2007-08-03

Kodel tarp diplomatu daug...

... nu tai taip, geju irgi. Bet siaip - pakankamai moterisku tipazu sakykim taip. Su kalbejimo ir elgesio manierom labai moteriskom. Su ryskiau nei iprastai "isreikstu moterisku pradu". Net jei jie ir ne gejai.

Ir ne tik tarp Lietuvos diplomatu.

Sis fenomenas buvo man keistai idomus, kol paskui staiga nepaaiskejo, kad tai salygota jau pacio diplomato darbo. Kiekvienas pasakys, kad pagrindinis diplomato darbas - kalbeti. Daug, apie viska. Malti liezuviu ir nieko nepasakyti.

Kuo tai susije su moterisko prado ryskesne israiska?
Reikia tureti omenyje vyrisko ir moterisko poziurio i bendravima specifika. Vyrui bendravimas, pokalbis yra svarbus rezultato prasme - koks bus pasiektas to pasekoje rezultatas, del ko bus susitarta, kas bus nutarta. Moteriai gi, pats bendravimas yra esme. Del to jos ir gali be galo kalbeti. Kaip kokie diplomatai.

Taip ir nutinka, kad i diplomatus eina tie, kurie megsta kalbeti ir kuriems rezultatas neitin svarbus. Elementari pasamoninga autoselekcija.

Tas pats uztat ir parodo, del ko Lietuvos URMe, konkreciai ziurint, ir musu uzsienio politikoje aplamai, tokia beviltiska situacija su tikslais ir rezultatais. Del to, kad ten susirinke daugybe zmoniu, kurie pasiruose be galo paposedziaut, paplepet, paanalizuot, panusisneket, paintrigaut, pa... ... ... Ir labai nedaug tokiu kurie sugeba realiai is to kazka padaryt - nustatyt kokius nors tikslus ir pasiekt rezultatus. Net jei kazkas is sugeba iskelti koki rimtesni uzsinio politikos uzdavini, tai visi tie plepalistai daznai uzplepa visa reikala mirtinai ir rezultatas taip ir nepasiekiamas isvis.

Tai reikia keisti. Negi tik ash vienas tai matau?