2007-03-30

Kaip prattesti Ignalinos AE veikima?

Man sypsena kelia visi tie politiku pasisakymai apie AE darbo pratesima. Na, ash suprantu, kad jiems norisi pelnyt rinkeju palankuma ir kad dauguma rinkeju yra loxai... bet paziurekim realiai.

Ignalinos AE uzdarymas yra irasytas musu stojimo sutartyje. O tai ne tik yra tarptautine sutartis, kuria ratifikavo visos ES valstybes (t.y. ji ir keiciama gali buti tik tokiu budu), bet tai yra vienas is fundamentiniu ES dokumentu - vienas is tu dokumentu ant kuriu visa ES "stovi". Pakeisti ji imanoma tik teoriskai - praktiskai tam nera jokiu sansu.

Bet ar tai reiskia, kad Lietuva negali pratesti Ignalinos AE darbo?
Jokiu budu ne!!! ;)
Yra vienas, pats paprasciausias budas tai padaryti. Tiesiog palikti ja dirbti dar pora metu - ir tiek. Pasipiktinimas ES zinoma kiltu. Politinis. Gal net paduotu mus i teisma. T.y. i Europos teisingumo teisma... Gal dar kas nors. Mes zinoma gintumemes, kad negalim uzdaryt, del to, kad neuztikrintas musu energetinis saugumas (ir t.t. ir pan.), nera nutiestas elektros tiltas i Lenkija, o Baltarusai pasonej, o Rusai i mus kreivai ziuri, o bobutes kaimuose susals be geradares Ignalinos AE... :))) Taip ir laimetumem kazkiek laiko. Gal net kokius pora trejeta metu ;)

Va prasau ir receptas. Politikai gali naudotis - man negaila :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą