2008-09-05

If...

If I can't do the job, no one man can.

- General Leslie R.Groves

2008-09-03

"Apklausa" Verslo Ziniose

Probegsmiais uzmeciau aki i Verslo Zinias. Laikrastis kaipo ir rimtas, ne visai bulvarinis. Kas uzkliuvo, tai skiltis "Verslo Ziniu apklausa" (ar panasiai).

Pazodziui nepamenu, nes neturiu laikrascio po ranka, bet esme nuo to nesikeicia. Tai va. VZ uzsakymu kazkas atliko apklausa, kur respondentams-vartotojams buvo uzduotas klausimas: "Statistika rodo, kad vartotoju lukesciai blogeja. Kaip keiciasi Jusu lukesciai?" (bei trys atsakymo variantai: blogeja, nesikeicia, gereja). Zvengiau! :)))

Kiekvienas kas bent truputi domisi tuo, kaip veikia zmogaus smegenys, bei itaigos technika, iskart mato, kas cia daroma :). Pirmas sakinys iteigia tam tikra nuostata, o paskui uzduodamas klausimas, kuriuo is esmes ir klausiama to, kas buvo iteigta. Net nedarant apklausos galima "is lempos" prognozuoti, kad taip formuluojant klausima 2/3 zmoniu duos ta atsakyma, kuris buvo iteiginejamas ; 2/3 nuo likusio trecdalio duos neutralu atsakyma ir likutis priesinga.
Rezultatai ta ir patvirtina: 69% - blogeja, 23% - nesikeicia, 9% - gereja.

Siaip jau tokiu atveju, klausima buvo dar pastiprinti (itaigos prasme) ir taikyti i 90+%.

"Kainos kyla. Maisto produktai ir siluma brangsta. Infliacija sparciai auga. Statistika rodo, kad vartotoju lukesciai blogeja. Ar labai blogeja Jusu lukesciai?... (blogeja, nesikeicia, gereja)" ;)

Ir po to man kas nors dar sakys, kad apklausos Lietuvoj ko nors vertos?

Investicija

Uspaskichas i Lietuva investavo siela ir dusha :)
Pats sake. Isgirdau tik ka per Ziniu radija.

Ziurekim, gal dar ir jacuzi ar ir visa baseina investuos :)

Siulau dovanoti!

Vienas absurdiskesniu (kaip kad parode pats gyvenimas) istatymo pakeitimas priimtas mus garbiuju seimanariu buvo draudimas pardavinet alkoholi rugsejo 1 d.
Galeciau lazintis, kad pasiektas buvo visiskai priesingas rezultatas negu noreta.
Norejo, kad jaunimas (moksleiviai ir studentai) rugsejo pirmaja "pasitiktu" blaivus, o rezultate gavosi atvirksciai - jei anksciau nebuvo jokio aziotazo, jei ateidavo noras rugsejo 1 isgert, tai nueidavai ir nuspirkdavai pora trejeta buteliu (ar bokalu) alaus (na ar kad ir kazka stipriau) ir tiek. Jokio streso, jokiu parkiu, jokio "uzdraustojo vaisiaus".
O dabar? Kadangi rugsejo 1 prekiaut negalima, tai reikia nusipirkt is anksto. ir negi tu busi levas buichas ir pirksi tris butelius alaus? Jei jau pirkt tai kokius 8 kaip minimum, o geriau visa deze. Ir zinoma paskui svenciant rugsejo 1-aja reikia is visu jegu stengtis juos istustint...

Eilini kalta ne galvota, o vadovautasi emocijom. Ne tai, kad tai labai stebintu :)

Beje, stai kas idomu. Alkoholio kontroles istatymo 18 str. 3 d. (kur 10 p. ir yra ta "rugsejo pirmoji"), kalba tik kad "prekiauti alkoholiniais gerimais draudziama". Tai reiskia, kad dovanoti nedraudziama.
Tiesa as dar nesugalvojau formato, kad tas dovanojimas atsipirktu tai mazmeninei prekybos imonei ar viesojo maitinimo istaigai, bet manau ta tikrai galima padaryt...

:)

2008-09-02

Send anyway

Tie idiotai pirtininkai uzpisa tai konkreciai.
Per pietus paprastai buna pirtis tuscia, tai galima normaliai pasikaitint.
Bet siandien kazkokie du pidarai* buvo ateje, tai supyle ant akmenu matyt litra vandens per kokias 15 minuciu... :(((
Aisku garine pasidare iskart slogiai karsta ir joje tapo neimanoma (ir kas dar blogiau - nemalonu) buti...

Ir taip su viskuo - visi visur kisa savo purvinus nagus ir galvas, nors net nepabando pasidomet ka kaip ir kodel reiktu daryt...
AAaaaaaaaghhhhh!!!!!!!


