2009-01-28

You bet your ass we're all alike... we've been spoon-fed baby food at school when we hungered for steak... the bits of meat that you did let slip through were pre-chewed and tasteless. We've been dominated by sadists, or ignored by the apathetic. The few that had something to teach found us willing pupils, but those few are like drops of water in the desert.


2009-01-26

Synchronicity

As nelabai tikiu antgamtiniais reiskiniais :)
Jei tiksliau - tai isvis netikiu.
Imho tai, kas vadinama antgamtiskais reiskiniais, gali buti priskirta dviems kategorijoms:
1. Tai normalus "gamtiniai" reiskiniai, tik kol kas mokslas ju dar nepaaiskino (o tie, kas juos patyre - nesuprato ir del to palaike antgamtiskais).
2. Jie tiesiog issigalvoti (apgavystes).

Na bet sinchroniskumai (??? - angl. Synchronicity, o lietuviskai bala zino kaip) mane isties labai zavi ir labai domina. Suprantu, kad priezastinio rysio tarp ivykiu nera, bet tiketi, kad koreliacija yra visiskai atsitiktine... na kazkaip nesigauna.

Rasiau va apie pora linku darvinizmo tema. Kazkodel jie abu "islindo" i mano matymo lauka ta pacia diena (su valados-dvieju skirtumu). Tiesiog atsitiktinumas? Gal.

Arba va. Pasiemiau is tevu Vladimiro Levi knyga ("Ochota za myslju") ir beskaitinedamas alfa.lt uzsiroviau ant sito straipsnio, kuriame velgi Levi minimas... Atsitiktinumas? Gal. Visai gali but, kad smegenys del savo veikimo specifikos tiesiog pacios visur iesko ir stengiasi rasti koreliacijas... nesvarbu ar ivykiai ir reiskiniai isties susije ar ne... visai gali buti. O gal tai kazkas kita. Nes kazkaip skaitineju interneta kasdien ir apie Levi per paskutini pusmeti niekur nemaciau uzsimenama.

Tikrai butu idomu zinot kas tai per dalykas tas sinchroniskumas...