2008-05-09

In memoriam haiku

Mire Kernagis.
"Lig gyvuonies"
Jauciu

2008-05-08

Bendravimo su SEB dziaugsmai

Pries kokius metus-pusantru paskambino man viena is tu gyventoju apklausu. Tema buvo apie bankus ir pasitenkinima jais. Pasakiau, kad is esmes esu visiskai patenkintas SEB banku, su kuriuo turiu (daugiausia) reikalu.
Atrodo, jau nebe.

"Ant dienu" baigesi mano Electron korteles galiojimas. Kadangi siandien ejau pro banka, nusprendziau uzsukt ir paklaust, ar jau padaryta nauja ir ar jie ja turi ir gali man atiduot.
Padaryta.
Turi.
Bet neduos.
Nes jiems reikia paso arba asmens identifikacines korteles. Atseit tokia tvarka siekiant uztikrint sauguma, juk cia mokejimo kortele, o ne siaip kas nors!!!
Sauguma sakot?
As padaviau vairavimo teises plius dar viena valstybines institucijos isduota pazymejima su nuotrauka (ir vandens zenklais ir dar ten visokiais apsauginiais pozymiais), plius ju paciu banko pasibaigusia kortele (kuria noejau, kad pakeistu), plius kita nepasibaigusia ju banko kortele , plius dar galejau visokios makulaturos (pazymejimu ir korteliu) parodyt, kurie parodytu, kad ash tai ash. Jeu net nekalbant apie tai, kad jie ten turi apie mane begale duomenu - tereikia manes paklausineti keleto klausimu ir bus aisku ar ash tas kuo deduosi.

Jie ka, rimtai mano, kad paso pateikimas uztikrintu kazkoki "didesni" sauguma, jei jau zmogus ateitu su veido plastine operacija, visa kruva padirbtu pazymejimu, svetimom kortelem ir zinodamas visus imanomus duomenis apie asmeni... tai jau tikrai kad pasas ypac didelis saugumo garantas. Nekitaip.


Siaip gal butu iki lempos - na, prisigalvoja visokiu reikalavimu (nors ir nelabai pagristu... bet jei jiems taip ramiau, tai ka padarysi...), tai prisigalvoja - bet cia jau ne pirmoji "malonaus bendravimo akimirka".
Pernai vasara taip jau nutiko, kad pamirsau korteles PINa: skaicius pamenu, o vat sekos - ne. Skleroze gal ankstyva. Kam nenutinka :)
Pas mus (bent jau SEB'e), tokiu atveju reikia daryti kortele is naujo. Skirtingai nei bankuose uzsienyje, kur tokiu atveju jie nors ir nepasako tau tavo PIN kodo (nes tiesiog nezino), bet tu nueini i banka, jie tave identifikuoja, kaip teiseta korteles savininka, ir tiesiog pakeicia ta korteles PIN koda nauju. Tiek tos ir bedos.
Pas mus, kaip sakiau, padaro nauja kortele.

Taip jau sutapo, kad tuo metu baigesi ir mano Virtuono galiojimas.
Taigi per interneta uzsakiau abi korteles.
Po kurio laiko per e-banka gaunu zinute, kad korteles padarytos. Galiu jas atsiimti Savanoriu prospekte (kas zinoma labai pakeliui). Per vienus pietus soku i masina, nulekiu iki to banko skyriaus... korteliu nera. T.y. pas juos duombazeje irasyta, kad jos pagamintos ir turetu buti, bet ju nera. Va taip. Paprasciausiai. Tiesiog nera.
Kadangi vazinet i savanorius nelabai man patogu, paprasiau, kad kai jau jas pagamins, tai nusiustu i Gedimino prospekto skyriu.
Praejo berods savaite ar dvi, paskambinu i banka, paklausiu ar korteles yra. Yra. Ar Gedimino prospekte? Taip.
Nueinu pasiimt...
Mane aptarnaujanti moteris (kuri aptarnavo labai maloniai, kaip beje ir ta, kuri siandien mane "pasiunte", ta irgi labai maloniai padare :) ieskojo, ieskojo, ieskojo... ir rado. Bet tik viena kortele. Virtualios ne.
Tiesa jos garbei reikia pasakyti, kad ji susiskambino ten su kazkuo ir man ant popieriuko surase naujosios Virtuon duomenis: numeri, galiojima, CVV (t.y. info pakankama, kad kortele naudotis perkant ka nors internete). "O kortele pacia gausite iskart, kai tik ji atsiras".

Klausimas: ar as ja jau gavau?
Atsakymas: ne (nors jau veik metai praejo).


Tokie va bendravimo su SEB dziaugsmai...

(Nusiunciau jiems nuoroda i sita. Idomu ar sulauksiu kokio atsakymo... :D )

2008-05-07

Gelezine teisingumo ranka...

...kelia juoka. Su konvulsijom kartais :D

Kazkokie isgere vyrukai (austru regbio komanda siuo atveju) padainavo dainas nusiave kelnes. Na ir kas???

Taip, jie elgesi kvailai. Taip, gal kokia nors davatka netgi truputi nuraudo (nors kazko ash tuo abejoju). Galim manyti, kad tai buvo kazkiek ne visai moralu (nors atsizvelgiant i dabartini morales suvokima, bei toki dalyka, kaip sveikas protas - vargu).

Bet ar tai jau toks baisus teises pazeidimas, kad juos rektu dabar persekioti ir net kreiptis i Austrija teisines pagalbos ?????????????????????????????????

Mes ka is tikro durniu saly gyvenam. Svaistyt pinigus, laika ir zmoniu darba del kazko, kas max nusipelno ispejimo ar ten simbolines 20 Lt baudos (o blaiviai mastant tai isvis pagrumojimo pirstu ir pasakymo "Geda peleda" pakanka)?

Jauni zmones krecia kvailystes - ir tai yra puiku. Taip ir turi buti. Nes tai nors ir visiskai kvaila, bet laisves apraiska.
Net jei tie fashistuojatys retardai totalitaristai "visuomenes doroves ir morales bei tradiciniu lietuviskuju vertybiu sergetojai" ir noretu, kad visi vaiksciotu pagal liniuote ir butu "moralus", "tvarkingi" ir "teisingi".
O tu uzduchintu luzeriu isaugintu ""tradiciniu" vertybiu" dvasia, bijanciu pazvelgti i akis ir istart garsesni zodi, man tiesiog gaila.

/as piktas/