2012-10-06

Preach It, Sister

Well, as P.J. O'Rourke so aptly phrased it "There's no such thing as 'we'; there's only you and me. And sometimes I'm not too sure about me." It's important to not confuse the first person plural pronoun with an actual physical entity.

"We" are not a wealthy "society". You and I live in a place that has some rich people and some poor people and some in-between people. "We" don't "just have to" do anything. There may be things you need to do or things I want to do, but we aren't part of some borg-like collective with collective responsibilities, wants and needs.

If you want to be compassionate, go be compassionate. I know that's usually what I do when I'm feeling compassionate, not expect some entity called "the government" to go be compassionate for me. Mailing a check to the government to help the poor because you're feeling compassionate is like handing the local crackhead a twenty to fetch you a pizza because you're feeling hungry.

If you think something needs to be done, you should do it. You should not assume everybody else thinks the same way or that somebody else will take care of it for you. You and I are not sticks in a fasces or cells in a jellyfish; we are individuals with the right to live our own individual lives without someone else telling us what we have to do.

2012-10-05

Prostitucija ir nekompetencija...


Žmogus ima ir atpila ilgiausią rašliavą, bet nesugeba net skirti (nemato distinkcijos, kaip pasakytų pati autorė) tarp nusikalstamos veikos ir verslo. Nesuvokia ką būtent reiškia tai, kad viena ar kita veikla yra nusikalstama - kokias pasekmes tai sukelia.

Aš visad sakau, kad visiems progibicionistams, kad ir ką jie norėtų drausti (prostituciją, žolę, ginklus etc.) būtų labai labai labai sveika pasiskaityti alkoholio prohibicijos istoriją JAV... Na, bent jau rudimentiškai susipažint - labai daug dalykų stoja į savo vietas ir tampa krištoliniai aiškūs.
Ir sveika pamastyt pvz. apie tai, kokioj situacijoj kokio nors baro / parduotuviūkštės savininkas buvo prohibicijos metu ir kokioj jis yra dabar, kai alkoholis legalus... Į ką jis galėjo kreiptis prohibicijos metu jei jis buvo užpultas, sumuštas ir iš jo viskas atimta? O į ką gali dabartinė prostitutė? Ir kodėl? A?

Jei "specialistas" neįžvelgia aukščiau minėtos distinkcijos, tai sorry, bet jis joks specialistas. Ir ta Adutavičiūtė gal to ir nesupranta, bet šita jos rašliava visa ŽTSI mano akyse keliom laiptų aikštelėm žemyn nuleido... Jei ten dirbantys žmones isties tiek tesupranta, tiek težino ir tiek tesugeba mastyt... tai blogai.

Bet labiausiai man patikęs pasažas yra šitas:

Toleravimo ir legalizavimo režimus pasirinkusiose šalyse (Nyderlanduose, Vokietijoje) prekybos žmonėmis mastai toliau auga, daugėja vaikų ir nepilnamečių įtraukiamų į prostituciją. Tai nebūtinai yra tiesioginė komercinio sekso industrijos toleravimo pasekmė, bet parodo, kad tokia politika nepadeda kovoti su vis augančia prekyba žmonėmis - priverstine prostitucija.
Tokius fokusus sau gali leist tik vadinamieji socialinių "mokslų" atstovai... Nes joks fizikas niekad neišstos ir nepasakys "mes neturim visiškai jokio pagrindo net galvot, kad flogistonas egzistuoja, bet ir toliau laikysimės nuomonės, kad deka jo vyksta degimas"...

Apgailetina :/

2012-10-04

Scars are just tattoos with better stories.

- James Yeager