2008-09-12

Petingas

:)

Petingas, tai kaip as suprantu priklausymas PETA'i (cia ta kur 'people for ethical treatment of animals', o ne 'people for eating tasty animals') :)

Anyway... juokingi jie.

"I'd rather go naked than wear fur"? Bet kazkodel nuogi vis tiek nevaiksto (isskyrus vieninteli Jackassa - o garbe jam :D ).

Purskia dazais kailinius. Bet ar jiems neateina i galva, kad tuos kailinius reiks kazkuo pakeist. Pvz naujais kailiniais ;)

As jau nekalbu apie tokia smulkmena, kad kailiniai naturalus produktas netersiantis gamtos - jie tiesiog supus. O visokie plastikiniai "kailiai" dar simtmecius (ar tukstantmecius) gules...

Ir siaip... tegul jie pavaiksto nuogi pas eskimus kai pastarieji kailiais apsimuturiave... :) Greit visos nesamones isgaruos is galvos.

Kai pamastai, tai akivaizdu, kad visi tokie naivus "visuomeniniai judejimai" kyla is per gero gyvenimo. Prisikaupus namie kruva visokio neekologisko slamsto, staiga sauna i galva rupintis gamta... :/

6 komentarai:

  1. Skayciau mano nuomone panasi: nors situ visu zaliuju ir ekologiniu judejimu tikslai (placiaja, giliaja ir globaliaja :D prasme) gal ir visai teisingi, prasmingi ir reikalingi, bet tas fanatizmas (gal tiesiog entuziazmas, nezinau) ir naivumas padaro juos aklais, todel daznai nemato "the big picture", tiesiog daro kazka, kas graziai laikrasciu antrastese skamba. Beto mano supratimu, tokiais judejimais lengva manipuliuoti - pastumi svelniai i kuria tau riekia puse, ir nubega ten.

    AtsakytiPanaikinti
  2. nepaistyk niekų apie ką nieko nežinai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, kad jei kazka zinai reiktu pasakyt ir apsviest tuos neismanancius? Argi ne?

    AtsakytiPanaikinti
  4. 100 procentų pritariu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. šimtas metų šitam tavo postui,bet kažkaip šiandien perskaičiau jį dar kartelį ..

    ""I'd rather go naked than wear fur"? Bet kazkodel nuogi vis tiek nevaiksto". O tu supratai, ką reiškia "fur"? iš tavo komentaro - neatrodo

    "Ir siaip... tegul jie pavaiksto nuogi pas eskimus kai pastarieji kailiais apsimuturiave... :) Greit visos nesamones isgaruos is galvos." Matai, eskimai kailinius dėvi dėl to, kad išgyventų.


    "Kai pamastai, tai akivaizdu, kad visi tokie naivus "visuomeniniai judejimai" kyla is per gero gyvenimo."


    Akivaizdu, kad posto rašymo dieną nežinojai kas yra PETA ir už ką jie kovoja..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šiaip jau sakyčiau greičiau akivaizdu, kad tamsta mažumele perdėtai idealistas...


    Aš suprantu 'fur' va taip: http://en.wikipedia.org/wiki/Fur
    Tamsta kažkaip kitaip?

    Eskimai kailinius dėvi dėl to, kad būtų apsirengę... Kaip ir dauguma žmonių. Ir valgo jie mėsą tam, kad būtų pavalgę. Irgi velgi kaip dauguma žmonių.
    Aš išties nelabai matau didelio skirtumo ar yra nudaigojamas koks ten triušis dėl kailio ar tas pats triušis dėl mėsos. Ar kiaulė. Dėl mėsos. Ar dėl odos.


    Šūkiai apie etiška elgesį sugyvūnais yra gražūs. Ir netgi teisingi. Ir aš absoliučiai visa savo esybe 'už' etišką elgesį su gyvūnais.

    Tik: gyvunai ne žmonės. Jie ne žmonės net jei mes atsiribojam nuo speciizmo.
    Dėl to naivu ir kvaila bandyt jiems taikyt tuos pačius elgesio standartus, kaip žmonėms. Ar aš nužudyčiau kiaulę, kad išgelbėt žmogų? Laisvai. 173 jei reikia. Ir ne aš vienas. PETA'os gi nuomone, kiaule yra tokia pat vertinga kaip žmogus ir čia egzistuoja etinė dilema kuri turėtų būt sprendžiama kiaulės naudai...
    O rly?

    Čia ne etiškas elgesys su gyvunais, čia idiotizmas.

    AtsakytiPanaikinti