2007-09-24

Ginklu demonizavimas

Taip niekaip ir nesuprantu, kas yra su tuo ginklu demonizavimu. Pasikalbu su zmonem ir lieku eili karta apakes: WTF?!!!
Kodel reikia juos taip demonizuot, kad zmogus apemes ginkla i ranka, jaucia (jis jaucia tai!) kad yra apsestas velnio. Jauciasi, daug pavojingesnis visiems kitiems ir paciam sau...

Ginklas tik instrumentas. Taip kaip sakute, kirvis ar benzopjuklas. Taip, pastarasis yra labai pavojingas ir galima labai rimtai (matyt net rimciau nei su ginklu) suzalot kita zmogu ar susizalot paciam - bet niekur nesusiduriu su tuo, kad zmogus paemes i rankas benzopjukla jaustu ta Belzebubo isikunijima (ar ka jie ten jaucia)...
Taip, tai isntrumentas turintis aiskia specifine paskirti - bet tai tik instrumentas. Ir tik nuo naudotojo (zmogaus) priklauso, kaip jis i panaudos.

Ginklo naudojimo saugumas susiveda tik i 4 taisykles (suformuluotas Col. Jeff Cooper'io), kuriu reikia laikytis - ir joks ginklas pats niekada neissaus:
1. All guns are always loaded. Even if they are not, treat them as if they are.
2. Never let the muzzle cover anything you are not willing to destroy. (For those who insist that this particular gun is unloaded, see Rule 1.)
3. Keep your finger off the trigger till your sights are on the target. This is the Golden Rule. Its violation is directly responsible for about 60 percent of inadvertent discharges.
4. Identify your target, and what is behind it. Never shoot at anything that you have not positively identified.

Tik tiek.

Nes skirtingai nei rodoma filmuose ginklas "pats" neissauna - praktiskai bet kuri dabartini pistoleta metyti trankyti ir jis pats, be samoningu pastangu tai padaryti, neissaus.

Nereikia kaltint negyvo daikto - reikia tiesiog sugebet prisiimti atsakomybe.

Jei demonai kur nors ir slypi, tai ne ginkle, o paciame zmoguje...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą