2008-01-14

Kas kaltas?

Situacija tipine matyt: vaziuoju ryte i darba. Pries mane velkasi (tiesiogine prasme - nes visi pries ja vaziave automobiliai jau nutolo per kokius 50m, nors nuo sankryzos su sviesoforu, prie kurios stovejom mes nutolom matyt tik kokius 75...) moteris su raudonu Passatu. Vaziuoja ji antra eile (hmmm... kaip matyt ir turetu?). Apvaziuot is desnes negaliu, nes ten kaip tik sustoja automobilis paimt kazkoki zmogu. Kai pravaziuojam pro ta sustojusi automobili ash greit persirikiuoju i pirma juosta, matau, kad artimiausioj sankryzoj dega zalia... uzminu... kai priarteju prie sankryzos, jau uzsidega geltona, ir vaziuoju per sankryza jai degant.
Kitoj sankryzos pusej, vaikai einantys i mokykla zengia i vaziuojamaja dali (gal kiek per anksti, nes dar zalia neuzsidege, na, bet ash ju vietoj taip pat elgciausi), bet pamato mane atvaziuojanti (ir tuo momentu jau bestabdanti "iki dugno") ir susoka atgal ant saligatvio kai iki ju man dar like keli korpusai. As atleidziu stabdi, numinu akseleratoriu ir nuvaziuoju toliau.

Taigi viskas baigesi kaip ir labai sekmingai.

Jeigu nebutu baigesi sekmingai tai irgi kaip ir aisku, kas butu kaltas - as. Jokiu iliuziju.

Tik va... Niekam ne motais kad jei ta moteris, butu ne vilkusis vos-ne-vos, o normaliai vaziavus (t.y. ne greitai ir ne dinamiskai, o tiesiog normaliai, na bent jau tiek daug neatsilikinejus nuo visu kitu), tai as buciau spejes pervaziuot per ta sankryza degant zaliai sviesai ir netgi su didele atsarga.
Ir manau, kad tokie atvejai, kai vienas "stabdis" generuoja paskui save avariniu situaciju "shleifa", pats i tokia nepakliudamas (juk vaziuoja 30km/h!) tikrai ne isimtinis atvejis.

Taciau nepaisant to, policijos, ziniasklaidos ir "liaudies masiu akyse" jie vaziuoja "atsargiai" ir niekam jokio pavojaus nekelia, o kiti "lekia" irgi "kariauja kara keliuose".

(Sitoj vietoj turetu buti sypsenele zyminti vemima) :)

Stilinga / Juokinga

Uzmetu aki kartkartem i Cosmo paskutini puslapi, kur yra atitinkama rubrika. Ka galiu pasakyt...

Stilinga: (akivaizdu,) buti stilingam.

Juokinga: manyti, kad Cosmopolitan gali pasakyti, kas yra stilinga, o kas juokinga :)))