2008-09-03

Siulau dovanoti!

Vienas absurdiskesniu (kaip kad parode pats gyvenimas) istatymo pakeitimas priimtas mus garbiuju seimanariu buvo draudimas pardavinet alkoholi rugsejo 1 d.
Galeciau lazintis, kad pasiektas buvo visiskai priesingas rezultatas negu noreta.
Norejo, kad jaunimas (moksleiviai ir studentai) rugsejo pirmaja "pasitiktu" blaivus, o rezultate gavosi atvirksciai - jei anksciau nebuvo jokio aziotazo, jei ateidavo noras rugsejo 1 isgert, tai nueidavai ir nuspirkdavai pora trejeta buteliu (ar bokalu) alaus (na ar kad ir kazka stipriau) ir tiek. Jokio streso, jokiu parkiu, jokio "uzdraustojo vaisiaus".
O dabar? Kadangi rugsejo 1 prekiaut negalima, tai reikia nusipirkt is anksto. ir negi tu busi levas buichas ir pirksi tris butelius alaus? Jei jau pirkt tai kokius 8 kaip minimum, o geriau visa deze. Ir zinoma paskui svenciant rugsejo 1-aja reikia is visu jegu stengtis juos istustint...

Eilini kalta ne galvota, o vadovautasi emocijom. Ne tai, kad tai labai stebintu :)

Beje, stai kas idomu. Alkoholio kontroles istatymo 18 str. 3 d. (kur 10 p. ir yra ta "rugsejo pirmoji"), kalba tik kad "prekiauti alkoholiniais gerimais draudziama". Tai reiskia, kad dovanoti nedraudziama.
Tiesa as dar nesugalvojau formato, kad tas dovanojimas atsipirktu tai mazmeninei prekybos imonei ar viesojo maitinimo istaigai, bet manau ta tikrai galima padaryt...

:)

4 komentarai:

  1. Mielas kaliega. Alkoholio reklamos įstatyme yra punktas, draudžiantis dovanoti alkoholį ar teikti jį kaip prizą :). Iš plano šnipštas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kitas dalykas - spauda pranešė, jog girtų nepilnamečių buvo gerokai mažiau (keletas), kai prieš draudimą būdavo dešimtimis.

    Naudingiausias šis draudimas prekybininkams, kurie pajunta didesnę alko paklausą prieš rugsėjo 1.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha :) Prisipazistu klydes.

    Va del ko reikia skaityt visa istatyma :))


    O del to, ka pranese spauda... Tema isties atskiram pokalbiui, bet jei trumpai - as netikiu.

    Kodel? Del paprastos priezasties - kadangi baruose neparduodamas alkoholis nieks negeria baruose - visi geria namie (plote - jei tas zodis dar vis vartojamas :)). Atitinkamai ir bludija ju centre maziau. Tas neparodo girtuokliavimo masto. Ane?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau, ar labai lygis ir galimybės nepilnamečiams gerti namie (plote). Jei tai būtų vasarą, savaitgalį - gal gal. Bet rugsėjo pirmą, manau, sunkoka rasti plotą be tėvų.

    Įtariu, kad tikrai pasunkėjo nusipirkimas. Biškį :)

    AtsakytiPanaikinti