2010-09-24

Buvau vakar vakare "Prie Parlamento" ir vienoje šalutinių gatvelių pastačiau savo motociklą. Pastačiau tvarkingai gatvės pakraštyje tarpe tarp dviejų automobilių. Neįspraudžiau - tarpas buvo nepakankamai didelis normaliam automobiliui, bet koks Smart'as būtų į jį tilpęs (nosim į šaligatvį), tai ir motociklas aišku tilpo ir dar vietos šonuose liko.

Paskui ~ pusę 10 reikia jau važiuot namo, prieinu prie motociklo ir matau kad jis... aplaužytas :(
Nulaužtas pakojis, suskaldytos plastmasės ir posūkis, nulaužta (visiškai pilnai) sankabos rankenėlė.
Pirmu momentu pagalvojau, kad kažkokie debilai vandalai pasidarbavo, bet įdėmiau apžiūrėjus paaiškėjo, kad tiesiog motociklas buvęs nugriautas - įtariu, kad kažkas važiuodamas atbulas (ir nesinaudodamas veidrodėliais, nes stovėjo taip, kad pro juos matytųsi) nugriovė, paskui pastatė atgal ir pabėgo...



Iš viso to dvi mintys:

1. Dabar manau daugiau mažiau aišku, kodėl motociklininkai motociklus paprastai kur nors taip, kad niekam netrukdytų, tačiau dažniausiai ant šaligatvio, o ne ant gatvės? :)

2. Tas žmogus, kuris nugriovė ir pabėgo žinoma negeras žmogus... A-ne?
Bet paskui imi ir pagalvoji, kad ir pats esi panašiai pasielgęs: kažkada prieš kokius 10 metų esu supainiojęs pirma bėgį su atbuliniu ir įvažiavęs į kita mašiną, o paskui pasiplovęs... Žinoma galiu teisintis, kad ta mašina jau seniena buvo ir nemanau, kad tas šeimininkas ten tą sulankstymą išvis betaisęs būtų, bet... bet bet...

Tas matyt kažką sako apie mus, kad sau (už mūsų padarytus negerus darbus) mes gerokai atlaidesni negu kitiems?

2 komentarai:

  1. stipriai. teisingai. man patinka : )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu dėl antro bijau, kad glaima ir sutikt, ir nesutikt. Žinoma, kad sau esam atlaidesni, nes paprasčiau juk su pačiam su savim diskutuojant likti teisiu. Iš kitos pusės matyt viskas priklauso nuo incidento masto. Kai man kazkada mkaimynas perbraukė dureles nissano (bet taip vos paliete, tik dazus ibreze) as zinoma p[atenkintas nebuvau, bet ieskot kaltu nepuliau. Jei tas pats kaimynas butu ilekes taip, kad masina be remonto jau niekur nevaziuotu (kas panasu yra su tavo mocu vien del sankabos rankeneles) - tai matyt butu kita sneka. Tas pats ir su savo padarytom negerovem. Jei butum begius sumaises taip, kad butu isduzusios abi tos tos senienos lempos - matyt nebutum "negaises laiko" ir nuvaziaves, right?

    o del moco - uzjauciu.

    AtsakytiPanaikinti