2007-04-04

Bordelis cia ar ligonine...

...kadais sakydavo vienos humoro laidos herojus.

Bordelis cia ar Seimas - matyt reiktu paklausti nunai. Siaip seimo Nariams niekada istatymai nekele perdaug sentimentu ir jie niekad nemane kad istatynmai galioja ir jiems... na bet dabar jau isvis pramogos prasideda.

Sesi seimo nariai eme ir isviesino slapta medziaga. Taip tiesiog, be jokio mastymo, be jokio istatymu laikymosi - s buchty barachty. Tuo puikiai pademonstravo, kad seimui jokios slaptos medziagos teikti, jokiu liudijimu, kuriuose kalbama apie kazka neviesho, duoti, jokiu budu negalima. Nes jis gali bet kada, bet ka, bet kaip "isviesint".

Ir kas man idomu sitoj situacijoj... Pvz toks ponas Kubilius samprotauja apie tai, kad nereikia lyst i formalumus, o reik daryt kazka su Pocium. Gaila nuliudint ji, bet Pocius - tai musu smelio dezes generolas. O slaptos imformacijos isviesinimas per pora valandu nemastant - tai jau veiksmas, kuris kelia abejoniu visos Lietuvos patikimumu. Ar tokia kokia nors NATO ar ES nores dalintis slapta informacija, jei zinos, kad pas mus ji gali buti siaip, is lempos, imta isviesinta sesiu nelabai besiorientuojanciu ka daro emociju vedamu "tautos isrinktuju"? As ju vietoj labai pagalvociau...

O Lietuvos slaptuju tarnybu atstovu vietoje - isvis apsimesciau durneliu: nieko nezinau, nieko nemaciau, jokios informacijos neturiu, ash cia siaip pakrasty gyvenu.


Dabar vel is naujo... Paliko Pociu pareigose - bet patys tuo nepatenkinti. Tai iesko kaip vel apeit istatyma ir ka cia padaryt kad ji kaip nors vistik ismest. Nesvarbu kad saukstai po pietu. Nesvarbu, kad yra teises aktai. No jesli ochen' hochetsja - znachit mozhno!