2009-01-13

Negaliojancios teises galios ir toliau

Nes Vyriausybe nepasiryzo nuspresti jas pakeisti :)))

Cia zinoma matyt nejuokinga, kai teises, kurios negalioja jau nuo 2005 m. vis dar galioja. Na, jus mane supratot...
Nesupratot?

Pakartosiu: lietuviski vairuotojo pazymejimai, kuriuose nenurodytas galiojimo terminas (tokie buvo isduodami iki berods 1999 ar 2000), negalioja jau nuo 2005 m. Lietuva dar pries stojima isipareigojo ESajungai, kad jie nuo 2005 m. negalios. ES tai savo ruoztu irase i ES dokumentus kaip fakta. T.y. kaip ivykusi fakta - jie JAU negalioja. Nuo 2005 m.

Nepaisant to, jie galioja toliau. Ir galios, nes Vyriausybe "nepasiryzo" ju pakeisti i naujus.

Ar dabar aisku? :DDD
Vis dar ne?

Tai ir man nelabai. Kokio lygio idiotizmas pas mus toj Lietuvoj, jei tas pats dokumentas tuo pat metu ir negalioja ir galioja? Cia matyt vienas tu atveju, kai neisgeres nesuprasi... ale bet tai kiek gi gerti reikia?!!!




p.s. Tataigi. O "specialistai" cia dar aiskina, kad jei kazka susitarei su ES tai paskui ir laikytis reikia. Aha aha, tikrai tikrai :DDD

6 komentarai:

  1. sitam blogo irase yra kazkoks netikslumas. as vairuotojo pazymejima gavau 1998 metais, taigi ta senaji, kiek pamenu, galiojimo datos ant jo nebuvo. pazymejimas kaip zinote, buvo idiotisko dydzio, nepatvarus. teko nudoti ji visur, ir US, ir UK. US as turejau nemazai prolemu, pora kartu valstybines institucijos man pareiske, kad jis padirbtas. galu gale 2007 metais as ji UK pasikeiciau i angliska. taigi jis turejo galioti.

    taigi kazkas su negerai su datom. esmes aisku tai nekeicia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ta prasme koks netikslumas? :)
    Tai, kad tu 2007 m. negaliojanti pazymejima kuris negaliojo jau nuo 2005 pasikeitei Anglijoj i galiojanti? :DDD

    Suprantu, kad cia nelabai telpa galvon, bet tokia jau keista situacija. jei ka, as pats turiu negaliojanti. Na, toki kuris nepaisant negaliojimo galioja...

    :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. as aisku ES teises akto neskaiciau, gal i juos yra irasytas sitas faktas.
    tau kaip teisininkui turbut nebutu sunku rasti nuoroda i tai. praturtintu ir "sustiprintu" si blog'o irasa.

    bet LT pratese tu pazymejimu galiojima. O ES valstybes be problemu juos keicia. vadinasi ES teises aktu "nebutinai" reikia laikytis. (he he, Ignalinos AE :D )

    del teisiu keitimo yra dar vienas niuansas, kad imigrantai is ne ES saliu (daugiausia, nors ne tik) neturedami jokio vairavimo pazymejimo, padirba lietuviska senaji ir labai lengvai legalizuoja pasikeisdami ji i tikra ES salies pazymejima. panasi situacija su pasais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Noriu dviejų dalykų:
    1) koks LR teisės aktas nurodo, kad jie negalioja (kaip žinia Lietuvoje veikia lietuviški įstatymai).
    2) Kokiame ES dokumente įrašyta, kad jie negalioja ir koks to dokumento teisinis statusas.

    VBS pranešimai nėra teisės aktai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Grieztai sakyciau, man net plaukai pasisiause :)))

    1) Lietuva jau 4+ metai kaip ES nare. Pas mus galioja ES teise - ES teises aktai netgi lietuviu kalba oficialiai leidziami, kad kiekvienas lietuvis galetu pasiskaityti ;)

    2) Komisijos sprendimas 2008/766/EB. O teise Komisijai priimdinet tokius sprendimus tiesiogiai isplaukia is direktyvos 91/439/EB (su kruva pakeitimu).
    Tiesa kokiu dokumentu Lietuva kazkada ten isipareigojo ES kad jie nuo 2005 m. negalios as zinoma tau dabar nepasakysiu - cia reiktu klausti SSM, kurie transporto derybini skyriu "uzdarinejo"...


    2 kaimietis: Lietuva nepratese ju galiojimo. Jei butu pratesus, tai jie galiotu ir jokiu klausimu kaip ir nebutu. Dabar gi jie tiesiog teisiskai negalioja, bet faktiskai taip.
    O keisti negaliojancius i galiojancius tai cia nieko ypatingo - is principo galima pasikeisti ir LTSR laiku pazymejima i nauja. T.y. pats keitimas yra kiek atskiras dalykas nuo galiojimo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pagalvojau, kad reikia patikslint, kad is principo tarybini pazymejima galima pasikeist i nauja Lietuvoj, ne UK - nes pastroji keicia tuos, kuriuos pripazista (pagal nurodyta sprendima).

    AtsakytiPanaikinti