2008-01-24

Gejai vs katalikai

Labai stengiuosi buti nenusistates pries religija aplamai ir katalikybe konkreciai. Bet kartais...

Kaip zinia Europos zmogaus teisiu teismas prieme sprendima, kad neleisti isivaikinti grindziant si atsisakyma tuo, kad asmuo (-enys) yra homoseksualus priestarauja Zmogaus teisiu konvencijos nuostatoms. Isties cia nereikia jokio netgi sprendimo - ir taip akivaizdu, kad diskriminavimas pagal seksualine orientacija neleistinas (analogiskai, kaip ir pagal lyti, rase, isitikinimus), o pagrindiniu argumentu vis tiek yra vaiko interesai. Imho jau geriau normali geju sheima (arba "normali" tradicines sheimos shovinistams), negu tradicine lietuviska seima, kur tevas islupes is tvoros shtakieta pliekia motina, o keturmetis vaikas gaivinamas reanimacijoj nes apsinuodijo alkoholiu.
Nors homofobu zinoma yra daug ir del to jiems perdetos emocijos sekmingai atstoja sveika prota...

Bet mane tai tiesiog suzavejo vieno Lietuvos kataliku baznycios vadu pasisakymas per televizoriu: "Ojojoj kaip negerai, kas dabar bus... Jei jau leidziama isivaikint homoseksualams, tai dar gal ir pedofilams leis isivaikinti?". Nezinau, kaip kazka toleruot, jei toks pasisakymas man issaukia viena reakcija - nebylu pakraupima. Negi jis isties TIEK nemastantis?

Katalikai isikabine laikosi savo retrogradisko XIII a. poziurio i aplinkini pasauli, tai gal jie dar ir deginima ant lauzu sugrazins?

Arba jei taip per subtilu:
jei jau leidziama isivaikinti katalikams, tai gal isties netoli iki tokios teise suteikimo pedofilams? Dar vis per subtili uzuomina?

Tai va, nesubtiliai - kuo eilinis katalikas yra pranasesnis uz eilini geju, jei:
Katalikybe neskatina buti mastanciu, o atvirksciai (kaip akivaizdziai parodo minetas pasisakymas). Tai kokia tikimybe, kad tas vaikas isaugs mastanciu?
Tarp kataliku kunigu matyt butu didziausias nuosimtis geju is visu visuomenes grupiu (bet statistika zinoma to neparodys, nes, net jei pazadesi visiska konfidencialuma, tai jie vis tiek MELUOS), bet jie vis tiek "pries" homoseksualuma.
Gejai pasisako uz tolerancija, nediskriminacija, sveika prota, progresa ir kitas "demokratinio pasaulio vertybes", kai tuo tarpu visa kataliku propaganda: asmenu priepastatymas, tam tikru grupiu skelbimas zemesnes vertes, neabejotinas tikejimas (daznai klaidingomis) dogmomis ir stagnacija yra visiskai akivaizdziai totalitaristinio diktaturinio mentaliteto apraiska... ... ...

12 komentarų:

  1. Dabar gejai reiskia teises, o veliau ir pedofilai gales reikstis.
    O tu noretum, kad tokie isivaikintu tavo vaika? Ir jis taptu toks kaip jie?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmmm, na gerai katalikybe tikrai turi daug nuodemiu pati ir as tai pats visada kartoju. BET, bet kaip autorius isivaizduoja berniuka auganti tarkim dvieju vyru seimoje? Ka jis sakys as turiu teti ir tete? Ir kiek sansu, kad jis isaugs budamas heteroseksualios orientacijos?
    Siaip, jai ziuresim tik is teisines puses, tai tada taip, neleisti gejams isivaikinti tikrai teisiu pazeidimas, bet leidimas isivaikinti prie ko prives, prie civilzacijos degradavimo, buvo daug panasiu pvz. istorijoj.
    Beje, dauguma vyru geju yra labai linke i pedofilija, kas vaika nuo to apsaugos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aktuali tema :))) Net du komentarai.
    Atsakysiu paeiliui daugmaz.

