2008-08-18

Lietuva - zydams?

"Lietuva - lietuviams !!!"
Sukis nacionalistinis. Ir netgi rasistinis diskriminacinis bei sovinistinis.
Blogas sukis (na ok - pats sukis tai tik sukis, bet mastymasis koris po juo slepiasi matyt turi buti vertinamas kaip ydingas).
Panasiai ir dainuska apie Lietuva grazia be rusu tautybes asmenu ar skaiciuote apie zydu kilmes berniuka kuris kazkur kazko lipo kopeciom.

Kaip ir viskas aisku. Nors as tikrai nelabai matau nacionalizmo hidros riaugejimus naivioje vaikiskoje skaiciuoteje ir gerai suprantu i kur atsiradus ta dainele apie Lietuva be rusu (ir visi zinom, kad ji atsirado ne veltui), taciau faktas, kad kvailo nacionalizmo apraiskos is nepilnaverciu debilu save vadinanciu tikrais lietuviais puses turetu buti "gesinamos" iskart, nieko nelaukiant. Nes jie akivaizdziai net nesupranta, ka reiskia but tuo lietuviu, jei nuo galvos iki koju persisunkia putinines Rusijos adaptuota treciojo reicho ideologija... ir nesupranta, kad tiesiog stengiasi kompensuoti savo paciu baimes vaidindami kietus (kai ju daug zinoma - nes po viena tai vaiksto nuleide akis). Bet tai kaip ir aisku.

Taciau kaip su teiginiais pvz. tokiais:
"Zydai isrinktoji tauta"
"Izraelis (apipjaustytiems) zydams"
"Zydu kapines vertingesnes nei bet kurios kitos tautos numireliu kapines"
"Tik zydu genocidas yra genocidas - visa kita nerimta"

Atrodo lyg ir akivaizdu, kad sie teiginiai akivaizdziai nacionalistiniai, deklaruojantys vienos tautos virsenybe kitu atzvilgiu. Nepabijokim to zodzio - sie teiginiai yra fasistiniai.
(Jei kazkam atrodo, kad jie isgalvoti... pasidomekit pvz. kad ir zydu poziuriu i armenu genocida)

Dvigubi standartai? O kaipgi be ju.

Sakyt "Lietuva lietuviams" yra blogai, "Afrika negrams" - irgi (tik del atvirksciu priezasciu), bet vat sakyt "Izraelis zydams" - jau viskas puiku?

Gal laikas viena karta isdrist pasakyt tai, kas XXI a. pradzioj turetu buti akivaizdu. Jokia tauta (taigi ir zydai ar ciukciai pvz.) nera zemesne uz kitas tautas. Taip pat ji nera ir aukstesne.
Ir konkreciai: Lietuvoje visi Lietuvos pilieciai yra lygus. Ir lietuvos pilieciai zydai (ar bet kuri kita tautybe iskaitant lietuvius) neturi ir negali tureti daugiau ar "geresniu" teisiu nei kitu tautybiu lietuvos pilieciai. Taskas. Daugiau jokiu gincu ir isvedziojimu.


Nes kitaip: "Lietuva zydams !!!". Ir jokio shovinizmo? Ar tikrai?


????????????????????????????????



p.s. Rasizmas, nacionalizmas, fasizmas, sexizmas (etc etc etc) tai lazda kuri visada turi du galus. Ir man tikrai neatrodo, kad tas antrasis galas kazkuo geresnis uz pirmaji...


2 komentarai:

  1. berods pats destei savo samprotavimus, kad nereikejo ispusti didelio skandalo is skustagalviu eityniu kovo 11 diena, o dabar nori "gesinti" fasistukus. as labiau pritariu pirmajai tavo pozicijai (jei teisingai supratau), juos kol kas ignoruoti, nedaryt jiems tokios reklamos, jie nekelia jokios gresmes visuomenei. kiekvienoje valstybeje egzistuoja saujele "fasistuku", manau tai naturalu ir neisvengiama. jie atlieka sanitaru vaidmeni, kartais pagasdindami politikierius ir taip juos isjudinantys, kad neuzmigtu prie valdzios lovio. svarbu, kad nesibaigtu taip kaip vokietijoje tarpukary.

    mano manymu daug didesne gresme lietuvos valstybei kelia prorusiskai nusiteike lietuvos gyventojai. nustebau, kiek daug gyventoju praplautom smegenim pasisako uz rusus del konflikto gruzijoje. jie gali greitai pakelti galvas :( zinoma visiskai provakarietiska pozicija nera gera, zodziu galu gale vistiek viskas atsiremia i pinigus :) niekam nerupi kaukazo tauteles. geriau jau "supuves kapitalizmas", nei rusiskas meskos glebys.

    su zydukais tai kaip ir su gejais, man jie nemaiso, tiesiog nepatinka pastovus inkstimas, kaip juos skriaudzia. nu neskriaudzia ju niekas, bent jau nedaugiau nei kitus lietuvos gyventojus.

    P.S. bloge vis maziau ir maziau pasisakymu automobilizmo tema :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apie pirmaji tavo sakini: tu arba neidemiai skaitei ana posta, arba nelabai supratai situs du postus viena kito kontekste :)
    Negi reikia expresis verbis parasyti: reklamos naciams daryti nereikia, jais turi tiesiog "darbo tvarka" uzsiimineti tos tarnybos kuriu darbas tai yra nepuciant jokiu bereikalingu burbulu.

    O del automobilizmo. Niekad jo cia labai daug ir nebuvo - gali padaryt statistini tyrima, jei netingi :D

    AtsakytiPanaikinti