* Realiai tai nemanau, kad jie pederastai ar homoseksualai - jei taip butu is tikruju, tai ju taip nevadinciau, nes matyt tai nebutu tokiu atveju izeidu :)

2008-09-01

Malfunction 3

S.Jasikevicius aisku nelabai sugebe kontroliuoti emocijas. Tas akivaizdziai matosi aikstelej, kai situacija tapus sudetingesne... (idomu, kad tas tiek akivaizdu, kad ash nemanau, jog jis to pats nesuprastu - nepaisant to, neatrodo, kad jis detu pastangas tai pakeisti).

Bet dabar ta istorija su praskelta galva. Kai paskaitai laikrascius ir paklausai/paziuri zinias apie kraujo upelius, nuketejusiosios asaras ir vos ne kryziaus karu organizavimas pries "nedoreli"... graudu darosi. Gal turetu buti juokinga.

Aisku, jis praskele galva. Aisku, tai blogai. Skauda ir stresas.
Taciau taip pat aisku, kad tai ne tycia, o atsitiktinumas - ji tiesiog suerzino tie visur lendantys maitedos su kamerom. Ir cia netgi negalima kaltint jo kazkokiu perdetu inirsiu - bet ka uzknistu tas pastovus lindimas.
Jis turejo stabtelt ir paziuret kas nutiko? Greiciausiai. Bet jei tos zurnalistes galva nenuskambejo kaip tuscias kibiras i ja atsitrenkus kamerai, tai nenuostabu, kad jis nesustojo ir nelabai matau kuo cia kaltint. Kiek zmoniu is tu kurie teigia, kad jis turejo sustot, butu patys sustoje? Vienetai - nepaisant to, ka jie isvedzioja. A ne? Na, ne tai ne.

Kita vertus, kaip sakydavo profesorius, kas galetu paneigti, kad cia tas visas burbulas buvo ispusta ir visi tie keliolika (?) tukstanciu litu spaudziami del, kad pasitaike toks zmogus is kurio galima isspaust? Sakot ne? Na, ne tai ne.

O tas kuris lindo su kamera ir isprovokavo visa incidenta irgi sakot niekuo nekaltas ir is jo numelzt tukstanteliu nereikia? Na, ne tai ne.

Kitas gal gincytusi. As tai ne.

Malfunction 2

Vel arteja rinkimai ir vel pasipyle kalbos apie "juodasias technologijas" :(

Jei kas dar nezino - tokio dalyko neegzistuoja. Vakaru politkonsultantai paklausti apie black (dark) technologies tik akis isplecia ir stengiasi issiaiskint, kas cia per toks dalykas ir ka jie tokio praleido, ka jiems reiketu zinot... :)

Pas mus cia tas pomegis ieskoti raganu isvirsta i visokias nesamones, kai normalios rinkimines strategijos adaptuotos tam tikram salies (politines visuomenes) issivystymo lygiui staiga imamos prilyginti juodajai magijai.

Sriubos valgymas saukstu - jokia juodoji magija. Atvirksciai, tas kas bando ja valgyt sakute ir del to viskas per tarpus isteka yra... nelabai protingas. Todel ir tas pats "kazkas", kuris vietoj to, kad pasamdytu profesionalus, mano, kad pats viska geriau ismano neturetu paskui virkaut, kad trecio brolio vietoj lieka...

Ane?


p.s. Itariu, kad jau rasiau apie tai kazkada, bet kad ta raganu medziokle nesiliauja ir nesiliauja... Politikai ir politologai bedavoja, kad pilietine visuomene, pas mus nebrandi, bet ko noret, jei jie patys - tos politines visuomenes avangardas - yra nebrandus?

Malfunction...

DO NOT ADJUST YOUR MIND:

IT IS

REALITY
THAT IS MALFUNCTIONING

Robert Anton Wilson

<><><><><><><><><><><><><><><>

Ziurejau vakar ta nauja filma su Eddie Murfy, berods "Meet Dave" vadinasi. Vienam epizode ji islindusi i gatve kai jam kaip tik dega raudona sviesa, numusa automobilis. Aisku prisirenka aplink kruva zmoniu.

Vairuotoja susinervinus kreipiasi i tuos "liudininkus":

- Matet, jis isejo visai netiketai...

O viena is tu liudininku i tai:

- Tu dar ir pagreitinai lyg tycia norejai numusht ji.

(Na, pokalbis, gal ir ne visai pazodziui toks, bet mintis ta).

:)

Situacija charakteringa - net jei pestysis visiskas kvailys ir lenda po ratais nepaisydamas jokiu keliu eismo taisykliu - vairuotojas vis tiek visada kaltas.

Ir "liudininkai" visad "paliudys", kad "leke"...