    Nemanau, kad mano vaika isvis kada nors kam nors reikes isivaikint. Paprastai vaikai kurie yra isivaikinami yra isivaikinami del to, kad neturi tevu (etc.), kurie jais rupintusi.

    Taciau. Tuo superhipotetiniu atveju, jei kazkokiam neisivaizduojamam kataklizme zutu visa mano gimine ash tikrai jau geriau noreciau, kad mano vaikas augtu seimoj kur du tevai arba dvi motinos, taciau protingi, patys mastantys ir skatinantys vaika tai daryti, issilavine, sugebantys atskirti tiesas nuo dogmu zmones, negu "tradicine seima", kur tevai tik isivaiduoja, kad jie yra /mineta auksciau/.

    Ir isties nelabai suvokiu kas cia per beda sakyti dviems tevams "tevai". Juk sako vaikai zmonems "tevai" ir "motin", nors pastarieji is tikro tokiais nera.

    Del sansu, kad jis isaugs hetero...
    1. Kuo buti hetero pranasiau uz homo?
    Zinau ash tuos religinius samprotavimus apie "ejima pries gamta" ir t.t. ir pan. Bet homoseksualumas egzistuoja matyt tiek kiek ir zmogus (o jei pasidomejus, tai galima jo apraisku rasti ir pas kitus zinduolius), ir pvz. tokioj antikinej Romoj homoseksualus santykiai ir buvo tradicine grazioji forma - o hetero buvo tiesiog purvinas dauginimasis :)))
    2. Kodel isvis jis turetu isaugt homo? Jei tai priklausytu tik nuo tevu, tai tu homoseksualu isvis matyt nebutu, nes daugumos dabartiniu geju tevai heteroseksualus (kazkodel). Imho jei yra tikimybe, tai kad toks vaikas isauges tures daugiau sansu but BIseksualiu.

    Ir kalba ne apie kazkokius "tik teisinius dalykus". Ivaikinant vaika pirmas ir svarbiausias dalykas kuo turi but vadovaujamasi, tai jo interesais. Bet dabar, kaip suprantu, jus mieliau atiduotumet vaika, kazkam, kas ji luptu, kitaip isnaudotu jei tik jie butu ne gejai? Nes gejai - va cia tai siaubas!

    Pries kalbant apie tokius dalykus, kaip civilizacijos degradavima ir geju polinki i pedofilija tikrai deretu tureti labai rimtus faktus bei argumentus tai pagrindziancius... Nes kitu atveju tai tiesiog plepalai.

    Ir, kalbant apie pedofilija... Jei nesunku, paaiskinkit man nesuprantanciam, kuo vyras seksualiai isnaudojantis tarkim desimtmete mergaite yra geresnis uz vyra isnaudojanti desimtmeti berniuka. Jau bukit tokie malonus. Nes ash tai neiziuriu skirtumo. Kazkaip.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na visu pirma zmogaus asmenybe susiformuoja siaip apie 3-4 gyvenimo metus ir pagrindines vertybes zmogus visada pasiima is savo tevu seimos, cia manau tamstai pvz. nereikia, paziurek savo pazystamu rate ir manau rasi nemaza tokiu savo tevu kopiju, bent as tokiu nemazai pazystu.
    Taigi, augant geju seimoje tapti gejum yra zymiai didesne galimybe.

    Na buti hetero pries buti homo yra vienas labai aiskus nenugincijamas pranasumas, neskaitant jau tu kitu, kuriu nenoretum pripazinti, nes mat tu ne homofobas :))), tai yra islikimas pasaulyje ir gamtoje.

    Ir nereikia cia man tu pvz. is gamtos sakyti, puikiai viska zinau as apie tai, ir velgi sioje vietoje isryskeja esminis dalykas, gamtoje, kuris leidziant gejams isivaikinti butu pazeistas, t.y. gejai gyvunai ir lieka tik tol kol gyvena ir neturi kam perduoti savo iskreipto poziurio, t.y. puikiai suveikia naturali gamtine atranka, o minetu ivaikinimo atveju jau uzsiveda idingas ratas.

