2009-02-09

Ziuriu BTV...

...na bet pas mus isties visiskai beviltiska situacija su zurnalistais... :(

Cia kazkokia laida "Svarbus pokalbis". Zurnaliste bando vaidinti nerealiai kieta, imituoja kazkokYtais "hard talk"... bet kas gaunasi tai tik eilinis neprofesionalumo demonstravimas.

Kodel is anksto nepasiruosiama laidai kuria ruosiamasi vesti? Kodel nesurenkama informacija, nepatikrinami faktai ir neformuluojami isties astrus klausimai? Kodel manoma, kad galima kelti itin aukstus profesionalumo ir kulturos reikalavimus savo pasnekovui, jeigu pats iki ju nepriaugi (ir net nesiruosi)?..
O gaunas tik kazkokia silpna zurnalistikos imitacija: tauzalai apie niekus, asmeniniai ispuoliai, painiojimasis tame ka bandoma pasakyti, priskyrimas kitam zmogui savo minciu, nelabai suprantamas sunkiai suvaldomas siutas (kas isvis tokiai "kietai zurnalistei" prie veido netinka)...

Paskui ir vel A.Valinskas "arogantiskas" del to, kad leidzia sau is tokiu kvailysciu sypsotis? :D
Ir cia tikrai jame beda, o ne ne itin nusisekusioje zurnalisteje? :)

Bet kita vertus... juk tai nera kazkas neiprasto ar netipisko...
Laikas priprast?



Hmmm... Paskaites kaciu lopsius jau buvau lyg ir nusprendes nerasineti apie belenka (visokius vienadienius dalykus a la politikos "aktualijas" bei zurnalistines "minties sedevrus"), bet na kad isties... as nesu tikras ar tos "aktualijos" isties vienadienis dalykas. Taip, zinoma kiekvienas epizodas greitai prabega ir nuslenka uzmarstin. Bet bendra situacija islieka. Nors taip nesinoretu tuo tiketi... :)

1 komentaras:

  1. Pritariu mažom raidytėm. Nes iš pavienių epizodų dėliojasi ištisa piramidė, tiesa, be vilties, kad kada nors bus pastatyta viršunė:) Kita vertus, kartais pagalvoju, jog čia panašiai kaip kokiam seriale - praleidęs 50 serijų, vis tiek greitai atseksi pagrindines siužeto linijas, nes niekas iš esmės nebus pasikeitę:)

    AtsakytiPanaikinti