2008-11-10

Journo

Na va. Prisigyvenau :)

Komunistai, zinia, mane vadina klounu ;) (gal todel, kad nesupranta)
O va rasytojas M.Peleckis - rasistu, nacistu, komunistu, marksistu kuri isiutino B.Obamos pergale :D

Ka gi. Tai matyt desninga: zmogus nenorintis misti nei vienos puses sheriamomis dogmomis matyt ir turetu nepatikt nei vienai "stovyklai", nei kitai.
Jei ne (kaip visada) vienas BET...

Ir kodel gi man atrodo, kad rasytojas Peleckis tiesiog rado nuoroda i mano blog'a, bet netgi nepasivargino jo paskaityti, nepabande net pasigilinti i tai, kas cia rasoma... ar i tai, kad LTSR.LT yra ironiskai kandus musu dabartines (tokios nuostabios nepriklausomos ir demokratiskos tautines) valstybes ivardijimas, o ne kazkokios socialistines nostalgijos apraiska. Ligsiol kiek pastebejau, tai jei mano rasliavos kam ir uzkliuna, tai kokiems nors homofobams del to, kad as mazumele perdaug tolerantiskas ir perdaug vertinu atskira zmogu (o ne ideologija, religija, visuomene, valstybe, teise ar kokia kita fikcija).



Sia prasme ponas rasytojas zinoma labiau yra idealus lietuviskas zurnalistas - nesidomintis ir tingis isigilinti, tik besistengiantis ispuusti eilini skandaliuksti. Nors, pasak paties autoriaus, ji reiketu vadinti zurnalistu idealistu... bent jau anot sio straipsnio. Matyt verta butu pacituoti visa pono zurnalisto minti:

Pirma, iki šiol esu žurnalistas idealistas ir tikiu, kad žurnalistai vis dar gali, ne tik turi būti demokratijos „sarginiais šunimis“ (angl. watchdogs), kaip mane mokė dar pirmame kurse, o ne parsidavėliais skunkais, nors tai labai nelengva dėl daugelio priežasčių, kurios galėtų būti kito rašinio tema (paryskinimai ne mano, o autoriaus).

Kaip cia ir neprisiminsi anglu poeto Humbert'o Wolfe (noretusi sakyti, nemarios) epigramos :)
You cannot hope
to bribe or twist,
thank God! the
British journalist.
But, seeing what
the man will do
unbribed, there's
no occasion to.
Tuo matyt galima butu ir baigti.


Link: Journalism ethics.




3 komentarai:

  1. Sveikas, norėjau paklausti, kokių pažiūrų tu laikaisi? Gali trumpai? Gal esi trockistas, kad nepalaikai ne TSRS, nei kapitalizmo? Ar apie trockizmą nesi girdėjęs?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sudetinga klausima uzdavei...

    Kad as nesu trockistas, tas tikrai.

    Bet va atsakyt kas as esu...
    Ne tai kad nezinociau, kokie mano isitikinimai, bet nesu tikras kaip ta suformuluot zodziais (kokiu budu tai semantiskai koduoti, kad zinia pasiektu adresata be iskraipymu). Nes jei pasakysiu kokius nors zodzius saves apibudinimui, tai turesiu prisiimt ir stereotipus, kurie prie tu zodziu "priauge".


    As esu tai, kas buvo mano prosenelis ir senelis ir kas yra mano tevas. As laisvamanis.

    O jei detaliau... as turiu rimtai pagalvot :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. deka cia rastos nuorodos uztikau dar viena sedevra lietuviskos minties.
    http://www.komunizmas.org/viewtopic.php?t=286
    Gali zmogus primyzt i kelnes "ot gluposti chelovechskoj", siulau paskaityt.

    AtsakytiPanaikinti