2008-10-03

Viskas po senovei...

Hmm... ir ka? Vel eilines 'genialumo' apraiskos.

Kaip zinia jaunimas su automobiliais visai neseniai rinkdavos aisktelej prie sporto rumu. Gal ir ne tobula "uzklasine veikla", nes ten budavo ir alus geriamas ir buteliai dauzomi ir saules paisomos, na, bet vis budavo vieta susirinkt... Ir gana nuosali, nes arti jokiu gyvenamuju manu nebuvo. Ir ka gi? Kaip ir reikejo tiketis jau kaba zenklas, kad vakare i ta aikstele motorinems transporto priemonems ivaziuot draudziama.
Kaip cia neprisiminsi Pilaites "drago trasos". Irgi labai reikejo uzdraust. Rezultatas, kaip pamenam, tik tas, kad viskas persikele i Motoru gatve...

Svarbiausia uzdraust. O mintis apie tai, kad gfal reiktu kazka pasiulyt kaip ir neateina i galva.

Beje, ten toj aikstelej prie spoprtrumio ir dar viena naujove. Anot zenklu ten galima statyt tik autobusus (anksciau autobusams buvo skirtas tik trecdalis aiksteles)... Hmmm... Ir itin genialu - o tai kur ta vieta, kur zmonems atvaziuojantiems i darba miesto centre masinas statyt?
Tokioj Lenkijoj leidziama statyt ant saligatvio lygiagreciai gatvei. Bet pas mus taigi ne - iskart nuveztu matyt.
Palikt miesto pakrastyje ir grustis i trolikus? Ir ko manes ta ideja visai nezavi? Juk metro tai joks Imbrasas dar neisrause.

Viskas po senovei... atrodo net kalbet ner apie ka...


2008-10-02

Apklausa 2: Ekologija ir sausainiai

Taigi...

Idomus dalykas ta ekologija: jei perki "naturalu" popierini maiseli vietoj polietileninio - tai tu ekologiskas. Bet jei perki naturalius kailinius vietoj sintetiniu - tai jau ne.

Tai va ir mastau dabar: kokiam ipakavime pirkti sausainius? :)

Na, paprastus kvadratinius sausainius (a la "Gaidelis", Selga ir kiti panasus). Jie buna ipakuoti tiek i popieriu, tiek i plastika. Tai va, kas "ekologiskiau" placiaja prasme: popierinis ivyniojimas (= nukirsti medziai etc) ar plastikinis (= nesuirancios siuksles etc)...

Tema apmastymui tsknt :)

2008-09-30

If you turn the other cheek because you are afraid to hit back, it does not mean you are morally superior. It simply means you are a coward.

- Chin-Ning Chu, 'Thick Face, Black Heart'

2008-09-29

Conquering others requires force.
Conquering oneself requires strength.

- Lao Tzu, Tao Te Ching