2009-03-30

Minciu kratinys po savaitgalio

Rekomenduoju seriala The Big Bang Theory. Imho vienas linksmiausiu amerikietisku serialu... galima butu sakyt pastaruoju metu, bet matyt isvis. Tiesa dabar dar tik antras sezonas baiginejasi, tai seriju nera labai daug.

Serialas apie pora jaunu teoriniu fiziku su ju geek'ais draugais ir seksualia kaimyne. Daugiau pasakot kaip ir ner ko - lyg ir eilinis sitcom'as ir tiek. Bet paziuret rekomenduoju :)

Kas man buvo idomu, tai kad ash isties nelabai supratau, kaip toks serialas JAV gali "eiti". Kai kurie bajeriai pakankamai sudetingi ir reikalauja pakankamai ziniu, norint sugebeti sekti minti ir suprast kame juokas. Paskui daugiau paziurejes nusprendziau, kad eiliniam neperdaug intelektualiam amerikieciui to suprat isties ir nereik - jam juokinga butent pats tas faktas, kad kazkas pashnekejo kazka "mokslishkai" skambancio, bet visiskai nesuprantamo...

- - - - -

Kas nutiko su S.Seagal'u. Vakar dvi televizijos tuo pat metu rode du filmus su S.Seagal'u pagrindiniuose vaidmenyse, tai susimasciau - kas su juo nutiko. Juk pirmieji filmai su juo buvo visai neblogi koviniai filmai (atsizvelgiant zinoma i tuos laikus). Bet velesni? S.Seagalas kuo toliau tuo labiau storeja, veidas darosi vis labiau be israiskos... filmai jau net ne B kategorijos, bet matyt kokios H...

- - - - -

Truputi nustebau, bet atrodo zmones, kurie nieko nesidomi apie smagesnes masinas isivaizduoja kad toks WRX'as naudoja 25 l/100km... Hmmm... Tai zinoma (net daugiau nei) dvigubai daugiau nei is tikruju (vazinejant normaliais miesto-uzmiescio rezimais).
Siaip tiesiog, idomu.

Kita vertus... akivaizdu, kad 11 l/100km benzino nera labai ekonomiska krizes salygomis... :/

- - - - -

Del man sunkiai suvokiamu priezasciu homoseksualumo tema Lietuvoje zmonems itin svarbi. Negi visa Lietuva tokios "cekavos Zoses", kad jiems taip be galo be krasto svarbu ka daro ju kaimynas lovoj... ir su kuo jis tai daro. Neduok dieve ne su tuo, su kuo reikia...
Ar cia tokia masine paranoja ir persekiojimo manija apemus? Gal isties zmones itikejo tais kliedesiais apie tai kad "gejai puola" ir dabar dairosi kas antrame zingsnyje, kad ju kas nors neuzpultu?

Praeita treciadieni originaliu lankytoju skaicius perkope 200... cia kai paprastai buna 35? Ir akivaizdu del kurio posto.
WTF?

- - - - -

Zurnalistu "kvalifikacija" kaip visada nedziugina.
D.Stancikas bernardinuose (tingiu ten viska komentuot tai tik labai trumpai, kas uzkliuvo): "Kai JAV ar Skandinavų vyriausybėms atrodė reikalinga, jie net buvo priėmę "sausą" įstatymą (visų libertarų dėmesiui - JAV tai buvo padaryta net du kartus ir antrą kartą tęsėsi ilgiau nei dešimtmetį)...".
Wikipedia vistik valdo. Ir "zurnalistams" gal deretu pasiskaityt kartais, jei jau tingima pries ka nors leptelint nepasidomejus. Tada gal jie suzinotu, kad prohibicija nedave jokios reiksmingos naudos, o zalos padare tiek ir tiek, del to ja teikti kaip "pavyzdi" mazu maziausiai nelogiska.

Idomu tik, kad nepaisant visu istoriniu pamoku (ar ten elementarios psichologijos) vis dar kruvai politiku, zurnalistu ir "eiliniu zmoniu" vaidenasi, kad prohibicija gali but efektyvi... Cia matyt tas bendrasis desnis veikia: "Jei kazkas neefektyvu - reikia tai daryti dar labiau, daugiau ir stipriau!".

7 komentarai:

  1. nuo kada wikipedia patikimas informacijos saltinis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prohibicija gali būti efektyvi - tarkim, kuo puikiausiai veikia islamo šalyse.

    AtsakytiPanaikinti
  3. 2 ovidijus: Nepaisant to, kad kiekvienas kas netingi megsta bedavot apie wiki "nepatikimuma" realiai tai buitiniame lygmenyje (kaip pvz "zurnalistui" rasanciam straipsni) jos "patikimumo" yra sociai. Tai, kad ji neideali - tai faktas. Bet nei viena enciklopedija tokia nera. Ir imho wiki laikui begant turi daug didesnes galimybes priearteti prie to idealo, nei bet kuri kita enciklopedija.
    Ir siaip... ji "nepatikima" tik tiems zmonems, kurie isivaizduoja, kad ten yra "visi" atsakymai. O jei ziuret i ja, kaip i ivada, nuo kurio tik pradedama dometis, tai...

    2 viz3: Islamo salyse draudimas gristas "vertybemis" (imho tos vertybes yra pseudo, bet...) - t.y. tuo pagrindu vykdomas vaiku auklejimas nuo mazens, o nera tiesiog "sugalvojom, kad nuo rytdienos uzdrausim".
    Ir tai jis "veikia" tik salyginai - nieks nezino, kiek ten isgeriama, nes tikslios tokios statistikos (del suprantamu priezasciu) surinkt nesigaun, bet reikia but itin naiviu, kad kalbeti apie "puikiausiai veikia".

    Kad ir va: Despite its formal religious prohibition, the consumption of alcohol has never been eradicated under Islam -> http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-32502359_ITM
    Arba:
    http://www.qantara.de/webcom/show_article.php/_c-478/_nr-757/i.html

    Lietuvos "specialistams" irgi atrodo, kad rugsejo 1-sios draudimas veikia...

    AtsakytiPanaikinti
  4. aha. sutinku, kaip pradinis taskas protingai naudojant ir zinant kaip tai naudoti manau isgelbetu ne viena lt .... na ta kur raso. nekyla ranka vadinti ju zurnalistais... Aciu uz minties prapletima.

    AtsakytiPanaikinti
  5. How I Met Your Mother išeinantis tą patį vakarą štatuose kaip ir The Big Bang Theory arba My name is Earl. Šiuo metu nieko juokingesnio nelabai ir yra leidžiama, bent jau neužtinku.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tnx uz rekomendacijas :)
    Pabandysiu paziuret.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Wiki yra tiek "patikimas saltinis" kiek juo apskritai gali buti bet kokia enciklopedija, zmonems, besiskundziantiems wiki nepatikimumu reiktu pamastyti - ko jie tikisi is enciklopedijos, net ir pakankamai issami bei patogi enciklopedija yra tik enciklopedija... be to, wiki turi didelius pranasumus pries kitas enciklopedijas - naudojimo patoguma, greita priejima prie issamesnes info ir informacijos aktualuma (atnaujinama kur kas dazniau, nei bet kuri kita enciklopedija).

    O ir The Big Bang Theory fainas sitcomas :)

    AtsakytiPanaikinti