2009-11-05

"Tokiems galima patarti tik dazniau pavartyti Biblija..."

Isties jau pavargau as nuo tu tradicines seimos apologetu...

Berods esu kazkada rases, kad nederetu painiot savoku "idealizuota seima" ir "tradicine seima", nes jos nei, viena vertus, sutampa, nei, kita vertus, isvis turi ka bendro... Jei kazkas nori pamatyt "tradicine seima" lai nuvaziuoja i koki lietuviskosios gludumos kaima...

Dar blogiau, kai kalbant apie "tradicine seima" imama baksnoti rodomuoju pirstu i Biblija. Toks ispudis, kad jie tos Biblijos patys neskaito :/

Va kad ir vienas naujausiu baksnotoju:
"Tiek Mozė, tiek Šv.Paulius yra aiškiai pasakę, kaip derėtų elgtis. Geriausia – ramiai gyventi tradicinėje šeimoje. Beje, į šį klausimą visuomenė kreipia mažiausiai dėmesio. Jei koks politikierius palieka žmoną ir pabėga pas jaunesnę sekretorę – veik visi džiaugiasi, giria. Atseit, yra dar parako parakinėje… Nuostabi ištvirkimo tolerancija. Tuomet ir pats politikas gali girtis “tikras vyras” esąs… Ką jau bekalbėti apie vis populiarėjančius įvairius “netradicinius” šeimyninių santykių modelius. Tokiems galima patarti tik dažniau pavartyti Bibliją. "

Pavartyt Biblija? Na tai pavartykim...


Pr19:
6 Lotas išėjo pas juos už durų ir, uždaręs už savęs duris, 7 kalbėjo: „Maldauju, mano broliai, nesielkite nedorai! 8 Štai aš turiu dvi dukteris, kurios dar nėra pažinusios vyro. Leiskite man jas jums atvesti, darykite su jomis, kaip jums patinka, tik nedarykite nieko aniems vyrams, nes jie įėjo po mano stogo pavėsiu“.

Kas toks yra Lotas? Sodomos(!) gyventojas ir vienintelis (!!!) (kartu su 2 dukromis) kuris buvo isgelbetas is to pasmerkto miesto (jo zmona isgelbeta nebuvo, nes atsisuko atgal ir pavirto druskos stulpu). Vienintelis, kuris buvo isgelbetas.

Reiktu manyti, kad jo seima turejo buti pavyzdine ir matyt netgi "tradicine", jei jau dievas ja gelbejo, o ne sunaikino kartu su dviem miestais?
Bet kas cia per pavyzdine seima, kurioj tevas sako zmonems is gatves "imkit ir zaginkit mano nekaltas dukteris - darykit su jom ka tik norit"... hmmm...

Ar tikrai Biblija ta vieta, kur dera ieskot pavyzdziu idealiai seimai?


Griztant prie isgelbetosios seimos - Loto dukterys irgi ne sventosios buvo... ta pati Pr19:
30 Lotas pakilo iš Zoaro ir apsigyveno kalnuose su savo dviem dukterimis. Zoare pasilikti bijojo. Gyveno tad su savo dviem dukterimis oloje. 31 Pirmagimė tarė jaunesniajai: „Mūsų tėvas sensta, nėra kito vyro žemėje susidėti su mumis, kaip įprasta visame pasaulyje. 32 Eikš, nugirdykime savo tėvą vynu, – gulėsime su juo, idant turėtume palikuonį iš savo tėvo“.
33 Tą naktį juodvi nugirdė savo tėvą vynu, pirmagimė įėjo ir gulėjo su savo tėvu. Jis nežinojo nei kada ji atsigulė, nei kada ji atsikėlė. 34 Kitą dieną pirmagimė tarė jaunesniajai: „Štai praėjusią naktį aš gulėjau su savo tėvu. Nugirdykime jį vynu ir šią naktį. Tu įeik ir gulėk su juo, idant turėtume palikuonį iš savo tėvo“. 35 Taigi juodvi nugirdė savo tėvą ir tą naktį. Jaunesnioji pakilo ir gulėjo su juo. O jis nežinojo nei kada ji atsigulė, nei kada ji atsikėlė. 36 Taigi abi Loto dukterys tapo nėščios iš savo tėvo.