    Siaip jau as isties galvoju, kad lietuvoj bene geriausia isivaikint reikia isvis uzdrausti, nes kiek mum dar reikia tu skandalu seimose su ivaikintais ar globojamais vaikais. Ir siaip jau mineti vaiko interesai, tai yra labai jau subjektyvus dalykas, kas gali is esmes uz zmogu nuspresti kas jam geriausia, kad jis ir nepilnametis? Cia labai jau poziuriu skirtumas isryskeja ir jai pats vaikas nenori toj seimoj buti, vistiek geriau atiduoti vaika, nes matai jo interesams nuo to geriau, kazkieno nuomone.

    Del pediku polinkio i pedofilija, tai cia matyt ponas nemates kaip jie su jaunais berniukais bendrauja lyginant su jau suaugusiais vyrais.

    O del civilizacijos zlugimo, tai pacio megiamieji romenai uz irodyma netinka ka?


    Ir isvis uzknisa teisinis poziuris i viska, mano, kad apie viska gali be problmu spresti, siuo atveju matyt antrpologija reiktu kazkiek pastudijuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Homofobija valdo!!! Vienareiksmiskai :)))))

    Ar vien auklejimas (net ir per pirmuosius 4 gyvenimo metus) formuoja lytine orientacija, tai cia as labai abejoju... ir ne as vienas. Bet net jei darytume prielaida, kad sansai pas toki vaika tapti gejum yra didesni. So what?
    Apart samprotavimu apie "ejima pries gamta" taip ir nepavyksta isgirsti nei vieno argumento kodel buti gejum yra blogiau nei hetero?
    Dauginimosi argumentas ziauriai silpnas, nes net ir heteroseksualios poros neuzsiima pastoviai tuo, kad dauginasi (vaiku vidurkis lietuviskoj seimoj kiek? maziau nei 2, o ne daugiau nei 10), o vaiku namai aiskiai parodo, kad vaiku perprodukcija yra. Ir beje, matyt visi homoseksualai bent karta gyvenime turi lytiniu santykiu su priesinga lytim.
    Kita vertus, jei jau kalbam apie dauginimasi ir islikima: kuo heteroseksuali pora, kuri nesidaugina, o isivaikina vaika yra pranasesne uz analogiska homoseksualia pora?

    Del gyvunu ir ju "iskreipto poziurio neperdavimo". Jei jie "neperduotu to poziurio", tai iki siol (per ta begale kartu) gyvunu homoseksualumas butu isnykes. Bet taip nera. Kazkodel. Ir naturali atranka cia niekuo deta, nes jei mes cia ja bandytume prikergt, tai iseitu, kad ji isvis neegzistuoja...
    Beje, kalbant apie naturalia atranka: pas zmones ji yra akivaizdziai sustabdyta. Na, jei ne visai jau sustabdyta, tai suletinta kiek tik imanoma. Dabar medicina isgelbsti tuos kuriuos anksciau naturali atranka butu pasmerkus buti "atrinktiems". Ar teisingai supratau - tamsta tikrai siulot atsisakyti medicinos? :)

    Beje, man vistik patinka jusu homofobu nenuoseklumas :)
    Pirmiausia jie sako: tai ejimas pries gamta.
    Tada tu jiems parodai, kad gamtoj tai nera nieko ypatingo, o visai iprastas dalykas.
    Tada jau jie (siuo atveju tai taikoma ne konkreciai tamstai, o apskritai) puola sakyti, kad tai kas taikoma gyvunams zmogui netaikoma, nes jis sapiens ir siaip visoks labai ypatingas padaras, o ne koks primityvus gyvunas...

    Pedikai, jei ka, yra trumpinys nuo pedofilai, o ne nuo homoseksualai... Tai su jais kaip ir aisku.

