ir tabako nulupa nemažus mokesčius, tad ir leidžia... ir ne tik mokesčius, skandalai su reklamos draudimais parodė, kad alkoholio gamintojai ne vien mokesčius moka, bet ir kitomis priemonėmis skatina arba šantažuoja...

    pati teisė rinktis lyg ir gerai būtų, bet ar visi reikalaudami kokios nors teisės gerai suvokia, kad su teise kaip ir įgytų pareigą (šiuo atveju netapti narkomanu, nesipelnyti iš tokio auginimo ir tt)... tikrai, kad ne... o ar įmanoma būtų suteikti teisę tik pareigingam? ... neįgyvendinama...

    tad manau, kad legalizuoti auginimo nereikia, tačiau mano nuomonė nėra labai jau tvirta, tai tik iš bendro supratimo ir požiūrio...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai ka.
    8 uz, 10 pries.

    O kiek zmoniu pries rinkdamiesi rimtai pamaste ir pasidomejo tema? :)

    AtsakytiPanaikinti