2009-07-03

Tikroji žmonija skrenda į marsus ir susidėvėjusius sąnarius keičia metaliniais, kol mes čia atliekame kažkokius čiabuvių papročius savo ūkeliuose.
- M.Mikutavičius

Ar tureti visus dievo pozymius reiskia buti dievu?

Vel apmastymai apie nieka ir viska...


Tarkim, turim individa vardu Jonas (ar bet kokiu kitu vardu).

Jis suvokia, kad jis yra absoliutus, begalinis, visagalis (ir t.t. pagal dieviskuju pozymiu sarasa).
Ar jis, turedamas (pasizymedamas) visais siais pozymiais, yra dievas?
Tiesiog beprotis sakot?

Kodel? Kaip paneigsit ta jo isitikinima?

Jei kas nesupranta, tai paaiskinsiu ant pirstu, kad "argumentas" "tai padaryk stebukla" netinka. Nes kazka irodinet kitiems turi siaip zmogeliai - o absoliutas nieko ir niekam irodinet neprivalo. Jis gali daryt ka nori (pvz. sunaikint visa visata viena mintim), bet jis to nedaro, nes nenori. Ir sprendzia tik jis pats - niekas jam nenurodineja... velgi, del to kad jis absoliutas.

Jei mes paimsim tikra "Dieva" ir paimsim Jona, jie elgsis vienodai siuo poziuriu. Kaip juos atskirt?


Taigi, klausimas:
Ar tureti visus dievo pozymius reiskia buti dievu? Ar visgi ne? O ka tada reiskia "buti dievu"?

2009-07-02

Dzeksonas mire - (isirasyti savo nuoziura)

Dabar zinoma visi raso apie tai. Matyt nenuostabu. Visgi karalius net jei ir popso.

Siaip man nebuvo kilus mintis nieko rasyti sia tema, kol neperskaiciau V.Mites rasinio delfi'yje.
Jame jis Dzeksona lygina su Morisonu ir stengiasi irodyt, kad Dzeksono rokas "nerimtas"...

Siaip man V.Mites komentarai patinka, galiu pasakyt.
Isvis pastebejau, kad pastaruoju metu eme patikt delfio Nuomoniu Ringas - as nebutinai sutinku su tuo, kas rasoma, bet toks ispudis, kad pastaruoju metu dauguma rasytoju mintis eme destyt nuosekliai ir logiskai... nors gal tiesiog senstu ir man ima taip atrodyt :DDD

Bet griztant atgal prie Mites ir Dzeksono. Likau nesuprates isties apie ka tas straipsnis isvis turejo buti. Jei norima buvo pasakyt, kad Dzeksonas ne Morisonas, o popsas tai ne rokas... tam nereikejo pripilt viso lapo - pakanka vieno sakinio. Jei pridesim dar minti, kad tai pramogine muzika, o ne kokiatais "gili", tai pakaks dvieju... Ir niekam nieko net irodinet nereikes - visi ir taip sutiks.
Tai apie ka kalba tada? Nezinau...

- - -

Bet va su tuo, kad Dzeksono muzika neisliks tai ash neskubeciau sutikt... tiesa sakant, kazkaip itariu, kad gali nutikt butent priesingai.
Elvis irgi buvo "pramogininkas".
Pagaliau tas pats Mocartas irgi kure "lengva muzika"...

Ir ka?

Siaip... bent mano galva, tai dabar kaip tik po to kai jis mire zmones tures maziau noro knaisiotis po jo nesvarius skalbinius (ir taip - jie matyt nesvarus)... ir gal labiau koncentruosis i ji kaip i (gera / bloga / dar kazkoki priklausomai nuo nuomones) muzika...
O, velgi imho, kai kurie jo kuriniai isties yra neprilygstami. Net ir ziurint kaip jis soka (sorry, bet uz lango XXI a. ir teiginiai apie tai, kad vien jo muzika be video klipo nera pakankamai "kruta" skamba nerimtai... ne tik kad televizija jau kuris laikas egzistuoja, bet ir toks isradimas kaip "jutūbė" jau yra... ;) ).


Taigi. Laikas parodys. Bet ash lazinciaus, kad Dzeksono kuryba ilgoje distancijoje turi didesnes galimybes islikti nei Doors'u. Pakalbesim po trejeto amziu.



Dzeksonas mire - (tegyvuoja Dzeksonas?)