    O pries mesdamas akmeni i gejus pagalvok pats, kaip bendrauji su paauglem mergaitem (darant prielaida, kad tamsta vyras). Ir tik nereikia meluoti man ir sau.

    Roma zlugo del homoseksualizmo :DDD Originali mintis :DDD O del ko ji ishkilo?

    Replikos apie antropologija apsimesiu, kad neisgirdau... :))) nes cia jau gaunasi truputi kaip: "As zinau kunfu, karate, aikido, taekvondo ir daug kitu baisiu zodziu...". Zinoti pati pavadinima nepakanka.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anarchija, oi atsiprasau liberalizmas ir lygios teises valdo :))))


    Na paskutines replikos galejai ir nerasyti, matosi, kad nerauki nieko sioj srity, tai ir atsakineji taip ale cia ir as neraukiu. Tai man buvo studiju programos dalis jai ka, tai prasau cia neaiskinti, ponas visazini teisininke.

    Dauginimosi argumentas yra labai stiprus, nes tai yra visu gyvu butybiu pagrindinis tikslas sioje zemeje, jaigu dar tamsa visazinis to nezinojot. Beje nors ir homikai turi 1 kart santykiu su priesinga lytimi, tai kiek sansu, kad tures vaiku? Ir, kad vaikas augs pilnoje seimoje?

    Man tas argumentas apie tai, kad tavo taip nemegstami homofobai zmogu iskelia virs kitu gyvunu, visai netinka, as zmogu visada laikau tokiu pat gyvunu kaip ir kiti.


    Dabar del to, kad jai cia butu naturali atranka, tai butu isnykes homoseksualizmas tarp gyvunu yra netiesa. Gamtoje vyksta daug klaidu ir pastoviai, jin ir taiso sias klaidas pastoviai. Cia kaip DNR replikacijai nepavykus, kas labai daznai vyksta, ijungiama apoptoze ;).

    Dabar, as niekad nesakiau, kad skiriasi, mazus berniukus ar mergaites tvirkinantys asmenys...


    Del bendravimo su paauglem, tai siaip man mazai tenka visu pirma. O siaip tai galiu pasakyti, kad bendraudamas su moterim as jai trauka jauciu (su salyga, kad atitinka mano kriterijus) nei su kokia mergaite, na siaip suinku, bendraudamas su kokia 16-mete, jau gali ir kitaip jaustis/bendraut, bet cia jau yra ant brendimo pabaigos ir tai yra normalu. O tu pamatytum, kaip homokai bendrauja su berniukais iki 10 metu! Man tokio amziaus mergaites jokiu fantaziju nesukialia.


    Romos zlugimo viena priezasciu ir buvo homoseksualizmas, kas privede prie visuotino ispindejimo.

    Medicijos nesiulau atsisdakyti jokiu budu, bet siulau ja taikyti pakankamai pagalvojant apie pasekmes...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Manau, kad sitoj vietoj "diskutuot" ir baigsiu :)

    Nes homofobija racionalizuot galima kiek tik nori... kaip ir pvz. rasizma ar seksizma. Bet racionalizavimas racionalizavimu ir lieka.

    "Na paskutines replikos galejai ir nerasyti, matosi, kad nerauki nieko sioj srity, tai ir atsakineji taip ale cia ir as neraukiu. Tai man buvo studiju programos dalis jai ka, tai prasau cia neaiskinti, ponas visazini teisininke." (Susilaikysiu nezvenges balsu jau vien nuo to, kaip tai formuluojama :D )

    Bet jei jau taip placiai prasiziojom, tai reikia ir visa kasni atsikasti manau: pabaigai smulkute uzduotele pradedanciam antropologui - paaiskinkite antropologijos poziuri i homoseksualuma... ir labai labai labai patariu pasidometi, tuo, ka tamsta ruosiasi rasyti, pries puolant tai daryt.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tamstos reikalas, istiesu, ar diskutuoti, ar ne.