Tai jau isties: "Tokiems galima patarti tik dazniau pavartyti Biblija"...

6 komentarai:

  1. Ir isvis, Biblijoj beveik visos seimos yra gan neidealios. Su Lotu tik vienas pvz. Kad ir su Abraomu, kuris permiegojo su tarnaite kad susilauktu sunaus (su zmonos leidimu). Na, pavyzdziu kaip nereiketu dabar gyvent daug Biblijoj. Ir nieko gero kai fundamentalistai naudojasi ja kaip "ultimate source of truth" (net nezinau kaip cia graziau issireikst lietuviskai:) ).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai geri pastebėjimai - biblijos "tradicinės" šeimos tiek visko yra išbandę ir pridarę, kad tas savybes surinkus į vieną išeitų turbūt namų bordelis su alkoholiu/narkotikais ir meksikietiškų serialų intrigomis...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaila, tamsta išima eilutes iš konteksto, ir mano kad kažką labai gudraus ir pamokančio atkasa?
    jei jau cituoji tai įdėk visą tekstą ir pabandyk tada kažką gudraus išvartyt... tavo patogumui:
    http://www.charity.lt/biblija/index.php?s=PR19,18-48

    taip pat jei esi išprusęs ar bent manai kad esi toks, siūlau paklausyti McGee komentarų skirtų šioms eilutėms, nepaisant tavo "žinių", jo biblijos studijos šių eilučių ir šios nuodėmės aprašymo nepraleido, ir manau jei žinotum kas yra Moabitai ir Amonitai tau pačiam būtų kažkiek suprantamiau paskutinės dvi eilutės, kurios kogero dabar tau nieko nereiškia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. 1. Reiktu vis tik isdrist pasirasinet po savo zodziais. Nes niekas, kuris nedrista net po savais zodziais pasirasyt... yra niekas.
    Nemegstu onanimu.

    2. As nevartau ir eiluciu is konteksto neisimu. Nera reikalo. Viskas parasyta aiskiais zodziais:
    Lotas sedi gatvej, pamato du svetimus Sodomoj bichus ir ikalba juos eit pas ji i namus. Ateina kaimynai, ir sako: kokius ten svetimuosius parsivedei i namus parodyk (turint omenyje, kad tais laikais miestai buvo ne po milijona, o po viena kita tukstanteli gyventoju, tai visai normalus dalykas, kad norima pamatyt kas tai per zmones - gal kokie zudikai/plesikai pvz). Bet Lotas vietoj to, kad parodytu svetimuosius, absoliuciai nedvirasmiskai siulo iszagint savo nekaltas (nepinametes?) dukteris...
    (Perskaityt tai dar karta brangusis tikintysis - Lotas siulo zaginti savo dukteris.)

    Cia butent norint kazka kita isskaityti reikia "vartyti" ir issigalvoti kazkoki nesama "konteksta"... Nes jei to nedarai - viskas parasyta net perdaug aiskiai.

    Taip pat ir su tuo incesto epizodu. Viskas perdaug nedviprasmiska.
    Cia tik kai kurie asmenys su tuo nenori susitaikyt ir patys stengiasi kazkaip issivartyt...

    3. Jei skaitytum, ka raso biblija, tai suprastum, kad amonitai su moabitais atsiranda jau PO to incesto epizodo, kaip JO rezultatas (jei tiket "saltiniu")... ko gero tau tai nieko nereiskia? :DDD

    4. Ne pirmas tamsta zinoma, bet vis tiek... paskaitykit prasau kokia knygute apie kritini mastyma laisvalaikiu... tada bandykit dar karta.

    Dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, ten ne bet kokie paprasti mirtingieji, bet dievo siusti angelai (kurie turejo berods pranest kad naikins Sodoma (na bet "ant kiek" jie angelai tai cia klausimas)) ir zmones norejo juos "pazint" tikriausiai gan intymiau nei vien tik pamatyt. Bet vistiek, mintis yra ta pati, Lotas dave savo dukteris vietoj tu svetimuju. Ir kad ir kaip ten bebutu, manau vistiek tai yra blogai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gerbiu Don Kichotus, ypač šitoje davatkų malūnų žemėje :)

    AtsakytiPanaikinti