2012-10-19

Pikčerz or nou pikčerz?

Klausimas tiem 8 (daugiau? mažiau? :) žmonėms kurie skaito mano blogą: kaip Jums atrodo - ar paveikslėliai reikalingi?

Žinau, kad kituose bloguose paprastai kiekvienam įraše būna koks paveikslėlis, net jei jis visiškai absoliučiai niekaip nesusijęs su posto tema. Ir suprantu kodėl - dabartiniu metu žmonės nelabai pajėgia koncentruoti dėmesį į kažką ilgesniam laikui (ar tiesiog tingi?... anyvay tl;dr), dėl to vaizdinės informacijos buvimas pasitarnauja jo išlaikymui.

Aš gi praktiškai niekada paveiksliukų nenaudojau (per visa laiką gal tik keletas postų su vaizdine medžiaga buvo) - visad maniau, kad tai blogas viena vertus man pačiam (o aš ir be paveiksliukų sugebu perskaityt ką prirašiau :DDD), kita vertus - jei jau kažkam įdomu, ką aš rašau, tai maniau, kad jis perskaitys ir taip. Va neseniai netgi tyčia pakeičiau layout'ą į dar paprastesnį (veik laikraštinį juodai baltą) būtent su ta mintimi, kad pagrindinis akcentas butų būtent į tekstą.

Bet va mano tėvukas mano, kad tai, jog nėra paveiksliukų yra esminis trūkumas - blogas mažai patrauklus jo skaitytojui... Dėl to paskutinis postas, yra su iliustracija :)

Tai va man ir įdomi Jūsų nuomonė šiuo klausimu... Iš anksto dėkui už komentarus.

12 komentarų:

  1. Svarbu tekstai butu, o paveiksliuki buve nebuve. Bet jeu bus -nemausys. Geriau butu kokie teminiai paviksliukai, o ne apie nieka su neva tai smaiksciu komentaru. Pvz dedi vien merginas i tema, pvz mergina su 9mm, mergina balsuoja, mergina su ES (cia is nesenu tavo temu). Arba deti vien savo fotografuotas nuotraukas. Arba vien demotyvacijas. Arba vien scenas is fimu arba vaizdo klipu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai irgi skaitau ne dėl paveikslėlių (ir beje džiaugiuosi, kad grįžai), bet jei būtų, tai tikrai nemaišytų. Kadangi skaitau dažniausiai telefone, tai kartais jei ilgesnis tekstas, paveikslėlis padeda kaip orientyras, jei reikia paskrolinti iki galo ir atgal. Dar skaitant telefonu, geriau būtų kokia Wordpress platforma, bet jau čia skraidančio spagečių monstro varymas į medį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paveiksliukas yra toks kaip ir intro į post'ą, priduoda jam toną. Tai man labiau patiktų jeigu būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai turbut vienintelis blogas, kuri skaitydamas nepasigendu paveiksleliu, nors laikausi nuomones, kad jie yra puiki pagalbine priemone, suteikianti itaigumo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Per google reader skaitau, pav. niekad nepasigedau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man, kaip skaitytojui paveiksleliai nebutini. Kita vertus - tavo tevukas teisus - su paveiksliukais blogas butu patogesnis ir, matomai, lankytoju pritrauktu daugiau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėkui tiems, kas atsakė.

    Manau, kad įvertinsiu Jūsų nuomonę ir iliustracijos bus. Bet tikrai ne kiekvienam poste.

    Pats aš nelabai fotografuoju (tuos žaidimus aš žaidžiau kai vaikas būdamas lankiau fotografijos būrelį pionierių rūmuose, tai man dabar tas nelabai įdomu), tai aišku siūlymas dėt vien savo nuotraukas nelabai įgyvendinamas bet kokiu atveju...
    Rankioti nuotraukas iš tinklo pasiūlymas labiau tinkamas, bet bijau kad kartais nuotraukos suradimas ir parinkimas tokiu atveju galės užtrukt ilgiau nei paties posto parašymas :), tai ir tą darysiu ribotai. Bet darysiu. Pažadu :)*

    Dar kartą dėkui ir sekmės.

    _____________________________
    * Tapo juokinga, nes prisiminiau 'multiką' apie Pažaduką :)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Geriau veliau nei niekad - paveiksliukai manau, kaip ir betkuri kita priemone- jei ji pagyvina turini, ji padaro lengviu suprantamu - kodel ne (pvz, diagramos kokiosnors, iliustracijos apie tai, kas yra tekste etc). Bet jei paveiksliukai tik del to, kad butu - manau neverta nei gaisti laiko, nei bandwidth'o.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš manau, kad labiausiai iš 'pikčerz' tamstos blogui tiktų infographics. Juolab, dabar anuos lengviau pasigaminti, nei susigooglinti tinkamą foto.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėkui už mintį. Tik kad aš nesu net pradedantis grafinis dizainieris tai bijau, kad man gal tai neatrodo tai taip lengva kaip kai kuriems... ;) Gal turėtumėt kokia nuorodą, kur "ant pirštų" paaiškinta ką ir kaip daryt?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Teip!

    http://visual.ly/ - turbūt didžiausias įrankis + didelis jau sukurtos grafikos archyvas

    http://piktochart.com/ - šiek tiek kuklesnis, tačiau irgi geras

    http://infogr.am/online-charts - dar paprastesnis įrankis, skirtas paprastam ir gražiam info pateikimui iš excelio

    http://www.wordle.net/ - įrankis kurti patrauklius "word clouds"

    Čia, manau, patys geriausi on-line service gaminti infografiką nemokamai: paprasta, gražu ir prideda konkrečios vertės tekstui, vietoje sugūglintos kačiuko nuotraukos :)

    http://thenextweb.com/apps/2011/08/16/tips-tricks-and-resources-to-make-your-own-gorgeous-infographics/

    http://beedesign.org/create-stunning-infographic-with-these-great-tips-and-tutorials.html

    O čia aiškiai ir gana išsamiai aprašo infografikos principus, šiek tiek grafinio dizaino pagrindų ir t.t.

    Ne į temą, bet anekdotas yra anekdotas: kažkada tik kreivokai nupiešta infografika išgelbėjo (nes iki šiol ir pusėtinai padarytą power point prezentaciją sunku išvyst) mano pristatymą, apie ginklų kontrolės trūkumus Lietuvoje ir visuotinę hoplofobiją apskritai... buvau išvadintas šovinistu. :) įtariu, jog tik dėl sąskambio.





    AtsakytiPanaikinti
  12. I think people felt bad for me afterwards because of how
    nervous I was. It is move to make the Pizza Ordering
    experience more convenient and fun for a large and fast growing population
    of Netizans in India. The pizza is a style of Italian street food stuff that travelled around Europe and round the Atlantic Ocean as well as reached America
    where by it became the most famous form of ready made meals in American heritage.


    my site - check this out

    AtsakytiPanaikinti