    Siaip zinot kas mane dziugina visgi, kad tamstos mastymo zmoniu pas mus valdzioje tikrai greit nebus ir bus islaikyta reikiama situacija.

    Beje, cia kazkada pazistamu rate aptareme sia tema truputi, tai labai nudziugino, kad kolegos mano, kurie tikrai siesis is dalies su zmogaus egzistenciaj ateityje, kazkiek, irgi mano vienareiksmimskai TEISINGAI sia tema.


    Na del uzduoteles, tai leiskit nusijuoti :D, as visu pirma ne antropologas esu, sietina ta sritis su manimi kazkiek, bet...
    Tai astsakysiu kiek kitaip, labiau susijus su mano sritmi HOMOSEKSUALIZMAS:

    "Pastaruoju metu jis nebelaikomas liga.Biologine prasme - tai tam tikras organizmo nukrypimas nuo normos, nes toks individas (jaigu jis ne biseksualus) negali turėti palikuonių."

    Siaip cia naujausias poziuris yra, siaip net PSO iki 1988, tai buvo psichine liga, taigi cia tik bendrai i ispindejima judancio pasaulio spaudimo deka buvo tai pakeista, ka gi klaida padaryta...


    Ir siaip kodel tamsta visada kai diskutuojat su zmogum nesutinkanciu su tamstos nuomone, visada stengiates isjuokti, cia jau daug kur tai stebima.


    Ir siaip gal galetumet atsakyti, kodel teisininkai tokie pasikele visaziniai yra? O nematot patys savo bedu tik erelius vaizduojat, paprasciausias PVZ Uspaskichas is prokuru vyriausiu atvirai tyciojasi ir is visos valtybes, o prokurorelis isejes pries kamera tik sugeba drebanciu balseliu islementi "vyksta tyrimas" ar panasiai. Ir garantuoju nieko nebus Viktorui net baudos negaus :D.

    Ai istiesu sunku su zmogum sneketi, kuris nediskutuoja o gincijasi ir nemato argumentu pries nosi...

    Bagiam beprasmius pokalbius, o darys zmones kaip reikia...

    AtsakytiPanaikinti
  9. cia gal toks ir kvailokas klausimas, bet skaitant komentarus matosi teorija, taciau kiek geju ltsr ir 1 pazystat praktikoj?

    klausiu ne todel, kad nesuprantu, jog nereikia namie tureti branduolinio uzhtaiso, kad zhinotum kaip jis veikia ir ka gali padaryti, bet todel, kad socialiniu mokslu teorija, gana dazhnai buna shiek tiek nutolusi nuo praktikos.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kasnis matau per didelis buvo ;)

    O saipausi as ne is tu, kurie nesutinka su mano nuomone, bet is tu, kurie nesugeba jos pagristi... Racionalizavimas, kaip mineta, nesikotiruoja uz argumentus.

    Ir (dabar jau tikrai pabaigai) - as tai kaip tik tikiuosi, kad mastanciu zmoniu pas mus valdzioje bus. Ir kuo toliau - tuo daugiau.

    AtsakytiPanaikinti
  11. :D LOL, siaip sities zodziai, tiksliau sakinys yra musu vienos katedros habilituotos daktares zodziu citata, tai gal sakysi, kad AHA katedros docentai ir profesoriai irgi nieko neismano?

    Savo nuomone pakankamai pagrindziu, tik tu to nenori pripazinti. Jai tau mano argumentai netinkami, nereiskia, kad jie man ar dar kam nepakankami.

    Zinai pazystu tokiu kaip tu, bent du zmones, visaziniai, visada aiskinant kitiems kaip gyventi. Bet uzknisat visus savo elgesiu aplinkinius ryskiai ir nenusipilnot pagarbos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gejus pazystu viena tikrai, kitas greiciausiai toks.

    Vienas tikrai yra labai issimokslines zmogus ir bendrauja puikiai visom temom.

    AtsakytiPanaikinti